💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 042
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Ние днес повечко бяхме навън и нашата заспа 3ти сън в количката 🙄 Сега нощта ще е веселба.

# 631
Не е гаранция. Онзи ден ми направи този номер. Станах й 3 дреми, защото заспа я количката, но заспа сравнително на време. Просто за 3-тата дрямка не я оставих много. Обаче вчера ми разказа играта. Все едно беше спала 3х2 часа, а си имаше само две дремки. Като заспа в 23 часа, а аз легнах към 1 и я гледах на камерата. Не мръдна 🤣 Яко се беше трупясала 🤣🤣🤣

# 632
И аз досега приспивах в продължение на почти час… 😫 А иначе обичайно си заспива за 5-10 мин. Гледам дневния сън да не надвишава 3 часа и често се налага да я будя. Не знам днес какво се обърка 😀

# 633
Момичета, благодаря ви. Дорева ми се. Затова ви писах.

Да се оплача. Вчера намерихме винтчето на обецата й в едната стая, горе пък в леглото обецата. Днес се наложи да й я сложа. Тя дупчицата тръгнала да се затваря?! 🤯 как за 9-10 часа... зная, че на тази възраст всичко зараства по-бързо, и дори забелените пишлета при момченцата, но чак пък толкова. Че като споменах пишлетата, не се сещам дали ви бях споменала или само си мислех - след баня, мажех пишлето с вазелин, чист, за да не сраства. На ново да се отлепва е болезнено. Чувала съм, виждала съм. За щастие не на моите момчета. 🙏

# 634
Отдавна спрях да гледам таблици на съня. Едно време със сина ми като нямаше консултанти по сън си живеехме по-добре. Моето бебе се раздвижи от преди да навърши 6 месеца, преди 7 вече пълзеше и от тогава не сме имали спокойна вечер Sad + захранването и връщане на коликите... Приех, че и с това дете няма да се спи... Като се събуди само храненето и съм невероятно благодарна.. Но сега истинския проблем е че не мога да я оставя на никого, реве от баби, лели, като се стъмни и от баща си, изляза ли от стаята и започват писъци.. Това ми идва в повече, не че мога да мръдна някъде вечер с това кърмене, но все можех да се видя с някоя приятелки до 21:00 часа, а сега е невъзможно и това...

# 635
Отдавна спрях да гледам таблици на съня. Едно време със сина ми като нямаше консултанти по сън си живеехме по-добре. Моето бебе се раздвижи от преди да навърши 6 месеца, преди 7 вече пълзеше и от тогава не сме имали спокойна вечер Sad + захранването и връщане на коликите... Приех, че и с това дете няма да се спи... Като се събуди само храненето и съм невероятно благодарна.. Но сега истинския проблем е че не мога да я оставя на никого, реве от баби, лели, като се стъмни и от баща си, изляза ли от стаята и започват писъци.. Това ми идва в повече, не че мога да мръдна някъде вечер с това кърмене, но все можех да се видя с някоя приятелки до 21:00 часа, а сега е невъзможно и това...

Такива консултанти по не знам си какво изобщо не ги взимам на сериозно, защото майчината интуиция е онова, което се нарича индивидуален подход. Тя е незаменима и най-силна. Защото хората от бебета са различни. Гнусно е, как има хора, които се подиграват със страданияти на друг човек. Моето мнение е, че не може на всяка цена да се търси на хляба мекото. Затова, подкрепям те, Анника, без тези превзети и прехвалени "нови професии" е естествено и нормално. 🙂 такова каквото е било от време оно. Няма "нов" начин за отглеждане на бебета. Майчината ни интуиция и най-важната подкрепя, съвет и напътствие.

Моето бебе също реве от непознати и рядко срещани. Дори от майка ми и брат ми 😄 малкият ми син ме попита "защо плаче от маминка, тя не й дави парфюм ли?" 😄😄

Откакто я захраних, и ние нямаме нощ, да не се буди. Първите 2 месеца от живота си, спеше денонощно, следващите малко повече от 4 (до захранването), спеше по цяла нощ - 11-13 часа непробудно, с редки преки включвания. Приказно бебе. Обаче, щом я захраних... майко мила. Няма нощ да не се буди по 3-4 пъти. Явно е от жажда. Нямам друго хрумване за причина.

# 636
Аз имах предвид лъжливо отпадане на дрямка. Много деца около 10-11м отказват да заспиват за едната дрямка и им се получават огромни интервали да будуват. Някои родителите решават да пробват с един сън и понякога се получава ок, друг път става пълен мазаляк.

