💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 624
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
И аз ще искам като вкарам закуската да правя бисквитки с кисело мляко, банан, авокадо, но като гледам купешките имат захар, а аз още не искам да давам. Не, че е нещо супер страшно, ама може и без нея.
И аз съм зле с готвенето. Не знам занапред как ще се оправям. С кухнята лесно, после ще му мисля. Иначе съм й правя пюрета. По принцип взимаме хубави зеленчуци и плодове и не е много трудно да свариш нещо. А и така и аз да посвиквам, че има още един човек вкъщи. Сега почнах да ги мачкам, но два дни стои гладна 🤣 Правих вчера батат и пащърнак. Той пащърнака става малко на клечки и тя не го харесва. Давам и купешки пюрета. Не мога всеки ден различно. Остатъка от готвеното го замразявам.

Ваня, бисквитките на Бискидс, които са с ябълка, тези с банан или овесените нямат добавена захар и са много приятни на вкус. Също съм вземала едни от Кауфланд със спелта и ябълка също бяха без захар, но доста по-твърди. И аз не искам да давам захар поне до годинката. Като гледах менюто на Вип бебе за след годинка, всички десерти бяха със захар, така че и това време ще дойде, но до тогава ще си кара на плодове 😀

# 331
Бе аз ще ги изям аз тия десерти 🤣🤣🤣

# 332
Намалената употреба на захар първите 24месеца от живота имат доказано благоприятно влияние върху организма. Никой не може да ме убеди, че захарта носи ползи. Аз също не ям добавена захар от известно време ( с изключения) ми освен че отслабнах друго не виждам да ми е станало😁

Някой пробвал ли е тази марка? Искам да взема нещо с риба вече

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:17 от Lina Ivanova 672609

# 333
Люси май ги е пробвала. От нея чух за тази марка. Скъпи ми се виждат обаче.

# 334
Скъпи са, да. Ама качеството на рибата точно мн ме смущава и съм склонна на тая цена

# 335
Lina, да аз купувах от тях, но е малко разнообразието и минах на baby bio и Simple Comme. Купувала съм от тях и разни био пасти, овесени ядки за нас. Харесвам ги. Понякога ги има в нашето Фантастико и взимам пауч пюре.

За нас парите за чиста храна са оправдана инвестиция. Захар няма да види Игор до 2г поне, евентуално сироп от фурми за домашни торти за рождените дни. При този процент на хора с ИР, диабет, функционални разстройства, кожни проблеми, остава и захар да му бутам. Тоя панкреас е за цял живот и не стига, че има отрови, от които не можем да избягаме, остава и доброволно да ги консумираме. Има плодове, мед, фурми, шоколади с фурми, агаве и т.н.,достатъчно заместители. Да, скъпо е, но е за глезотия, не за наяждане. Момичетата ядат нещо със захар веднъж седмично макс. Както и аз. Накупих и форми за желирани бонбони, стават за 10 минути и си ги правим с телешки колаген.

Допълвам. Да ви споделя супер мързеливата закуска, която обаче е много вкусна. Сори, ако се повтарям, мозъка ми е на пихтия напоследък 🤣

Намачквате 2 банана, 1 яйце, ванилия, канела (аз сложих микс за коледни сладки с кардамон и индийско орехче). Разбивате хубаво, овалвате филия и печете върху хартия. Като извадя мажа с кокосово масло. Абсолютен хит. Пробвах една хапка с чай в устата си, много е вкусно, можете да направите и попара с него, ако детето не яде само.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:41 от LucyFord

# 336
Тези дни много ангажименти, та сега ще се връщам да ви чета, само се включвам по повод това, че за държавна кухня в София се чака - аз не съм чакала. Явно зависи от района, направих и регистрация в момента в който навърши 9м и ми се обадиха на следващия ден какво и къде да занеса. Сега чакаме април, че да навърши 10м, преди това системата не ми даваше да закупя талони, та мисълта ми е - ако искате държавна кухня, регистрирайте си се, не е казано, че ще се чака.
Ванина иначе все по-често ми отказва пюретата. Днес е яла на обяд омлет със спанак и сирене. Sweat Smile Вчера картофи с пиле… общо взето предпочита да са неща, които да си ги яде с ръка, но и супи и правя, че не може само суха храна.

