Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 213
  • 903
  •   1
Отговори
# 90
Честно казано ще помисля за Витоша, да се преборя със студа и да подишам въздух малко.
За изкачване до върха не съм сигурна.
Ама и евентуално един ангажимент имам, ама не е сигурно.

# 91
След по обстойно запознаване с  режима, който съм се лъгала че познавам, за момента възникнаха два въпроса.
1. От толкова много мазнини и пълномаслени продукти, калориите не се ли покачват прекалено много?
2. По колко грама въглехидрати ядете на ден? Броите ли ги?

# 92
Когато изключиш вгх, калориите не са от такова значение. Въглехидрати от зеленчуци не броя, всички останали (ако има такива изобщо) - задължително ги смятам, че бързо се минава границата с тях.
Решаваш на какви проценти вгх на ден ще си и по възможност смяташ храната от предния ден докато свикнеш. После вече е лесно да прецениш и вземеш решение дали нещо ще скочи в устата, или пък не…

# 93
Момичета и момче/та, замисляме за 8 март разходка по пътя Алеко - Черни Връх, като изкачването до върха не е задължително. Времето ще е слънчево с температури +5/+9 и слаб вятър. Ще се радвам ако има желаещи Blush

Гущера няма да го пуснат. Sad. Освен 8-и март е и Тодоров ден, а 50% от женското население вкъщи имат имен ден. Няма да се погледне с добро око ако Гущера размита по чукарите с други жени.

# 94
Гущи, че вземи ги и те да размитат с нас - подходящо е за всички и за кучето, и за внучето даже Joy

# 95
Днес новата партида биволско мляко заквасих с кофичка Елби Булгарикум... Оказа се, че дори млякото от мандрата не е толкова богато на пробиотици, колкото това заводско Simple Smile
Под микроскоп "пръчиците" на булгарикус просто щъкат навякъде! Такова нещо не виждам в повечето купешки млека, дори в домашното... а като цяло липсват в над 80% от магазинните...
За това АКО ще квасите домашно - вземайте такова, което има Simple Smile А най-сигуно е със закваска от производителя. Така няма да вкарвате допълнителни "летящи" и "привнесени", като някои непотребни дрожди, щото не всички са еднакви...

Малко по малко се отказвам от пастата за зъби. Като продукт за ежедневна употреба. Мисля, че е вреден, дори тези, без флуор и т.н.
Идеята не е да правим устата стерилна, защото не можем. И като я "изчистим" и създаваме условия за превес на патогените...
Основно след хранене си почиствам зъбите с мека четка, без паста Simple Smile Само да сваля евентуално полепнали остатъци... след това жабуркам с млечна напитка с лактобацили, които създават специална среда, която убива патогените и прави тънък био филм като защита...
И когато се храниш добре и микробиома се нормализира, всичко започва да мирише прекрасно Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 96
Нави, към кои пробиотици на капсули на пазара имаш наблюдения, че са читави?

# 97
Само тези съм пробвал, комплекса от 20 пробиотика подквасва чудесно млякото и после на микроскопа се вижда разнообразие от активни различни видове бактерии...
А прохелико-то... е ясно, пак подквасва млякото, но нямам наблюдения върху нещо обстойни. Препоръчвам да се пие на капсули, защото не знам какво става след ферментация... нямам информация.

https://www.amazon.de/-/en/NATURE-LOVE®-Probiona-Plus-bacterial/ … pd_nav_hcs_rp_3_t

https://www.amazon.de/-/en/Sanatura-Lactobacillus-Reuteri-Capsul … pd_nav_hcs_rp_2_t

# 98
Ще правя поръчка от свенсон на магданоз и куркума с джинджифил. Вчера ги намалили, та няма да имам безплатна доставка. 😁  Сложих ги вчера в количката и днес, изненада.
Ако някой иска, да свирка.

# 99
Таис, проблема на суонсън е че няма чер пипер, а куркумата с него трябва да се пие за да се активира.

Аз си взех тази
https://bg.iherb.com/pr/bioschwartz-premium-ultra-pure-turmeric- … aps-500-mg/138514
Но беше намалена бая
Нещо друго дето може да ти свърши не се ли сещаш скоро да взимаш.

Ех, Нави тез ги няма в ихерб.
А от бг явно нищо.
Мислех си дали в профилакт протект няма.
Те са 15  кинта за 30 броя.

# 100
Не знам... аз много неща като пробиотици и полезни елементи си ги вземам от нормалната храна и продукти, които мога да купя от магазина...
Например като си правя агнешко или телешко или нещо с месо, си сипвам куркума на прах, имам си бурканче, слагам си черен пипер и други неща, готви се и така го приемам. Да го вземам на таблетки ми се вижда... странно. Както и чесъна и другите неща...
Виж, имам гъба Чага на прах, нея си я правя, ашвагандата също... водорасли на прах също си имам... но другите неща, дето ги има насипни за стотинки в нашите плод зеленчуци... защо да ги купувам капсуловани? Не знам...

# 101
Елорка, то аз само за магданоз влязох в сайта. Но понеже безплатната доставка е над 40 лева, добавих и куркумата. И днес намалени и двете🤣. Реално нищо не ми е спешно, взех си онзи ден патронче със сок от магданоз и за две седмици имам.
А съм пила някакво българско преди години с куркума и черен пипер и ме късаше стомаха, та го спрях. Внушила съм си, че черният пипер в таблетки ми прави проблеми. Иначе натюр си го употребявам.
Ще разгледам и ихерб, ох, тази вечер съм по сайтовете, и не знам как ще финализирам. И чанта си поръчах 😁

Нави, аз куркума и черет пипер си слагам в кефира.
Джинджифил не съм пила никога, тва беше приумица за безплатната доставка. Освен да си поръчам 3 магданоза 🤣.
А магданоз пия на таблетки, защото така и не го залюбих. А ни е важен на тези с ИР.

# 102
За куркумата много интересно се изказа Дейвис, то ясно че почти всяко нещо има как да се извърти да звучи логично, разбира се, ама все пак Grinning
Щом съм го запомнила значи ме е впечатлило все с нещо, пък аз пак съм си подозрителна де Grinning Та, разправяше за куркумата че тя по принцип наистина не се усвоява и така си преминавала до изхода. Ама според него това не било лошо нещо, щото човек ще иска тоя куркумин просто да присъствал в червата му и да си взаимодейства с бактериите там, а не че на самия човек му трябвал да го усвоява толкова. Та, вика, лапваш там половин ли една лъжичка ли беше, тя си пътува от устата ти до другия край, прави каквото прави по пътя си и си излиза Grinning Между другото, той и за берберина казва същото, че така правел хубави неща за флората. Но за берберина май и други съм чувала да казват така.
Сега, дали лъже, дали е напълно вярно или дали само извърта че да пасне на неговите неща... няма как да знам. Но ми стана интересно, точно от такава гледна точка не бях срещала май преди това.
А куркумин май ако се прекали действаше малко кръворазреждащо, ако някой има нужда да си го има предвид това, е хубаво да си знае. Да не някой да се пази от чия и рибено масло заради такива работи, а да буха по много куркума и да е все тая.

# 103
Не знам... аз много неща като пробиотици и полезни елементи си ги вземам от нормалната храна и продукти, които мога да купя от магазина...
Например като си правя агнешко или телешко или нещо с месо, си сипвам куркума на прах, имам си бурканче, слагам си черен пипер и други неща, готви се и така го приемам. Да го вземам на таблетки ми се вижда... странно. Както и чесъна и другите неща...
Виж, имам гъба Чага на прах, нея си я правя, ашвагандата също... водорасли на прах също си имам... но другите неща, дето ги има насипни за стотинки в нашите плод зеленчуци... защо да ги купувам капсуловани? Не знам...

Нави, то аз куркума не използвам на храната. Иначе имам куркума, био от зоя Grinning Скоро я взех. А може би трябва да опитам примерно в пилешкото със задушени зеленчуци сигурно ще върви, нали?
Или с телешко както викаш. Ама четох и за бая неща уж е, та реших да вземе. И на промоция, как да не се вържа.
А дали ще върви куркума на омлет с яйца и сиренце?
 Джинджи сух опитах на чай не е като пресен, имам и пресен, ама често ме мързи да го беля и стържа
Ашваганда също си купих онзи ден. Все се каня, но само за това не ми се правеше поръчка и от ремедиум на прах си купих и за бая дълго ще имам. Абе малко бавно се разтваря, пък после вкуса не е приятен, ама каквото такова.
Но нарочно на прах, искам да почна с малки дози.

Таис, разглеждай нещо друго.
То не съм за пет лева, ама по-добре да поръчам още нещо, което да използвам и да не плащам доставка.
Разглеждам сега, ама нищо не ми хваща окото.

# 104
Не бих си взела нещо дето не знам искам ли го, заради безплатна доставка. Виж, две или даже три от това дето знам че го искам и ми трябва - винаги, защо не? Grinning Като знам че ще ги изпия така или иначе, да няма да се вкиснат вкъщи я?
Редовно последните години на годишнината на iHerb се зареждам с витамин Д и К2 и Ц и от сорта, в количества да ми изкарат до следващата годишнина Grinning По повече опаковки, но едно и също, дето си знам че ще го вземам.

Елора, куркума като подправка май на доста неща може да се сложи, някои слагат даже в пилешка супа да станела по-жълта... Аз по едно време имах из къщи пакетче но не се сещах за него като готвя, а пък от експерименти не ме е страх, нито от подправки. И така и не си купих пак Grinning

Общи условия

Активация на акаунт