💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 484
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
Абе дрехи, кошари, столове се преживяват, ама играчките ми се виждат много скъпи, при положение, че интереса към тях е за много кратко. 🤣

# 736
В крайна сметка, кои са най-добрите столчета според краштестовете?

# 737
Оф дълга тема. Besafe на нашия пазар са доста добри, но те са САМО обратно на движението. Имат един модел, който може и напред да се ползва. Но са мн обемни и нз дали в малка кола стават. И цената е 1600лв🤨 иначе аз пиша в гугъл примерно “britax romer adac test” и излиза списък с техните столове и оценките от теста. За по-лесно са направили светофарна система - ако е зелено е ок. Но всяка марка има и ок и не чак толкова ок столове.

Пс чата ми дава мн хубави рецепти за детето😁 сега правя дом бисквитки. А онзи ден ми даде меню за цялата сед, което да е подходящо за цялото семейство.

# 738
Аз си признавам, че не съм проучвала много надълго столчетата. Направило ми е впечатление, че Besafe и Britax бяха най-споменаваните и предпочитани. Честно казано първите ми се видяха много скъпи. Заложихме на Бритакс. Така бях и с количката. Цена/качество/отзиви - Сайбекс Балиос беше добър вариант. Всичко, разбира се, може да има по някой минус и да не отговори на очакванията. Докато не го пробваш, и хиляди доволни да има, не можеш да добиеш лично впечатление. Нашето столче мисля излезна около 300 и няколко евро. Иначе това е най-оправданата бебешка инвестиция. Всичко друго може да е от ниския клас - кошари, колички, дрехи, играчки, но със столчето не трябва да се прави компромис, а да се гони макса на възможностите ни. Лорели, Чиполино и всички марки от ниския клас - не е сериозно.
Предполагам може да се намери и втората ръка (стига да не е претърпяло ПТП, защото сигурността му е компрометирана вече). От групи и олх може да се пазарува много изгодно. Съответно после да ги продадете на почти същата цена, на която са взети (съобразено със състоянието).

# 739
Да, аз също мислех да продам стола на бритекс и да взема нов, но ще ставам леля и вече като знам, че всичко ще се ползва поне още един път ми е малко по-спокойно, че не са на вятъра пари.
В тая връзка ми подариха лятна количка макларън ползвана от приятели. Нещо не схващам с какво е по-удобно от сегашната количка. То сгъната е огромна.
Оставям линк. Сега ще виси в мазето ни, но не виждам плюсове с лятната количка

https://kasida.bg/product/48694/maclaren-lyatna-kolichka-quest-black-black.html

# 740
В крайна сметка, кои са най-добрите столчета според краштестовете?

Например тези
https://kidsonboard.bg/8-stolcheta-za-kola-koito-chesto/

За протокола количката ни е трета употреба, подарена, не съм я избирала, важно ми беше само да в здрава и маневрена (живеем в кофти квартал). Нито държа на марки, нито на престиж, нито да е ново. Редовно купувам втора ръка неща за детето, не отказвам и подарени дрехи, играчки и тн, въпреки че не са ми винаги по вкуса. От една страна заради финанси, от друга страна като Лина заради свръх консуматорството, което ме ужасява. Винаги опитвам да подаря или продам всичко, което е годно за употреба, не да изхвърлям. Но със столчето за кола не бих направила компромис. И не бих взела втора употреба, дори от приятели защото си имат срок на годност. Материалът след 7-8г вече не е толкова надежден. А столче, участвало в ПТП, дори и без видими следи по него, е компромитирано. И това не е маркетингов трик, а доказан факт.

# 741
Сигурна съм, че сте чели и избрали най-подходящите столчета за кола, но да ви попитам, не е ли по-важно в каква кола возите децата, тъй като повечето от нас не си купуваме директно коли от магазина, сигурни ли сте че втора употреба кола не е блъскана и компроментирана? Не може да бъдете... Та всичко отново отива на "Господ да ни пази"...