# 337
Знам от съседите, че за нашия район са чакали за кухня около 2 месеца. Може би зависи и от времето. Когато има прием в ясли и градини, се освобождават и места. Не знаех, че може от 9 месеца да кандидатстваш. Мислех, че е от 10, но явно талончетата са от 10. Ще взема бележка от педиатъра като ходим следващият път на консултация. Имам доста неща още да вкарвам, но предполагам до тогава ще съм напреднала.

# 338
Аз обичам да готвя, но откакто родих и съм нон стоп с човечето, не мога да намеря достатъчно време, за да сготвя нещо прилично. Все гледам да е на бързо (защото не искам да губя време) във фраера или на инстат пота. Честно казано, предпочитам да се излегна на дивана и да нищоправя, откакто да прекарам повече от 1 час в кухнята. Моята е злояда, но ако знам, че би яла нещо, ще й готвя по-често.

Лятото и аз го чакам: ще яде плодове,  зеленчуци, ще съм въвела сол, та малко от малко ще е по-вкусна храната. За захарта и аз мисля, че няма нужда от нея. Ще ми се да я науча да търси плод, когато й се яде сладко, а не бонбон или вафла.

# 339
Някой знае ли къде да проверя в нашия район от къде се взима държавната дет кухня? Търсих и не открих. Младост 1 сме ние и се замислих, че ако ще ми отнема 20/30 мин да стигам до това място с количката ми то за тия минути и ще сготвя😁
За нас мъжа ми прави подготовки и на един път готви 3/4 яденета. Така избутваме няколко дни. Но аз мога и салата да ям и да не ям мога😁

# 340
Когато правите неща като мъфини и кекс, сиренето обезсолявате ли го и количеството захар от рецептата или по - малко? Гледам в споделените рецепти има сода, предполагам, че не е проблем в такъв случай за тази възраст?

Аз съм от готвещите, няма как, хапваме предимно вкъщи целодневно, все трябва нещо да има. И на малкия правя пюрета, скоро и манджички тип кухня. Купувам рядко готови бурканчета, но не е като да не давам. Към момента най - харесвани от мен като състав и вкус са BioNino.

Вашите деца спят ли на възглавничка вече?

# 341
Някой знае ли къде да проверя в нашия район от къде се взима държавната дет кухня? Търсих и не открих. Младост 1 сме ние и се замислих, че ако ще ми отнема 20/30 мин да стигам до това място с количката ми то за тия минути и ще сготвя😁
За нас мъжа ми прави подготовки и на един път готви 3/4 яденета. Така избутваме няколко дни. Но аз мога и салата да ям и да не ям мога😁

Виж в групата Майките на Младост. Онзи ден някой питаше за кухня.

Възглавница знам след 2-3 години, че се ползва. Сега е рано още.

# 342
Когато правите неща като мъфини и кекс, сиренето обезсолявате ли го и количеството захар от рецептата или по - малко? Гледам в споделените рецепти има сода, предполагам, че не е проблем в такъв случай за тази възраст?

Аз съм от готвещите, няма как, хапваме предимно вкъщи целодневно, все трябва нещо да има. И на малкия правя пюрета, скоро и манджички тип кухня. Купувам рядко готови бурканчета, но не е като да не давам. Към момента най - харесвани от мен като състав и вкус са BioNino.

Вашите деца спят ли на възглавничка вече?
Аз спрях да обезсолявам. Все и давам от нашата храна, която е с обикновено сирене, и нейното обезсоленото си се разваля. Знам че не трябва ама… Гледам да не прекалявам.
Захарта я слагам в по-малки количества. Ако имам някаква кафява, тръстикова, уж здравословна, слагам от нея 😄
Като цяло бебето не изяжда количества от тези храни, основно ние си ги ядем и ги правя по наш вкус.

# 343

Обезсолявам и кашкавала и сиренето.
Няма здравословна захар. Метаболизира се еднакво.

# 344
Кашкавал не знаех, че трябва да се обезсолява. Не, че съм стигнала до него 🤣 Няма ли да стане някакъв гаден и прокиснат?

Общи условия

Активация на акаунт