💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 453
  • 757
  •   1
Отговори
# 705

Аааа от тези не съм купувала. Само една 360° и 2 със сламка, от които пие най- добре. Ама вече редовно му давам и от обикновените или от шише както ние пием, да се учи лека полека.

Стола мога да ти снимам нещо или да ти измеря, ако те интересува.

# 706
Благодаря, ще отидем в някой магазин да ги пробваме столовете.
Проблемът ми е по-скоро, че имаме купена една “кошница” за новородени, един бритакс до 105см и сега търся за моята кола. Ама те до 150см ще са в тези столчета. Това стават общо 5 стола за двете коли. Мн тъпо ми се вижда. По-скоро мн скъпо😅 ма явно няма как да избягам от това.

# 707
Аз още не съм шофирала с нея, защото в колата ми не мога да събера количката, а и стола е монтиран в колата на мъжа ми. Но като тръгне на ясла най-вероятно аз ще я водя и ще преместим коша в моята кола. И смятам за градските излизания да сме с моята кола, а когато пътуваме за по-дълго и извън града, да местим стола в неговата, защото и багажника е доста по-голям. Такива са ми сметките за стола. Не ми се купуват 16 столчета за всяка кола и ръст. Ще видим как ще напаснем ежедневието си. Ако един я води на ясла/градина, а друг я взима, няма да ми стане номера, но планирам да се върна на същото работно място, което е близо до вкъщи, съответно яслата е близо до работата ми.

# 708
Ние излизаме всеки ден с моята кола. Сменяме паркове, локации и тн. Обмислям като стане топло в Сф на обяд да тръгваме към витоша. Да висим там на питник, на хамаци и тн.
Нз дали нашия квартал е скапан, ама аз нямам какво да правя в квартала с детето. Затова ходим по паркове

# 709
Нашето столче е Be safe Stretch.

Ауууу, моята бебка точно от такава чаша пие и то вече доста добре. Едва я научих да пие вода от нея, а явно сега ще трябва да я приучавам да пие от друга чаша, ужас. Имам таква 360-градусова, ама не знам как ще се приучи на нея. А за нормална чаша въобще не мисля, че ще се справи.

# 710
Благодаря, ще отидем в някой магазин да ги пробваме столовете.
Проблемът ми е по-скоро, че имаме купена една “кошница” за новородени, един бритакс до 105см и сега търся за моята кола. Ама те до 150см ще са в тези столчета. Това стават общо 5 стола за двете коли. Мн тъпо ми се вижда. По-скоро мн скъпо😅 ма явно няма как да избягам от това.

Продавай. След 135 има опция и за бустер само. Мисля да взема за малката. Голямата е над 140 и няма смисъл, ще доизкара в седалката.

# 711
Безумни са тези разпоредби. Аз едва съм над 150см, сигурно иаз трябва да седна в столче 😂.
И при нас столчетата са в моята кола. Тя е детската. Много рядко пътуваме с на мъжа ми и си ги местим.

# 712
Моя мъж каза, че нямало да мъкне столчета или да кара моята кола . То верно на фона на неговата е смотаничка и тесничка😅 ама като не му харесва ще купува столчета

# 713
Ми да купува като много знае 🤣

# 714
  • София
Много полезна информация за шишенцата!

Иначе ние онзи ден купихме Britax Swivel - в бг хлапета е намалено и е много хубаво. До 125 см е, което мисля, че е ок.

# 715
Аз гледам и в амазон столчета, поне кошницата ни е до 13кг. Искам да се върти, да е с колани, не с изофикс и се чудя за размера, до 150 има ли смисъл въобще. То 150см. са сигурно на поне 10 години. Макар че зависи, баща й е висок, ама все пак.
Само дето се похвалих, че нямаме температура, сега ново 20 - сополи. Уж 2 дни нямаше нищо. Чудя се не е оздравяла хубаво ли или я разболях - като излизахме я бях понавлякла, а беше жега. И разбира се като видях, че е добре и забравих да й давам сироп и витамини... Явно ще трябва още да давам. Сега не смея и да въвеждам нови храни.

# 716
Според мен кошниците не са толкова сигурни и удобни. Нищо, че не е направила кг, щом може да сяда, сменяй столчето. Аз честно казано не знам нашето до какъв ръст е. Вижда ми се невъзможно да е до 150 см. То това ще си е голямо дете и само за седалка.
И  намирам за странно столчета, които да стават от новородени, едва ли не, та чак до абитуриенския им бал 🤣 Смятам, че това е маркетингов трик (казваш си: ооо, ще изкарам с едно столче всички възрасти), но по този начин се компрометира безопасността. Не съм компетента относно столчетата, но вкарвам някаква си моя логика.

# 717
Когато избирам столче за колата влизам в сайта на ADAC там е описано каква оценка е получили на краш тестове.
На нас не ни се налага да пътуваме по празниците когато е натоварен пътя и пак ми се изправя косата. Ако мога и себе  си бих сложила в такова столче😆
Не съм обикаляла по целия свят, но съм шофирала на мн места и мога да кажа, че българина е ужасно слаб шофьор. На правото дава газ и до там са уменията масово на шофьорите. В тая връзка търся сигурно столче. Besafe beyond май е най-сигурното столче, но мн обемно.
Не мисля че е лошо до 150см да са в стол/бустер. Идеята ( май) е, че иначе колана ще го пререже през шията при рязко спиране. Абе ужасна работа са по нашите кошмари пътища … дано вс е наред🤘🏻

# 718
  • София
с колко гр масло започнахте?

# 719
с колко гр масло започнахте?
Грамове не знам, но отначало давах колкото грахово зърно. Вече д/г колкото лешник.

Общи условия

Активация на акаунт