Това, което описвате по-скоро май е когато започнат да се изправят в кошарата. Нашата беше така със сядането. Ахааа да заспи и вземе, че седне. Ама някак си беше както с рефлекса на Моро, все едно не го контролира тя, а тялото ѝ си прави там нещо. Странното е че тя можеше да сяда от мн време, но не и беше хрумвало, че може да седне в леглото😆 сега очаквам да се сети същото за изправянето и съня пак да е мираж поне 10 дни🥲

Днес сме спали непробудно, направооо🤩

# 637
  • София
Момичета, ползвате ли паста за зъби вече? Сина ми е с 2 зъбчета и още не съм ги мила, а имам напръстници и мисля да започна. Ама дали да не пробвам без паста, че то как ще се отмие... Sad

# 638
Моето момиче беше именничка вчера - ще ви я покажа за малко - махнах снимката

Тя още е на 3, понякога и 4 дремки. Не гледам таблици и интервали. Като и се спи я приспивам и това е.
Не ползваме паста още, ама май трябва вече

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 10:01 от caprice

# 639
Сладка диничка. Да ти е жива и здрава🥰
Лъжливи дремки имахме в прехода между 2 и 3. Предполагам ще е същото между 2 и 1.

Пастата за зъби няма как да се измие при бебетата. Просто те си я поглъщат. За това взех на Чико. Мисля, че беше препоръка от майската тема. Обаче да си призная не съм редовна. И не го правя сутрин и вечер, както е при възрастните, а например си стои на стола и граби нещо от масата и се сещам да й “измия” двата зъба 🤣 Измия силно казано, защото бързо изяжда “пастата” (то не е паста, а като гелче). Много силно хапе и й оставям да се чеше с напръстника, та получавам така 5 минути тишина. И в комплекта имам такъв аспиратор, който се стиска с ръце. Разбира се,  не върши никаква работа и имам два вида Носко при нужда. Обаче й давам тоя аспиратор и тя почва да го стиска, събира слюнки в него, издава звуци и с него още 5 минути спокойствие🤣🤣🤣

# 640
  • София
🍉ау, че сладост! Да ти е здрава и щастлива! ❤

Ще видя пастата на Чико, мерси, Ваня 💐

# 641
Лина, ние със сядането не бяхме чак така, обаче това изправяне е... Абе все едно досега вързана е стояла, само гледа да се изправя. Сутринта пак ми се цопнала нашата в 5 часа, нищо че към 3:30 беше отново се активирала. 🤦 Взех я да я гушкам, евентуално да поспим, ми тя спи, обаче краката периодично ги раздвижва. 😂 И разбира се към 6 вече не издържа и стана. Тъкмо бяхме изградили режим и тоя скок направо...
Я кажете за седми скок? Аз не знам в кой сме 6 ли, 7 ли... 7 не е ли на 10.5м? Е то само скокове, умения, регресии... Сън като пораснат. 😅

# 642
Момичета, вашият цикъл нормализира ли се вече? Моят през дни 2 и 3 е ужасен. Толкова е обилен, че не мога да се движа спокойно и задължително с 2 чифта стегнато бельо (да, толкова е зле). И Рутаскорбин пия, не помага. Освен това пак реши да става и болезнен. Уж щял да се нормализира, ама ето го, все така обилен. Не ми се мисли лятото какво ще правя. Ако си остане така, ужас.

# 643
Момичета, вашият цикъл нормализира ли се вече? Моят през дни 2 и 3 е ужасен. Толкова е обилен, че не мога да се движа спокойно и задължително с 2 чифта стегнато бельо (да, толкова е зле). И Рутаскорбин пия, не помага. Освен това пак реши да става и болезнен. Уж щял да се нормализира, ама ето го, все така обилен. Не ми се мисли лятото какво ще правя. Ако си остане така, ужас.
Оф, моя не е много зле. Редовен е, търпим. По принцип си ми е обилен и преди ползвах тампони и превръзка за вс случай. Сега, защото още ми е кофти(тоя как ме е зашил не го знам), само превръзка, ама много се разочаровах от Always последно... Ама то и като вдигаме бебетата и съвсем, може и да не са виновни превръзките. 😁 Но на мен ми дойде още на втория месец, първо беше много лек, без много болка, после беше 3 - 4 месеца със съпътстващи главоболие и коремни болки. Тоя път беше ОК.

# 644
  • София
Моят цикъл май си е добре. Дойде ми на 4тия месец още. Първите няколко пъти ме боля повече, но последните като че ли е доста добре.

Мен нещо още ме наболява разреза от епизиотомията на моменти. Не знам дали е точно болка, а как да кажа...усещам го още. Дали е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт