Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 235
  • 903
  •   1
Отговори
# 105
Обичам куркума. Мога да я сложа на много ястия, но имайте предвид, че цапа и боядисва дрехи (и не само) доста.😉
Вчера менюто беше пак сардини и кафе с масло и сметана, днес варени яйца с парченца масло, кашкавал и два стръка селъри на пръчици, а вместо обяд малко мляко с нес кафе и сол (много, много рядко си позволявам).
Кожата на свинските бузи яде ли се или се маха? Питам, защото гледам, че тук-там има и косми...😂

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:24 от dolce miele

# 106
  • София
Все ще намери нещо за 8лв
Така за 1.26 отгоре ще има нещо за 8-9. Joy
Аз съм си скръндза, не обичам да плащам доставки.

# 107
Нати, винаги взимам нещо което ще ползвам, няма как ей така нещо дето няма да го пия.

Кетч, то в сайта на суонсън няма май за 8 лв.

# 108
И аз съм така. Но вчера двата продукта бяха над 40 лева. Днес не ме хваща прИмоцията. И няма да ми се размине доставката. Ще си поръчам три магданоза, че да съм на далавера, въпреки доставката 😄.
От куркумата се отказвам. Наистина си пия от време на време. И от един магазин за подправки вземам една смеска за супите със сушени зеленчуци само, и понеже бях подозрителна към жълтото оцветяване, собственикът ме увери, че е кукрума. Та понеже я използвам в какво ли не, ще си продължа без таблетки.

Долче, ако има козина, не я яж кожата, защото това ще ти съдере чревцата.

# 109
Таис, одеве мернак куркума при суонсън само с черен пипер, но без джинджи.

# 110
  • на острова на мечтите
С куркума се прави много полезното Златно мляко. Доктор Берг, заедно със съпругата си дава рецепта. Аз пих известно време и после ми писна. Казват че било много полезно. Не помня вече за какво точно. В Индия го пият редовно. В темата веган се обсъждаше доста. Но май заради млякото не беше баш ок. Иначв може да се прибавя на много храни. Добавя се почти в края на готвенето, за да не придаде горчив, или по скоро специфичен вкус на храната, който не се харесва много.
Магданоз пресен смлян н а много ситно вместо хапчета и сокове, които кой знае откъде и кога са приготвени. Има си едно наум за подобни продукти.
Днес направих страхотно агнешко с много праз и накрая сложих и малко броколи, които иначе щяха да останат. ММ одобри.
П.П. Елора, джинджифил не стъжа, че е много твърд и става почти невъзможно. От един момък от Шри Ланка се научих да го режа на шайби и да го чукам в хаванче, или да го смачкам с плоското на ножа върху дъската за рязане

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:13 от danilu

# 111
Дани, и аз съм го пила, но тя куркумата се правеше на една каша, мисля че на водна баня. И бадемово масло се добавяше. Това преди години, всяка вечер пиех. Сега заради ИР не става.

Край, поръчах три шишаци магданоз. Дето Нати казва, ще го усвоя.
Не можах магданоза да го заобичам  като билка и това е. И на песто го правих, и на кюфтета, и в гофрети. Но така на хапче ми е лесно 😍

# 112
Тамън идвах да кажа, че има и друга марка магданоз. Сетих се да потърся.
https://galen.bg/nature-s-way-parsley-leaf-magdanoz-antioksidant … mg-h100-v-kapsuli

Ама суонсън го има и в гален на промоция
https://galen.bg/swanson-parsley-magdanoz-za-dobro-zdrave-90-kapsuli

Аз съм опасна, винаги проучвам къде  какво на промо има Joy

# 113
  • В центъра на моретата
Куркумата не трябва да се готви или да се слага да ври, защото губи свойствата си. И естествени с черен пипер се приема. Аз правя златно мляко, което съхранявам в буркан и вечер който иска пие преди лягане. Помага за съня и не само.Другото, което трябва да се внимава е, че намалява желязото в кръвта.

Дани, джинджъра го стържа на ренде, че не ми се вади сокоизстисквачката. Като го настържа, сока го съхранявам в хладилник и отсипвам по малко. А самия джинджър го ползвам като правя чай, слагам да ври с водата.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 22:35 от zaek

# 114
Запържен джинджифил на пръчици или на тънки шайби е много вкусен, става хрупкав.🙂
Тайс, подозирах, че няма махане тази козина.😂

# 115
Аз си правих златно мляко заради артрита. Би трябвало да намаля възпалението, но докато не се стабилизирах не видях ефект.

# 116
Черен шоколад Линд 90% какао 100 грама за 3,99 лв добра цена ли е? Хубав ли е? От другите им шоколади не съм очарована, но може пък този да ме изненада приятно, знам ли?🤔
Stryper, а след това?

# 117
  • В центъра на моретата
Линдт има вкус на картон. Като. ена вероятно става, но като вкус - не. Това е изцяло мое мнение.

# 118
Черен шоколад Линд 90% какао 100 грама за 3,99 лв добра цена ли е? Хубав ли е? От другите им шоколади не съм очарована, но може пък този да ме изненада приятно, знам ли?🤔
Stryper, а след това?
Въпрос на вкус си е, на мен техните са ми много невкусни, да не го кажа по-грозно. Сестра ми пък предпочита тях, а не харесва тези на Лидл че според нея киселеели... та тъй, делим се с нея за шоколадите Grinning Купува за мен от време на веме че на нея Лидл е по-редовно място за пазаруване а на мен рядкост, а пък тя не ги яде Grinning
Иначе като цена добре звучи, даже ниска ми се струва, но дали ще ти хареса не се знае.

# 119
Тази куркума си има доста негативни компоненти като фитинова киселина и оксилати блокиращи усвояването на желязо, калций, цинк и др. За подправка става, но за редовна консумация аз бих имала едно на ум. Особено ако страдам от дефицити.

Общи условия

Активация на акаунт