Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 230
  • 903
  •   1
Отговори
# 795
За б12 и без това са занижени референтните, в долния край пък съвсем не е оферта...

Зухта, за съжаление не става от раз адаптацията, а инсулинът всъщност е реалната спирачка да правиш кетони, а не само липсата ня глюкоза. И двете трябва да са ниски за да гориш мазнини. Има за съжаление отначало един период който не при всеки преминава гладко и неусетно - хем захар няма, хем и кетони още няма. Освен и че точно тогава изкарваш и повече вода, та и с електролитите си назад... и може да е доста тегаво. Лентите ако са от тези за урина, не знам колко си струва да ги търсиш, те не са предназначени да се следи хранителна кетоза с тях а по-скоро са за диабетик на инсулин да се проверява чат-пат. Та, не страдай много ако не ги намериш, де Grinning
Преминава това, въпросът е да си прецениш дали да го направиш малко по-плавно или даси караш така и да се надяваш че ще мине бързо. Ти си знаеш най-добре доколко ти пречи да си вършиш ежедневните неща и т.н. Хубавоно е че минава и че като не ти е за пръв път би трябвало да се адаптираш сравнително бързо. Носи си с теб винаги не само вода но и сол си сложи в нещо,да можеш да лапнеш кристалче ако се почувстваш слабо.

# 796
Гущер,
Да минава леко и с добри резултати.
Зухта,
И аз имах такъв един ужасен период. При мен дойде след втория месец, не знам защо точно тогава... Хубаво са ти казали сол. Само от това имаше леко подобрение, но незначително. После открих, че натрия ми е под норма.
Мина чак след още 2 месеца.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 14:10 от steli4ka s

# 797
Поредният рестарт ден...

Ставане в 7, малко движение на хладен родопски въздух...
Закуска яйца с бекон, киви и няколко фурми, чай

Два часа плуване, басейна е 20 метра, 2,20 дълбок, кеф

Обяд в 13 часа, салата, адана кебаб с агнешко и телешко, вчера беше осо буко... половин черен шоколад

Два часа плуване...

Сега за вечеря смятам буркан биволско мляко с ядки, нося си ги... и половин черен шоколад

Малко почивка и към 21-22 часа отивам на басейна за поне час плуване

И така още поне 3-4 дена, да видим кога ще ми писне Simple Smile

# 798
Да ви кажа вчера сякаш по-леко ми мина поне работната част от деня, имах доста задачи и тичане и не съм усетила ни глад, ни прималяване. След това обаче главата доста ме болеше, така си бях до края на вечерта. Отделно вчера ми дойде и цикъла, давам си сметка, че съм орязала въглехидратите баш в това време от месеца дето най са ми били необходими. Това със солта да си имам в мен е супер идея, ще си сложа в някакво малко контейнерче. Като изключим тези неразположения иначе пък се чувствам много леко и приятно в тялото си, макар нищо да не съм смъкнала още като кг. Мисълта, че най-накрая правя нещо за здравето си много ме мотивира, дано да ми държи повече време тази мотивация, че дълъг път ме чака.

# 799
...

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 13:49 от Гущера

# 800
Joy

Браво Гущер.
А резултата какъв е?
На мен веднага ми казаха.

# 801
Не се сетих да питам. Чакам.

# 802
Евала Navy, опукал си цял черен шоколад за един ден - мога само да ти завиждам!
Гущер, да споделиш после резултата, че да не те мислим Simple Smile
zuhta, не се отказвай - ще минат всички неразположения Hug

# 803
Не се сетих да питам. Чакам.

Ама ти за какво си там, как няма да се  сетиш Joy

Първата ми работа беше това.
Е, не баш. Казах - много готина упойка. После питах за резултата.

# 804
Да ви кажа вчера сякаш по-леко ми мина поне работната част от деня, имах доста задачи и тичане и не съм усетила ни глад, ни прималяване. След това обаче главата доста ме болеше, така си бях до края на вечерта. Отделно вчера ми дойде и цикъла, давам си сметка, че съм орязала въглехидратите баш в това време от месеца дето най са ми били необходими. Това със солта да си имам в мен е супер идея, ще си сложа в някакво малко контейнерче.
Главоболието по всяка вероятност е било заради разбрицания баланс на електролити. Непременно вдигни солта. Не само да си я носиш, ами и да я консумираш Simple Smile Въглехидрати са ти необходими около и по време на цикъл толкова колкото и в останалото време.

# 805
Няма гастрит. Незнам си какъв рефлукс, но най-малка степен. Аз, откакто спазвам режим, киселини не съм имал. Взели са биопсия за някаква атрофия и хеликобактер. Резултати след 10 дни.

# 806
Няма гастрит. Незнам си какъв рефлукс, но най-малка степен. Аз, откакто спазвам режим, киселини не съм имал. Взели са биопсия за някаква атрофия и хеликобактер. Резултати след 10 дни.

Дано и другите резултати да са хубави! Може ли да споделиш кой лекар ти прави изследванията? Тестваха ли те за упойката? Усети ли нещо, като ти правиха колоно и гастроскопията?

# 807
Не го знам. В София мед. Един доктор правеше на всички явно, а лекуващите лекари го обикалят и гледат. За упойките ходих при алерголог и там ме тестваха. Нищо не усетих от манипулацията. В последствие драскане на гърлото и имам леко нараняване на долния венец от мундщука. На мен само гастро ми правиха.

# 808
Ех, тези хора ще ни оставят без работа тук, само за 19,90 и си готов като нов Simple Smile

# 809
Наръчник за диабетика и на корицата смокини, праскови и банан Rolling Eyes
И автор няма... Joy

Общи условия

Активация на акаунт