💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 041
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, вашият цикъл нормализира ли се вече? Моят през дни 2 и 3 е ужасен. Толкова е обилен, че не мога да се движа спокойно и задължително с 2 чифта стегнато бельо (да, толкова е зле). И Рутаскорбин пия, не помага. Освен това пак реши да става и болезнен. Уж щял да се нормализира, ама ето го, все така обилен. Не ми се мисли лятото какво ще правя. Ако си остане така, ужас.

Моят цикъл вече е ок. Но аз от 5-6г съм с менструална чашка. Хорааа, това е като да се преродиш! Брутално удобно! Чак 7ми месец след раждането посмях да си я сложа, защото имах разни страхове че ще боли, но вс е окей и е мн голямо удобство.
В силните дни от цикъла съм с чашката + превръзка. След това само с чашка. Драми не съм имала. Преди да почна да я ползвам имах изцапани чаршафи, матрак, дрехи… абе ужас!

# 646
И моят цикъл е много обилен, особено първите дни. Превръзка само не ми стига, слагам и тампон. Включително първата вечер спя с тампон и превръзка, за да не изхвърлям матрака 😂😂

# 647
Слагах в началото такива еднократни пелени под чаршафа, че просто беше страшно. Сега бива, но пак ми е доста обилен от преди.

# 648
Моят цикъл се стабилизира...като се изключи, че вече са ми по-малко дните. Не е фрапантна разликата: от 28-29 стана 25-26
Иначе ми останаха само малко болежки преди да започне, по време вече почти не го усещам.

# 649
От скапаните цезарови ми беше станал обилен МЦ. Сега не само, че се е нормализирал, но и задържането на кръв в истмоцелето се е махнало. Хормонално също съм пушка. Корем нямам, кг свалям, пу пу да не са ми уроки 😂😂😂😂 Само вчера се опипах и нещо ми се стори като че диастаза имам, но не съм сигурна. Да мине лятото и ще се захвана да си проверя някои работи.

7 скок е от 41-ва седмица считано от термина. Съня става манджа, но трябва просто да приемате всичко спокойно и да му влизате на детето в положение.  Не мисля за режими, следя той да е спокоен и ако иска да спи, ако не иска го оставям да си играе.

Научих го да ми показва колко голям ще стане и с пръстче да показва 1 годинка, ултра сладко ми е. Днес за първи път рева за храна, защото майка му се замота навън и той не пожела мляко.
Форест, аз имам естествено разкъсване 1 шев точно там и още ме опъва и ми пречи на други работи, доста ме дразни 😭 Ходих при един лазерен специалист малкл да го отпусне, наговори един куп глупости. Бил шит мускул, пълни тъпотии.

# 650
И аз имах разкъсване на входа на влагалището, освен вътрешните. Уж беше малко, но още го усещам при някои занимания. Уж се подобрява с времето, надявам се че му трябва още време и ше се нормализира.

# 651
Първата епизиотомия я усещах, докато не ми направиха втора и ме "поправиха", а след третата съм като нова 😂 изрично помолих АГ да се постарае, защото приключвам с ражданията.
Менструация имам от 6м, първите дни обилна, но пия витами ц и се нормализира. Цикълът е нередовен м/у 32-36 дни. Още кърмя, приемна го за нормално. ММ се шашка и купува тестове, когато не ми дойде на време 😂

# 652
Това с неидването "на време" и мен ме шашка, защото сравнително трудно убедих съпругът ми за трето, а четвърто и двамата не искаме. 🤪
Последният път към 46-47 дни ми "закъсня" - кавички, защото аз на практика само 3 цикъла съм имала след раждането, а още кърмя и тепървя ще се влиза в ритъм. Така се филмирах, че може и близнаци да са, ако съм бременна.... щях да полудея. В родът ми има 3 такива случая, с близнаци. Щеше да е хем готино, хем кофтейшън. 😂
После ми дойде и си викам "какъв си фииилм смешееен!!" С глас се смях! 😂😂

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 10:59 от КремонаЛиза

# 653
Мами, ние сме с температура. Личната изписа Стаматин, ама в него гледам че има гъба кладница... Май ще се въздържа да го купя. Биозин подходящ ли е? Кажете добър имуностимулатор?

# 654
Мами, ние сме с температура. Личната изписа Стаматин, ама в него гледам че има гъба кладница... Май ще се въздържа да го купя. Биозин подходящ ли е? Кажете добър имуностимулатор?
Допълвам - биозин с Лактоферин, също
Бих дала имунокинд, осцилококцинум и вит. Ц, освен сиафен..

# 655
Да тя и други неща изписа, вкл. Вит. Ц, но тая кладница в тоя сироп като видях... Тя сигурно е обработена, ама ддз.
Благодаря.

# 656
Авирон давах и имаше успех. Разбърквах прахчето с кисело мляко. Също вит.Ц и Д.Сиропи Панадол и Нурофен, но тях с голям зор.
Коризалия също ни е изписвала, но трябва да стриваш хапчетата на прахче, че са големи.

# 657
Да тя и други неща изписа, вкл. Вит. Ц, но тая кладница в тоя сироп като видях... Тя сигурно е обработена, ама ддз.
Благодаря.
Със сигурност е обработена.
Доста е полезно да се приемит гъби. Помня, че мъжът ми в един период си купуваше витамини, които имаха и гъби. Много ме изненада. Беше преди не малко години, но това ме впечатли и го помня.
Авирон пробвай. Той е с хумусна киселина и водорасли. Също действа много добре. Въпреки че, от няколко години не го предпачитам, защото ми беше лесно преди в шише. Сега с тези сашета... 🫣

П. С. Извън темата, имах някъде страхотна рецепта на имитационна, вегетарианска шкемба чорба с гъби кладница. Тази гъба е доста приложима за алтернативни манджи без месо. Стават нещо страхотно!! 😍

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:16 от КремонаЛиза

# 658
Аз съм доволна от Биозин кидс жълтия. Също Коризалия бейби- на дозички е и много лесно се прилага. Предната седмица Еми беше настинала и за ден- два всичко отшумя точно с тези неща + витамин Ц.

# 659
А как разбирате дали е настинка, вирус или идващи зъби? Тая температура не пада, а личната каза да не й давам Панадол или Нурофен да я видя до колко ще се покачи. Тоя сироп дето го изписа имам резерви заради гъбата, защото пише за над 1г., но после погледнах и те гъби уж дават над 2г., така че сигурно е обработена. Пък и на Авирона пише за над 1г. Ще я слушам, ама все пак ще взема и Биозин.
Според нея можело да има температура цяла седмица преди зъбче, защото й казах, че зъби не виждам. Ужасно е отпаднало детето, много е гадно да го гледам така... Стискайте палци бързо да минава.

Общи условия

Активация на акаунт