Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 235
  • 903
  •   1
Отговори
# 120
Ти защо мислиш че ми прозвуча толкова добре поставено така - минава през тебе транзит, трепе там бактерии някакви по пътя си и си заминава Grinning Ако е така, много добре звучи, а пък дали е вярно...
Но и наистина, такива неща и на мен не ми се струва да са за постоянно. Както това там с карамфил и забравих какво още.

# 121
И на мен не ми харесва Линд в никоя форма,  дори бонбоните развалиха...
Сртайпър (извинете, редакторът е писал вместо мен) как мляко за артрит? Нали млякото е възпалително, а артрит е автоимунно заболяване, свързано с възпаление Thinking
Може да не съм разбрала, но това си спомням за артрит - ако бъркам поправете ме да изтрия, да не заблуждавам хората.
Долче, наистина внимавай с животинските косми, че големи проблеми създават и не минават бързо Sweat

# 122
Ще взема в някакъв момент от този Линд 90% какао и ще го видя как е. Ако дотогава редовната му цена си остане 3,99 лв.
Никога не съм приемала куркума като добавка, само като подправка към ястия понякога. Иначе съм чувала за златното мляко, но не съм прибвала. То май и мед се слагаше (а аз не обичам млякото подсладено, само в неща като капучино или мляко с какао слагах в "предишния ми живот", сега и те са без)...То и самото мляко възпрепятства усвояването на желязо.
Беки, ще внимавам.🙂

# 123
Беше много нашумяло това мляко с куркума преди години, едва ли не 101 неща лекувало, та не съм изненадана че и за артрит е било похвалено някъде... Те точно тия чак толкова универсални хвалби ме отблъснаха, това просто няма как да е вярно за толкова много и различни оплаквания. Освен и че мляко никога не ме е влечало да пия, като малка колко са ме гонили с него че нали било полезно... Grinning
А аз дето не държа да пия млякото, ами и каймак ако се събере на кожа отгоре и съм до там, това отказвам да го сложа в устата си, изключително гадна ми е такава текстура. Сещайте се с мляко, кремчета и прочие колко разправии сме си имали - ако не друго, научих се от малка да отказвам твърдо ако съм наумила че няма да изям нещо предложено Grinning Сега ми е от полза - ако се случи да си кривна от режима е било защото аз така съм искала, а не защото някой е решил да ме накара - спрямо настояване от други съм непоклатима Grinning След години като се преместих и мляко нямах откъде да вземам домашно, хомогенизираното от магазина донякъде ми допадна, но аз като не съм свикнала да "търся" мляко... все тая. Добре съм си и без него.

# 124
Аз мляко обичам предимно студено. Такова топло с ципа отгоре не ми е попадало често пред очите. Нехомогенизирано с каймак отгоре (мазно, не ципа) обичам, но няма откъде да ми попадне вкъщи.☺️
Иначе е всеизвестно, че "илачите" и домашните рецепти все са с мляко, мед, захар, ракия/алкохол и тем подобни...😁 Например преди време попаднах на рецепта "за подсилване" при анемия и се озадачих доста...Прясно мляко с мед, мас и масло, покачвало желязото?!😉

# 125
С мазно не можеш ме уплаши, хеле пък откакто се присъединих тук Grinning Но такава ципа отгоре на нещо... който ще да си го яде или пие.
Виж тая рецепта за желязото вярно много странна Grinning

# 126
  • на острова на мечтите
Да ми бяха казали преди години, че ще ям агнешко, щях да им се изсмея в лицето. А сега ми харесва. А каймака на млякото го обирам още топъл. Хм, вкусове!
 Долче, аз винаги пърля четината/ космите на   свинските крачета на газовия котлон , защото понякога в магазина не са добре изчистени. После измивам със сода бикарбонат.
Нави, според мен в добре четкането на зъбите да се прави или с ел.четка или с четка за зъбис по твърд косъм. Хем масажирам венците. За пастата за зъби може и да си прав.
Забравих да се похваля, че започнах редовно лека гимнастика в домашни условия. Минах да погледна и в темата, но те там са на олимпийско равнище 🤔😱 Клекове, напади, набори от гирички, уреди, ски .... Абе не е за мен. Но започнах редовно да клякам, да се разтягам, извадих ластиците и се чувствам добре.

# 127
А защо се пие магданоз, помага ли при ИР?

# 128
  • В центъра на моретата

А аз дето не държа да пия млякото, ами и каймак ако се събере на кожа отгоре и съм до там, това отказвам да го сложа в устата си, изключително гадна ми е такава текстура. Сещайте се с мляко, кремчета и прочие колко разправии сме си имали - ако не друго, научих се от малка да отказвам твърдо ако съм наумила че няма да изям нещо предложено Grinning
Ох, като прочетох това все едно аз съм го писала, Чак започна да ми се надига нещо от вътре. Толкова да мразя прясно мляко, а каймака, особено някакъв трърд, може да ме накара да върна всичко, което съм яла, пък било то и малко.

Златното мляко не е задължително да е с прясно мляко. Аз пастата от куркума и черен пипер си я имам направена и около лъжчка от нея разреждам в затоплено бадемово мляко.  Не слагам нищо сладко. Слагам ванилия и понякога канела, но подправянето е въпрос на вкус. Ама така или иначе рядко се сещам да го правя, дъщеря ми си прави като има проблеми със съня. Иначе, свекърва ми си купува на капсули зарради ставите и то от години, ама не съм я видяла да е рипнала.

sunflower_sunflowe, магданозът е алкализира организма. Освен това е диуретик и изкарва излишната вода.

Аз нещо не мога да си оправя Ph-то. Преди няколко дни реших да си тествам с лентичките, ми около 5-6 го виждам да е оцветеното.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 10:23 от zaek

# 129
Той магданозът е хубаво да се яде, ами не всеки би го ял та затова така съфорумката, с капсули и подобни. Ако твоята девойка харесва и би яла, слагайте в храната ѝ ежедневно и на богато. Аз доста години си засявах по 2-3 сандъчета на терасата и си пасях от тях че то няма насмогване иначе, сега нямам тераса иначе още щях да си гледам. И рукола също, тя пък расте като бясна, по малко ям от нея и примерно кутийка/връзка като си купя не успявам да я изям. А така да мразя да изхвърлям храна чеме отказва да купувам често. А като си гледах в 2 саксии съм изяла страшно много.

Заек, цитрати повечко за това рН евентуално? С лентичките е тегаво да разбереш колко е, ако е от тая най-простата лента дето обхваща цялата скала от 1 до 14. Ти хубаво казваш между 5 и 6 ама то между тях е 10 пъти разлика... Логаритмична е скалата там. Ти май и доста кафе пиеше, ако не те бъркам с някого? То мисля че също дърпа надолу.

# 130
Виж тая рецепта за желязото вярно много странна Grinning
Нали?😂 За някой, който се храни с ниски мазнини и като цяло с не кой знае колко храна, може и да е "подсилваща", но не виждам как точно би повишила нивата на желязото...😀
Заек, джинджифилът помага ли наистина за съня или ефектът е от това, че човек се чувства "релаксиран", ако пийне нещо подобно на мляко преди сън? Защото не помня някога да съм заспивала по-лесно след чаша с мляко. При киселини иначе е отлично средство да се изпият няколко глътки студено мляко (само в края на бременността съм имала киселини, за щастие, и действаше безотказно).🙂
sunflower_sunflоwer, магданозът Италиански гигант в Лидъл е много хубав. Нежен, крехък. Ако детето ти обича. Много хубави кюфтета с магданоз стават с него.🙂 Но, ако не обича, не я мъчи с магданоз. Приготвяй и' режимни храни, които да и' харесват и да са и' вкусни. Да ги яде с желание, а не да приема режима като наказание. Можеш да погледнеш във фейсбук и историята на Валерия (Вкусни рецепти с Валерия). Тя имаше публикация, където описваше как е отслабнал синът и". Може да ти е полезно да я прочетеш. Има и идеи за рецепти в страничката и' (като е добре да избягваш десертите поне на първо време). Идеи можеш да намериш и на първа сраница на тази тема, има линкове към блогове.
Ето и линк към темата с рецепти ВМ-НВХ:
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 13:02 от dolce miele

# 131
Вярно че на Валерия и детето беше на режим, бях забравила че там и история имаше.
Италиански гигант беше точно сортът магданоз който си отглеждах. Хубави големи и крехки листа, а при мен както го и пасях редовно, изяждах и дръжките на ситно. Те нямаха достатъчно време да станат жилави Grinning Аз минавах всеки ден по саксиите с една ножица и си отрязвах най-едрите листа които са успели да пораснат, с все дръжките. Така винаги бяха все още крехки, а по-дребните имаха по повече време да пораснат докато стигна до тях. Те са едри и изобщо не е толкова играчка, колкото звучи, а така се възползвах максимално от засятото че иначе нямаше винаги да ми стига.

# 132
Да, и аз го ям с дръжките лидълският магданоз, когато купя. Много са крехки.

# 133

Кефир-чо втора партида СЛЕД обогатяването с пробиотици от капсула и 1-2 лъжички мляко от Елби...

Еми... резултата е на лице Simple Smile Аз съм доволен... след 2-3 партиди пак ще проверя...

# 134
  • София
Долче, аз винаги пърля четината/ космите на   свинските крачета на газовия котлон , защото понякога в магазина не са добре изчистени.

Става и с горелка за крем брюле при липса на газов котлон. Аз така процедирам като се натъкна останала козина.

Скрит текст:

Има ги по магазините за домашни потреби.

Общи условия

Активация на акаунт