Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

  • 22 235
  • 903
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 40 733
Аз даже следя и срока на годност.
Че ми се е случвало да залежават Joy

# 151
  • Мнения: 32 238
Не следя срока на годност, но ги ядем и след това. Дори не се сещам кога за последно съм яла шоколад...🤔 В краен случай побелелите ги използвам за шоко лави, ганаш или нещо подобно.

# 152
  • Мнения: 24 840
За спането - ройтери Grinning Аз така не съм спала през живота си, кой каквото ще да ми разправя че имало или нямало в крайна сметка като го измътя там. Не откакто се озовах тук, не поради конкретен проблем, аз цял живот съм проблемна със спането, откакто се помня, а според майка ми - и от преди това. За последното обикновено махвам с ръка и казвам че на нея на 20 години просто ѝ се е искало по-малко да рева и повече да спя че да има време и да разбере че е на 20 ама все пак Grinning
Чак на мен не ми се вярва като го разказвам това, то не смея да се похваля направо... Ама стана вече доста време, не е случайно да са ми съвпаднали моите разместени ритми така за малко с на нормалните хора. Това и друг път се е случвало, но ме държи по няколко дни и пак се разминаваме.
С тая щуротия не мога да излъжа - първите може би 10тина дни бяха ад в това отношение... И после някакси се намести всичко и това беше. Дано все така да е, че то чак ми хареса Grinning Още ми е новост, то за пръв път ми се случва със седмици наред да съм все наспана, непрекъснато.

Това мляко с там подправките... От истинско мляко се предполага уж да се заспива по-лесно заради триптофана в него, в растителните заместители няма такъв. Та не ще да е от самото млако, то ще е по-скоро носител само. Все в нещо трябва да се изпие тоя бъркоч.

# 153
  • Мнения: 1 403
Има нещо в цялата тази щуротия, защото подобрение има и при мен.
Аз се кефя и смятам да се възползвам максимално от всякакъв тип пробиотици...
Това, което ме нерви е мистиката и неизвестността, защото след някоя и друга партида вече тоя бацил НЕ го откривам в млякото. Очите ми изтекоха на тоя микроскоп - еми няма го!
Та търся начин да го поддържам в концентрация.

Защото при теб има ефект, но тоя ефект може да е от първите партиди с отложено време... и ти вече да си ядеш млека без бацила, с нормални стрептококи и в един момент ефекта да се разсее и за да го придобиеш отново пак трябва да заквасваш със стартер и да чакаш близо месец, за да се възвърне...

П.П.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 18:41 от Navy

# 154
  • Мнения: 24 840
Не беше цял месец нужен първия път, може би десетина дни или трябва да проверя за по-точно, но през тях беше... Оле-мале! Много се радвам че предимно бях вкъщи, защото аз буквално спях през ден. А вече усещах и от шантавите супер цветни и реалистични сънища, та съвсем не знаех къде ми е главата Grinning Имах си и други дертове тогава де, не виня само гадинките за това.
Аз така или иначе смятам да си подновявам от време стартера - дори и да си се развъжда ройтери в него както казва Дейвис, някакво минимално замърсяване с други неща все ще има и то също ще расте с всяка следваща партида. Колкото и да се старая да работя максимално чисто, това е неизбежно. Не съм решила още колко често да е, но съм го решила това. Естествено, ако получа партида с различен вид, вкус или мирис - рязко ще ми секне чуденето дали не е време 😆 Засега си е характерният вкус от първите партиди, подобен на нормално кисело мляко но малко по-различен от него или от кефира. Но сигурно скоро ще е, аз 7-8 пъти правих та бая поколения се навъртяха.
Ако правилно помня какво разправяше Дейвис, казваше че дори при висок прием, като се спре вече не откриват почти никак в проби от хорота дето са го яли. А за тест за SIBO мисля че препоръчваше 2 седмици да се спре преди това и да се прави тогава. А пък аз май почти 2 месеца вече се черпя с това. Няма как да е нещо остатъчно от баш първите само, а после да няма. Все има нещо, явно съм им сравнително добра квачка, аз си ги дундуркам много Grinning

Иска ми се отделна тема за тия пробиотици че тук хем са свързани, хем прекаляваме с отклоненията. Обаче хич не ми се отделя време да я оформя и стартирам, че да е както си срябва и информацията да е на едно място. За сега съм пас обаче, не се знае дали ще ми дойде муза някога.

# 155
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
https://www.instagram.com/reel/DGyRkAMtkTe/?igsh=MWZ0bWFvNGtpeWliZg==
 Eтo как се постъпва с джинджифила. Само толкова, колкото ми трябва в момента 😜

Нямаше ли тема за пробиотиците вече!? Или бъркам! Интересно ми е, но поне засега няма да се занимавам с подобни култури. Пишете си вие тук, споделяйте.

# 156
  • Мнения: 24 840
Доста идейно, но ми стана жал за ножа, с нещо друго бих го утрепала лично аз Grinning

Иначе от мен за днес фаст къмто 21 часа, не огладнях през деня и карах на 2 кафета и водица. За вечеря - варени яйца, малко сирене, маслини, кисели краставички със струйка зехтин върху тях и поръсени с червен пипер. 1 квадратче шоколад 95% за десерт. Ей сега си изяждам и пробиотика (половин чаша кисело мляко е) и стига толкова, утре пак. Малко ми е тая храна за един ден но за повече от това не бях гладна, като не е всеки ден така си затварям едното око.

