💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 536
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Плами днес стана на 9 месеца 😊❤
69см, 6900. Носи размер 80см.
Мина на 5 хранения, сутрин и вечер само я кърмя и 3 заместени. Нощем не яде от 1 месец вече. Твърда храна изяжда около 190гр. Някой път по-малко.
Много бърбори, има нови звуци, казва нещо като “мама”, много ми е сладка. Дава боц и пляска с ръце. Още не пълзи, а вдига дупето във въздуха и прави йога поза “куче “ 😂
Решила съм да не се филмирам, всичко с времето си. Голямата ми пълзеше от 7мия месец, но пък не можеше да пляска.
Ака по няколко пъти на ден, като пюре. Вода пие добре вече, давам между храненията, но не следя милилитри. Като се напие с вода и се чува как и пличка в коремчето, много е сладка 😂

# 226
Аз съм доволна от Синсей. Даже днес имаха безплатна доставка и ползвах и един талон за отстъпка, супер оферта стана 😀 Иначе й подаряват също много дрехи, почти не купувам аз. Най-доволна съм от George, Pepco, H&M. Взимам вече 80 размер, но 74 още й става.

# 227
Ваня, аз вече карам много на око със захранването😁 сутрин най-често яде овесени ядки ( накисвам ги за 10мин) с плодове. После зеленчуково пюре по обяд и пак плодово следобед или някакви палачинки от банан, яйце и авокадо. И аз бях мн объркана с тая закуска, ми тя същата като другото ядене😁 обаче като вкараш глутен и млечни и вече има мн неща за ядене и става къде-къде по-лесно.
Давай по-смело вече и ще се улесниш. Ева днес яде ягода например😁

# 228
Купувам дрешки от Next, George, H&M, Pepco, Kik. Като next, както вече съм ви писала, са ненадминати в официални дрешки и качество, от тези които изброявам. Имат страхотни предложения за сватби и кръщенета. А за майки какви рокли има... особено официални... 🫶

Ето едно костюмче, под елечето имаше тиранти. Това е голямото ми момченце, тук е на 6, на кръщенето на братчето си. След кръщенето, малкото ми момченце също беше преоблечено така. (:
А за момиченца какви рокли има!!! 🥰🥰🥰

Момичета, вие мислили ли сте вече за кръщене?
Ние май този път няма  да го правим на около годинката, а по-нататък. 🤪

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 01:19 от КремонаЛиза

# 229
Мислим на годинката. Като ще се събираме, да е на един път. Все съм си мислила, че не искам да смесвам така празници, обаче като си представя да организирам РД и след време отделно и кръщене, и ми става лошо. Даже да се абстрахирам от финансовия разход, който не е за пренебрегване, но по- ме плаши организацията за два повода.

# 230
Ох и на мен хич не ми се занимава, но няма да е честно да не и направя празник. На рождения ден ще ни е и кръщенето. Ще съберем приятели, избрала съм ресторант с градина и детска площадка. Големите деца да могат да играят, да сме на въздух. Пък и да спестя от аниматор, че и без това не ги долюбвам 😝

# 231
От последните ромпъри на Некст не съм доволна, 7-8 обличания и се скъсаха на пръстите на краката, отделно твърде малки за стъпалата, при все че дребос носи 2 размера по- големи. George, Early days, Cool Club, Matalan, Fred&Flo, Mango, Mayoral, Reserved, HM. От Пепко инцидентно лятото купих малко, приятно съм изненадана като изключим, че са умалени. От Синсей се излъгах да взема веднъж аз и веднъж мама и няма да повторя, изключително ниско качество.

Кръщене правя на съзнателно дете. Момичетата ги кръстихме на 5 и 7, беше прекрасно, защото нямаше напрежение, направихме си фотосесия, хапнахме си в един ресторант, много съм доволна, че така го направихме. Да се притеснявам дали няма да се стресира от попа, после да хлипа 2 часа, пък да е горещо времето, да му се доспи, да се чудя къде ще спи, какво ще яде ааааа не не мерси 🤣

# 232
Люси, изключително съм изненадана, че имаш нещо скъсано, пък било то и на пръстите, от next. Имаме дрехи от тях, които минаха сега трета употреба, при изключително агресивно ползване - пране и сушене на хигиенични програми (висок градус) + гладене. В момента тя носи 2 размера над този за възрастта си, съответно батковците й вече се изправяха и пълзяха на тази възраст. Т.е. минали са и теста на пълзене и изправяне.

Иначе за синсей съм съгласна, кофтейшън са.

За кръщене попитах, защото ние първите рожденни дни не сме ги правили, а искахме. Обаче нашият татко по това време винаги се падаше на работа. Затова кръщенетата и на двамата са направени с месец и половина по-късно. Не са плакали. Винаги се пада все топло, пак са летни бебета, което за мен е предимство.
Сега обаче,  някак си по-бързо дойде, а тази суматоха около кръщенето... кръстче, дрехи и т.н., да избираме църква, че ресторант... Пък после някой пак ще има претенции и аз пак ще беснея. Ние първият път малко отпуснахме синджира и поканихме повечко роднини, че и агне...
 Вторият път, пак се целихме да сме в тесен кръг уж, пак не стана точно така. Мислехме си, да сме родителите ни, братята ни и кръстникът/кръстницата със семейството си. Обаче пад се отпуснахме 🤭
Някои хора подпитват за кръщене от преди да я захраня, което беше Демекври. 🤦‍♀️ 🤪 Много ми е "приятно".
Та, мисля този път, да е когато тя е поне на 4, или дори 5. Не виждам причини да бързам. Пък да се чудя ще спи ли в рестораНа, то пък в количката не се спи добре, пък да яде, то се приказва, то смях, то шум, пък не знам какво, пък гости ли да видя. Не знам 🤔
Мъжът ми изобщо не иска да се занимива. Той иска на получи покана и да дойде.😂😂 хем е сладко, хем му се чудя. Пък да ми се бърка по-добре ли е. 🙂 Проверява ме от време на време какво се случва. Шегувам се с него, че аз не съм му екипажа на кораба, но това е професионално изкривяване. 😁
Може би следващият път, когато ме проверява, ще отвърна с "ДА! Капитане!" И ще застана мирно с прибрана брадичка, изправена глава и гледайки надолу и ще козирувам! Ще го шашна 🤣😂🤣😂🤣🤣

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 08:31 от КремонаЛиза

# 233
Кремона, аз също съм много изненадана, защото имам техни дрехи носени от двете момичета, давани на братовчедката на мъжа ми, тя ми ги е върнала и още са здрави.

Аз не знам даже и за рождения му ден какво да правим. Ние ще сме в Гърция точно на деня, вероятно ще е следващата седмица. Изкушавам се да си поръчаме там една торта, малко балони, свещички, снимки и толкова. От друга страна, има хора, които бих искала да почерпя за негово здраве, защото са ми помогнали, когато имах нужда. Ако каним, ще е вкъщи на двора с кетъринг. Така хем гостите ще постоят повече да се видим, хем на мен ще ми е спокойно.

# 234
Днес даже ще ходя да огледам едно място за събития, скъпо ми се струва, но ще отида да го разгледам. Аз ще търся градина или нещо такова под наем. Не съм го избистрила баш как да е.
Малко поспорихме с мъжа ми за бюджета, нз какво му се стори толкова прекалено като то само наем на място е 150-170лв на час. Не че е малко ама не виждам как да свия бюджета още.

# 235
Люси, ние първите рожденни дни ги правим в любим ресторант, и сме само ние. А допълнително, винаги може да почерпим още някой. Вторият е малко по-шумен. Защото то още няма осъзнатост, а третия вече е бомба. Малкия батко сега иска цялата градина да покани 😂

Винаги поръчваме кетъпинт, допълнителна маса, столове, ледарки и допълнителни плата, за да са еднакви. Викаме аниматор, обаче май вече идват все по-често по двама, защото над за 10 деца било така.

За годинката на Верена, сме решили да отидем на Pinta Varna Ship, на тематична гръцка вечер по залез. Само ние петимата. 6 дни по-късно малкият батко става на 4 и за него освен аниматори, съм помолила да дойде и Спадърмен. От Януари съм се обадила, за да няма "заети сме" 😂 винаги вкъщи на двора ги празнуваме. Родители с деца са добре дошли, не само единият родител примерно.

А за тези, които са от Варна, ще кажа, че морската битка между двата кораба и разиграването, че единият кораб се взима на абордаж са нещо адски впечатляващо за децата, правят им и морско кръщене 😂 миналата година, на рожденният ден на големият си батко, Верена стана на 40 дни, а рожденният му ден беше на такъв кораб. Тя не спа. Побърка ме! Вятъра ми занули 2 пелени, обаче беше страхотно изживяване, за всички! Храната не беше достатъчна, а напитките -  евтина кола. Не знаех. Синът ми 2 поредни лета ходи на лагери, където единият ден е там, но не съобразих да го попитам подробно, и да занеса пубави напитки и още пици.

Аз правя и покани сама. Но предимно вечер, защото тогава имам по-малко сили да чистя и гладя. Затова сядам и по малко, по малко... действам 🙂 иначе взимат много пари и не е нещо неповторимо, а по-скоро "ок". Украсата от балони си я правим ние. След второто раждане, повикахме да ни направят украса, защото бях с бебе на 1 месец и изобщо не ми беше до това заради инфекцията, която ми направиха в болницата. Тогава фирмата, която направи украсата ни взе брутална сума, за 1 кътче. Срам ме е да ви кажа. 1 път и половина повече от сегашният мобилен телефон на съпругът ми. 🤦‍♀️ Почувствах се отвратително, използвана и ограбена. До последно цената варираше. Накрая се оляха. Грозно. Много грозно.
Имам си един сайт, от който купувам балони, страшно съм доволна, matisto се казва. Имат огромно разнообразие, на всички видове балони. Качествени са, не като от джъмбо. Балоните в коридора ми, са надути преди Коледа. Мога да изплатя снимка. Няма нито 1 пукнат. Имам машина за надуване на балони. Бутилка с хелий също. И правя всичко сама. Вързвам, събирам, мъжът ми взима стълба и следобедите, докато рожденничето спи украсяваме. Като стане - ехааа, щастие! Това изпълзва душата ми! ❤️

Вие как празнувате? Ще е хубаво да обменим идеи!  

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 14:05 от КремонаЛиза

# 236
Люси, според мен ще е сладко да го отбележите на плажа с малко балони, някоя малка торта и снимки.
Аз балони и украса бях поръчала от Тему и останах доволна. Купих си и помпа за надуване на балони. Сега не съм измислила тема/цвят, за да поръчам от сега, че съм бавна и не е зле да се подготвя.
Аз мисля да направим смаш кейк снимки в деня. Пада се (май) вторник и няма как да отпразнуваме точно на деня. А ми се иска все пак да е специален. Но мога да измисля и друго. Давайте идеи, ще е полезно за всички.

# 237
Аз още не съм мислила по темата. Моето кръщене беше като бях може би на 3-4 не знам точно, но също не реагирах добре на попа. 😁
Чудя се кое е по-добре, като е по-малко или по-голямо. Аз си ревах и тогава. Много бегли откъсачни спомени са ми останали, явно си е било все пак травмиращо за мен.

# 238
Ваня, и нейния се пада сряда обаче като видях разликата в цените между уикенд и делничен ден май ще е на деня си😂😂😂

# 239
Ами много ще е трудно в делничен ден. Особено, ако правим и кръщене - кумове, приятели, роднини. Просто няма как толкова хора да се освободят от работа. Ще го мислим още, но от сега се напрягам. Не ми се дават една камара пари на агенция да ми организира всичко, но ме мързи и аз да го направя 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт