💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 533
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Аз ще дам отзив за гърнето на Икеа, повече от страхотно е! Веднага ни влезе в употреба с първото пробване Simple Smile.

Моята раница е на Киндеркрафт, бюджетна е, идеална е за проба, има модел с мрежест гръб за през лятото и я коментират в темата за бебеносене, като добра за стойката на крачетата. Но и за мен количката е къде къде по-удобно нещо, едното не може да замани другото. За стълби, разходка в гората или полет, обаче коликата не е вариант.

# 211
Аз правя месата на кайма, смесвам с яйце, зеленчуци и подправки и изпичам върху хартия за печене.
Сутрин цялото семейство съм научила да пие първо вода. Момичетата си я стоплят даже. На Игор също давам вода.

Количеството храна е много индивидуално. Моичкия може евентуално да изяде 100г плодово, но месно макс 80г. 190г никое от трите ми деца не е изяждало на тази възраст.

# 212
Ние достигнахме 190гр вече, но друго се чудя. След пюрето на обяд пак ли след 3 часа давате мляко? Аз мисля, че не я засища много това пюре и й давам на 3 часа пак.

# 213
Носила съм с Love and carry, Kaya, Ergobaby, пробвала съм Isara, но не беше моето. Слинг Кабу. Сега използвам Tula standart.
За сега Tula ми е най-удобна, но и бебето ми е слабичко. Големият син беше едър и Ергобейби ни беше супер за проблемният ми кръст. Каката не обичаше да я нося, за това и сменях толкова много раници и марки.
Емил усети ли водата започва да плюе. Колкото и да не ми се иска от време на време му слагам малко сок във водата.

# 214
Петя, то акото трябва да е на пластелин (мисля). Ако е рядко, според мен не е ок.

180/190 гр яде пюре. Кашата й давам 140/150 гр и дохранвам с мляко, за да има малко протеинче. Иначе и нея мога да заместят.

Педиатъра каза да забавя малко глутена заради тази шарка. Мислех от днес да почвам с пшеница, но колко да забавя? Днес няма вече пъпки. Още 2/3 дни мисля и продължавам.

Май трябва да включа закуската. Кога е удачно това да стане? Отведнъж ли дадохте 100/150/180 грама нещо? Или всеки ден по малко вдигахте грамажа? Направо все едно до сега не съм захранвала. И какво да дам там? Масло, сирене, кисело мляко не съм дала още, защото изчаквах да свърша с глутена. И ако вкарам закуска, се чудя каква да е тя. Може ли дадам елда/киноа/чия с плод сутринта, обяд ясно (зеленчук с месо или жълтък), а следобед глутенова каша пак с плод. Като вкарам млечните ще ми е по-лесно за закуската, но сега като начало?

# 215
Петя, то акото трябва да е на пластелин (мисля). Ако е рядко, според мен не е ок.

180/190 гр яде пюре. Кашата й давам 140/150 гр и дохранвам с мляко, за да има малко протеинче. Иначе и нея мога да заместят.

Педиатъра каза да забавя малко глутена заради тази шарка. Мислех от днес да почвам с пшеница, но колко да забавя? Днес няма вече пъпки. Още 2/3 дни мисля и продължавам.

Май трябва да включа закуската. Кога е удачно това да стане? Отведнъж ли дадохте 100/150/180 грама нещо? Или всеки ден по малко вдигахте грамажа? Направо все едно до сега не съм захранвала. И какво да дам там? Масло, сирене, кисело мляко не съм дала още, защото изчаквах да свърша с глутена. И ако вкарам закуска, се чудя каква да е тя. Може ли дадам елда/киноа/чия с плод сутринта, обяд ясно (зеленчук с месо или жълтък), а следобед глутенова каша пак с плод. Като вкарам млечните ще ми е по-лесно за закуската, но сега като начало?

Не трябва да е на пластелин.

Сутрин можеш да правиш нещо от яйце, подходящо брашно и зеленчук/ плод закуска. Бананови палачинки примерно (аз ги оравя на фурна) и просто ги накисни с малко водичка и ги дай с лъжичка. Аз съм ги давала и накиснати в пюре кайсия, праскова или круша, от по-ароматните някое просто. Даже и аз ги хапвам така 🤓 Ако нямам време-както си написала- зърнени с пюре.

# 216
# 217
"Нискакалорична кърма". 🙂 т.е. не достатъчно хранителна. Казах ви, че има такава. Не съм си го измислила аз.

# 218
"Нискакалорична кърма". 🙂 т.е. не достатъчно хранителна. Казах ви, че има такава. Не съм си го измислила аз.

Кремона, тук става дума за предната кърма, а не че цялата кърма е нискокалорична, заради диетата на майката. Предното мляко е по-воднисто с цел да утолява жаждата и ако бебето не се държи достатъчно дълго на гърда, то няма да достигне до задното, калорично мляко, което в нужно за нахранване и наддаване.

# 219
Така де, Люси, обаче има жени, които не се хранят калорично, с цел добър следродилен вид. Тогава бебето не наддава и лекарИ казват - нехранителна кърма. Тръгват по следите и разбират, че "майката" както е крила, че уж не може да забременее, а тя пиела противозачатъчни хапчета, така изхвърляла храната, която пак уж трябва да изяде. Пиела само айрян от нискомаслено мляко и то доста разреден такъв. 🙄
Та, има нехранителна кърма. Затова го твърдя. И още примери имам. Просто не желая да спамя темата с такива ... "хора".

Радвам се, че икейското гърне се харесва. Аз с първото дете имах несполучливи опити, с пеещо гърне, с не знам какво, само дето не пускаше крака само да се мие, какви ли не "специални" гърнета имахме. Купихме това от икеа и съм много много доволна, видимо и децата. Второто ми дете почти не го е ползвал, но смятам да го предложа и на Верена същото. Т.е. същите. Имам 2, май бях споменала.

Момичета, как мерите колко см са дългите бебенцата ви? Аз я мерих с шивашки метър, с рулетка, много излиза, няма начин да е така. И предният път се бях оляла с почти 2 см. 🙄 тя е към 10.500-11кг, нямам представа точно. Обаче на см ми е интересно. Вашите с какви мерки са? 💛

# 220
Ми на София акото често е като пластелин, ама като се изхожда по 2-3 пъти на ден, не е запек това.

На детския килим за игра има метър и там я меря. Скоро не съм. По принцип педиатъра й я мери, но там и там шава и не е много точно.

# 221
Ми на София акото често е като пластелин, ама като се изхожда по 2-3 пъти на ден, не е запек това.

На детския килим за игра има метър и там я меря. Скоро не съм. По принцип педиатъра й я мери, но там и там шава и не е много точно.

И Верена ака по 3-4 пъти "като пластилин" и не го намирам за запек. Обикновенно нашата лична лекарка я мери и при нас. Май ще трябва да я заведа тия дни. Хем да се видят 🤭

# 222
Е, ако видимо няма дискомфорт е ок. Моята като ака по 3-4 пъти по мъничко ми е ясно, че има още ама не успява на веднъж да се справи. Но тя си става червена като напъва и нервничи. Но то нейната трудност си е от първия месец още. Уж пише, че към 9 месец най-често се израства дисхезията.
Откъде им пазарувате дрехи? В тея евтините магазини съм уцелвала много хубави неща, но и много са ме разочарова ли други. Много хвалят Next и HM, ама в провинцията ми ги няма, трябва онлайн, ама не знам номерацията им дали отговаря.

# 223
Аз пазарувам главно онлайн, общо взето всичко. При нас също няма HМ, но те са много лесни, ако нещо не става имат си товарителница за връщане, само трябва куриер до вкъщи да си викнете или до офис да отидете, безплатно е. Имам профил  в еконт и направо си викам до вкъщи. Номерата бих казала , че отговарят, една идея някои са уголемени, шведска е фирмата,  шведските деца са малко по - едри и дълги от нашите. Аз чета коментари как е дрехата от закупилите я. Днес тъкмо ми пристигна пратка от тях, доволна съм, номера на тънки блузки 74 е ок горе долу за моя син, даже малко са му големки. Ако станете лоялен клиент имат и добри отстъпки, като цяло гледам да се възползвам от отстъпките. Друго онлайн пазарувам от Косара, както и от Синсей. Некст имам само подарени ми от Англия, тук не знам как са и къде се предлагат, не съм им фен и не съм ги търсила.

# 224
То все някой й купува нещо, има дадени. Не съм купувала аз кой знае колко дрехи. ХМ са уголемени. До скоро носеше техния 62 размер. На Некст 74 й е точен. Аз съм в София, но главно пазарувам онлайн. Пепко и Синсей само на място, когато ходя до мола да се разходя. Синсей са много зле с онлайн поръчките, а Пепко май нямат.

Общи условия

Активация на акаунт