За тема мисля че не съм срещала точно за тия пробиотични кисели млека, имаше за стандартно кисело мляко но те там са ясни нещата.

# 157
  • Мнения: 4 612
И на мен не ми харесва Линд в никоя форма,  дори бонбоните развалиха...
Сртайпър (извинете, редакторът е писал вместо мен) как мляко за артрит? Нали млякото е възпалително, а артрит е автоимунно заболяване, свързано с възпаление Thinking
Може да не съм разбрала, но това си спомням за артрит - ако бъркам поправете ме да изтрия, да не заблуждавам хората.

Когато се разболях от артрит търсих как да намаля болките и четох за златното мляко. Не знам дали помогна, тъй като взимах и лекарства, но болките бяха по-слаби. А в момента почти не ме боли и само се мажа с кремове. Правих го с куркума, черен пипер, джиндифил и канела. Беше вкусно. https://www.forlife.bg/polzi-ot-kurkumata-za-stavite

# 158
  • Мнения: 40 733
Добра идея Данилу, ама първо нямам такъв сатър.
Второ и да имам, нямам такава сила, не знам дали ще го сплескам така.
Но е много по-удобно от рендето.
Редовно си кълцам пръстите на него.
Онзи ден жестоко се порязах.

# 159
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Елора, мен като ме изнерви някой, и по- малък нож ми върши същата работа 😁 Те тънките шайбички лесно се размазват.

# 160
  • Мнения: 24 840
С плоската страна на чука за пържолите бих го набила тоя джинджифил, на хубав нож или сатър не бих причинила такова нещо (а то със смотан лек нож няма да стане, дори и да имаш у вас някой дето не ти е жал за него)... Ама си е идейно, спор няма. Рендето и аз не го уважавам особено, там делегирам винаги на друг, когато има на кого Grinning
В любимия ми билков чай има джинджифил всъщност. Не е много, но се усеща много приятно.
https://bulgarianteacompany.com/p/czvyat-baz-i-limon/ Ей този е, от години не остаавам без такъв.

# 161
  • Мнения: 32 238
Този чай все го поглеждам и все го оставям за по-нататък. Чак сега му видях целия състав всъщност.
Помня как си купих чай от малина с лимонови корички и как нямах търпение да си го приготвя. А като го опитах, ужасно сладникав...Чак тогава видях, че им е хрумнало да го подсладят със стевия.😂 А го взех "на доверие" от Кауфланд и не бях прочела състава, защото помислих, че е аналогичен на малиновия чай от Лидъл като състав, но с добавен лимон за свежест...Пък и как да ми хрумне, че директно в чая ръгат стевия...😆 Вече и за стевия и подсладители гледам.
То наскоро и в Лидъл имах подобна случка. Гледам един "детски чай" и ми стана любопитно какво му е детското. Ами, пак имаше добавена стевия, ужас.🤪
За джинджифил и аз бих използвала чукче за месо, както и някоя подходяща дъска, защото си пазя и ножовете, и плотовете, а и ръцете...😀

# 162
  • Мнения: 24 840
Е че стевията си е просто още един треволяк, това по принцип, не са длъжни да я описват отделно като подсладител Grinning Наред с останалите билки и тя там, пък всеки да си прави сметката... В ДМ много хвален чай някакъв, за малко да се излъжа и аз, а той също имаше стевия. Ама аз нали съм подозрителна към всичко, чета и на чайовете състава, ама ха Grinning
Преди тая мода да им слагат стевия, пак си имаше с допълнително добавени аромати дето не знаеш какви са и що са, иначе много хубаво миришат ама определено не е само от листа и туй-онуй.

В този чай с джинджифила са ги балансирали добре нещата, нито едно не се усеща особено силно - очаквах да нагарча малко от цикорията, да сладни от ябълката, да люти от джинджифила или пък лимонът да се усеща по-силно като аромат. Ами не, нито едно от тия неща, просто приятна комбинация от всичките и цветовете от бъз също много ги харесвам като аромат, свеж такъв. Майка ми прави от тях и от лимони някаква напитка домашна ама е сладка и познай дали я искам нея, за мен се отделят цветове и се сушат за чай Grinning

# 163
  • Мнения: 1 084
И сладък корен така слагат, за да подслажда. Наскоро си взех чай ехинацея и джинджифил и като го погледнах после, видях,че има и сладък корен. Много ме доядя. Ръгат го и него на много места. А този с бъза и лимона ще го пробвам. Бях спряла да пия чайове, но откакто открих тези с джинджифил пак започнах.

# 164
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Лимонада правят от цветовете на бъза, ама слагат и един пакет захар. Ужас.
Аз купувам насипни билки, а ако е чай бял и зелен. Ако успея да си набавя билки по друг начин, предпочитам да не купувам. Знам как ги събират и как ги обравотват, за да стигнат до търговската. мрежа, а за химията която е в пакетчетата - не коментирам.
Относно куркумата, една колежка беше доста зле-няколко месеца на лекарства за прищипан нерв и нищо. Накрая доктора ѝ казал да взема всеки ден куркума на прах с черен пипер и да спре лекарствата. За около 2-3 седмици се оправи, а беше сгъната на две.

Общи условия

Активация на акаунт