# 742
Сигурна съм, че сте чели и избрали най-подходящите столчета за кола, но да ви попитам, не е ли по-важно в каква кола возите децата, тъй като повечето от нас не си купуваме директно коли от магазина, сигурни ли сте че втора употреба кола не е блъскана и компроментирана? Не може да бъдете... Та всичко отново отива на "Господ да ни пази"...
Чудех се да попитам ли същото.

Когато се запознах със съпругът ми, той имаше едно спортно возило, което е било блъскано брутално, и е било доста смазано била е около 4 години, когато я е купил. Той не е знаел. Колата беше направена брутално добре. Не смея да кажа перфектно, че много пресилено ми звучи, обаче онези в мкар, до последно са му казвали, че прилича на поръчкова, "въртяна" само в Монако 🤣
Та... толкова добре е била оправена... че официалният им дилър е имал въпросителни. Аз не харесвам тази марка коли и никога не съм я карала, не се впечатлих и не пожелах да я карам докато е на рейс. Той каза, че вече 3-4 години я има и дори да е харесва, би я заменил за "семеен амтобомобил", щом ще се женим, за да отговаря на бъдещите ни нужните. Така марката заедно с автомобила бяха сменени успешно. 😂 Отплеснах се, но мисълта ми е... масово се карат блъскани коли, без настоящите им собственици на знаят за това и Фрезия има право.

# 743
Нали се сещате, че не може да сравняваме столче с кола ценово. Да, искам нова кола за 70/80/90к, но не мога да си я позволя. Докато столче за 700/800/900 лв мога да купя. Иначе смятам да си сменя колата, когато започна да я карам аз на ясла, но далеч не мога да отделя пари за чисто нова кола. В картинката имаме кредит, та не ми е опция и за лизинг. С моята ще я возя на къси разстояния, а извън градско ще сме на мъжа ми, която е по-голяма и здрава, но пак не е чисто нова за 70/90к.

# 744
На късмет е. Да пази Господ! 🙏

Селото, с което сменихме Лозенец, в софето, е на 11 мин от Варна. 14км, но е предимно магистрала. За краткият път до качването на въпросната магистрала обаче, има постоянно обърнати, блъснати и излезли от пътя коли. Само преди 3 седмици, бяха 2 в един ден. Просто не знаеш отсрещният на колко ракии е.

Затова - да пази Господ! Останалото е опит за застраховка. Казват, ние предполагаме, Господ разполага.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 08:41 от КремонаЛиза

# 745
Тука положението е за танк или камаз. Нищо друго няма да те спаси. Но пък много пара за гориваоо, а на газ не вървят, мамиту им 🤣 Електрически също още няма.

# 746
Как сте момичета? Пропуснах коментарите последните дни Simple Smile
Днес нашето бебе става на 10 месеца и едва сега започва да пълзи по малко. За изправяне пък абсурд ..
Вашите могат ли?

# 747
Как сте момичета? Пропуснах коментарите последните дни Simple Smile
Днес нашето бебе става на 10 месеца и едва сега започва да пълзи по малко. За изправяне пък абсурд ..
Вашите могат ли?

Моето започна да пълзи малко преди да направи 10 месеца. Изправя се от преди това. Вече щъка навсякъде и няма грам спокойствие за мен, а бързах да започва да пълзи.. 😀

# 748
Честити ни месечинки. Верена и тя пропълзя скоро. Щъка, обикаля, неспирните опити да яде хартия продължават с пълна сила 😂
Днес падна от леглото, добре че беше ниското легло. Сефтосахме я и ние. 😒

# 749
Моя бебстър пропълзя на 7м мисля. Малко след това започна да се изправя. Сега без да усети стои по 2-3-4 секунди без да се държи никъде. Крачки прави бавно като се държи за мебел. Но пък кляка и става много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт