Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 232
  • 903
  •   1
Отговори
# 780
От вчера ми се налага да пия сашета Оki (от Италия са ми), пише, че съдържат манитол, Saccarina sodica...Но няма как.😷
Днес на обяд сардини, а вечерята беше сардини, бургер от сьомга и запържен праз с червен пипер и домати и с маринован червен лук отгоре. Не е кето със сигурност заради праза и доматите от консерва, но ми се ядеше това.

# 781
Че пак си е сравнително режимно, макар че ти като цяло съм останала с впечатлението че гониш по-строго кето като цяло.
Не е като да си се наяла с фафли я.

# 782
Момичета Simple Smile И тук таме някой момче...

Не пиша от няколко ден, защото съм извън Варна да помогнем малко на родителите на "ранчото" и сега сме на пролетното ни "зареждане" с жената... един вид био-емоционален рестарт си правим 2-3 пъти в годината в Родопи на чист въздух и норма от 2 до 4 километра плуване, имаме си местенце с минерален басейн и там стягаме фасция Simple Smile
2 часа плуване и се чувствам като момченце Simple Smile

# 783
Натка, така е, не е нережимно, просто в изяденото количество вгх са си над 20 грама при всички положения.

# 784
Ех, че хубаво рестарт в Родопите! Бих се метнала веднага в тази посока, ако нямах планирани един куп отпуски в следващите месеци.

Долче, дано бързо да приключиш с прахчетата. Предполагам е коментирано тук, но препоръчвам консервите със сардини на Лидл. С олио са, но ги отцеждам добре и ги хапвам без него, децата също ги харесват.

Аз от два дни вече съм на по-строго кето, обаче нещо не се чувствам добре сякаш още от средата на миналата седмица. Като поорязах междинните хранения и след 4-5 часа гладуване започна да ми прималява. С глада се справям обаче това прималяване не ми е ок, ще ме свари някъде като съм сама с децата и ще треперя да не ми стане нещо. Тази вечер си мерих КЗ на гладно в такова състояние и ми беше 5,00, така че не знам до колко мога да виня ниска кръвна захар. То нали ако съм в кетоза не би следяло да има резки вдигания и спадове в КЗ? Има ли някакъв период на адаптация, в който е нормално да се случва така? Предния път не помня да съм имала такива проблеми.

# 785
Има, разбира се. Даже и име са му измислили - кето грип, че баш като болни са някои, като прегазени. Електролитите гледай да наваксваш, дори и просто повече сол в храната да е. Даже сложи под езика кристалче сол като ти стане така и пий вода, то ще се разтвори бързо.

# 786
Зухта, не знам дали си вече в кетоза. Ако не се лъжа, инсулинът ти на гладно при ОГТТ е бил 25? Може би все още не е спаднал достатъчно. И електролитите са важни също.

# 787
Виж за кето грип грам не се сетих. Явно имам тотално мозъчно замъгляване Simple Smile
Долче, не бъркаш за инсулина, толкова ми е. Не знаех, че и той има отношение колко бързо се влиза в кетоза. Мислех си, че просто като преминеш на достатъчно нисковъглехидратно хранене и магията се случва веднага, по-скоро проблемът е да се задържиш дълго време без храни, които да те извадят от нея. Имах някъде лентички из нас, трябва да се поразровя да ги намеря.
Снощи като се хвърлих в едни размисли, викам си дали пък не трябва да кача малко въглехидрата, да не взема да направя някоя беля, макар да направих що-годе плавен преход. Но като ви слушам май по-скоро е важно сега да задържа така без нови промени докато организма ми свикне.

# 788
Докато се адаптираш, не е желателно да гладуваш. Яж по-често в началото.

# 789
Гущера го приеха в болница, но след малко изчезва. Мислех да се отърва за три дни от домашния уют, но има един звънец на входа на отделението, който непрекъснато дрънка и яко ме изнервя. Чакам изследванията и чертая! Утре в 8 за маркуча.

# 790
Браво.
Инструктираха те утре гладен да отидеш нали?
И вода да не пиеш. Гладен и жаден.
Заради упойката не трябва да се пие вода.
Макар че аз малко близвах.
Но при мен беше бързо,  че имах връзки Joy
Цъфнах си сутринта, ама не стана веднага. Чак към 12 ме взеха. И после ме пуснаха.

# 791
Тука в тяхната лаборатория B12 ми е в норма. :/ 193 при референтни 133-675.Глюкоза 6.17...

# 792
Да не си джурил В 12?

# 793
Не съм джурил нищо, ама май има разлики от лаборатория и лаборатория. Ако ми бяха правили изследвания тук, нямаше изобщо да ми бъркат из карантията.

# 794
Гущер, в норма, но в долната част на нормата. Не е ок и трябва да е повече. Дано всичко е ок с изследването!
Зухта, аз знам, че високият инсулин възпрепятства влизането в кетоза. Наистина е добре в началото да се храниш достатъчно и, ако е нужно, и по-често, но с режимни храни.

Общи условия

Активация на акаунт