💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 073
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Аз го върнах, вече трети път започва да яде около 100-130 гр и след известно време отказва, ляга да спи и след 30 минути се събужда гладна... Та тези дни пак я кърмя преди следобедния сън...

# 511
Сега като растат зъби всякакви схеми и връщания има.. днес е яла закуската си и нищо др не иска. Голяма работа, ще мине и ще иска Simple Smile

# 512
Хмм, така ли? Sad може, не я дочетох от-до, само видях, че и ма отговори на въпроси, които бих имала. Може ли да споделиш с кое не си съгласна?

Отделно: случвало ли се е на някоя да върне докърмването след обяда? Бяхме го махнали отдавна, но тези дни му давам сварени намачкани зеленчуци, а не готови пюрета. Дразни се на консистенцията, не дояжда и после реве за гърда 🥲

Не съм съгласна с повечето периоди- кога се въвеждат нещата. Кашкавала особено е върха . И какво значи не може да се обезсоли? Взимам кашкавал ЕлБи и го обезсолявам съвсем успешно за 6-8 часа в студена вода в хладилника. Вечер, когато ние вечеряме, това е неговото мезе 😁

# 513
LucyFord, а после изваждаш ли го от водата след като се е обезсолил или си го държиш, като сиренето в саламура?

# 514
Какво давате за кашлица? От няколко дни прокашля и носа и хърка. От вчера секретите тръгнаха напред, днес вече са сгъстени. Пръскам стеримар. Кашлицата вчера беше суха, днес малко по-добре. Направих и чай биобронхо, но не го иска. Много е ефекгивен и не оставам без него. Чакам отговор от педито, разбира се, но вие как процедирате?

# 515
Какво давате за кашлица? От няколко дни прокашля и носа и хърка. От вчера секретите тръгнаха напред, днес вече са сгъстени. Пръскам стеримар. Кашлицата вчера беше суха, днес малко по-добре. Направих и чай биобронхо, но не го иска. Много е ефекгивен и не оставам без него. Чакам отговор от педито, разбира се, но вие как процедирате?
Аз давам Аtusin baby.

# 516
LucyFord, а после изваждаш ли го от водата след като се е обезсолил или си го държиш, като сиренето в саламура?

Вадя го, да и прибирам в буркан с капак и пак в хладилника де. Но слагам малки количества, защото не издържа дълго.
Сиренето и то омеква много, ако го държа във водата, а не мога да му сложа сол .

За кашлицата пускам гореща вода на душа и вкарвам в банята да диша. Кависепт хипертоничен разтвор за инхалации, ако трябва да отхрачва. И редовно промиване на носа, за да не се формира бактериална среда.

# 517
Искам да науча малката да пие от сламка. Някои пробвал ли се е вече? Чудя се коя марка шише ще бъде най-подходяща. Ей тази загледах, защото искам сламка си, не онези преходните.

# 518
Пие без проблем от отворена чаша и стандартно пластмасово шише за вода за възрастни.
Не помага много този коментар, но да я похваля 😂

# 519
Божеееее, колко сме назад 🤣

# 520
Аз да ви попитам отрази ли се смяната на времето на режима на спане?
Моя син още се намества.. къпем го в 21:30, заспива между 22 и 22:30
Припомням, че е Юнско бебе. Откакто навърши 8 месеца се изправя, вече се и придвижва лекичко по мебелите, а днес даже се пусна и направи две крачки... явно ще проходи по-рано..
Минал е на две дремки, но вечерното заспиване след смяната на времето стана доста  по-тегаво. От последната дрямка се събужда между 16:30-17:30
 Едно че откакто става..при слагане в кошарата веднага иска да става, обръща се и сяда. Като го сложа пак.. се смее.. изобщо голям купон пада. Дори видимо да му се спи.. протестира.
Преди винаги си е лягал нормално.. Та реших да питам дали имате или сте имали и вие този проблем?

# 521
Не мисля, че времето ни се отрази кой знае колко. На две дремки е вече, много по-хубаво ми е така. Вечер будува по 3.5/4 часа, ако я сложа по-рано, после 1 час не мога да я приспя. Ляга към 20.30/21 часа. Майка ми беше на гости една седмица и си починах съвсем малко. Първите 4 дни от престоя й валя и не сме излизали. Дорбе, че беше тук, защото не знам как щях да я задържа на две дремки. Предстои пак лошо време и ми се реве.

# 522
Искам да науча малката да пие от сламка. Някои пробвал ли се е вече? Чудя се коя марка шише ще бъде най-подходяща. Ей тази загледах, защото искам сламка си, не онези преходните.

Игор пие от 6+ от шише със сламка, защото не може да пие от биберон 😂 Пие и от 360° чаша, но не му е удобно много, защото смуква повече и се дави. Шишето със сламка е най-простото на Кикабу, но си идва и с четчица за измиване на сламката отвътре, мисля пе има и резервната част със сламката да си купиш и да подмениш.
https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-chasha-sas-silikonova-slam … -dino-world-blue/

# 523
И Плами ляга къде 22:00 часа, ако я сложа по-рано цяла нощ се буди да си плюе бибата.
От понеделник ще започна сутрин по-рано да я будя и малко да изместим деня.
С водата сме напред ама с движението май май сме последни. Още не отлепва от земята 😂 Като ви чета, почти всички вече пълзят у се изправят. Игор сигурно е проходил, той вървеше доста напред.

# 524
Моя син даже будува повече преди вечерното лягане. Днес се събуди в 16:20 и легна в 22:30 и то с упорстване. В повечето случай става в 17:30
Да, отделно и се буди по няколко пъти на нощ, търси биберон, понякога се случва да реве истерично за кратко без причина, давам вода и заспива.Не е истински буден, успокоява се като му сложа биберона и люшна леглото, ама си е тегаво това ставане.

Общи условия

Активация на акаунт