Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 329
  • 903
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Аз имам машина за сладолед от замразени плодове.Лесно става и е вкусен,може да се добави сметана,ядки…
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 07:31 от Doli

# 631
  • София
Не съм яла аз, обработвах и сравнявах данни. Имаше сравнения с пилешко, телешко, риба.

# 632
В Тайланд и Камбоджа съм опитвал асортимента от буболечки. Щурците са направо вкусни, също и едни личинки, и един вид гъсеници, които ги хранят с банани. Хлебарките си имат вкус на хлебарки, а го познавам още от казармата.

Жабоците си бяха деликатес- едри и в тубака напълнени с едно кюфте:

Във Виетнам съм опитвал куче, но нямам снимки с добра визуализация, като куче на чеверме да речем, а си е манджа. Любителите на кучета да не скачат. Там си е просто добитък за месо. Както едни бели плъхове, подобни на морски свинчета.

# 633
Точно вчера една приятелка ми изпраща клипче как се готвят тия жаби вътре пълнени с пържола и черен свински дроб. Бррр, гадничко изглежда, иначе може и да е вкусно. Като цяло нямам проблем с брашното от гадинки аз, стига да са добре смелени и да не виждам от какво е направено.

По отношение на плодовете, ясно, че не на всеки понасят и не са за всекидневна употреба. Просто не мисля, че от време на време по един плод, придружен с протеин и мазнина, ще обърне каруцата. И да, като мина на стриктно кето няма да си позволявам такива неща поне докато не видя инсулина да е тръгнал надолу. Иначе докато бях бременна яко се бодях с апаратче и горе-долу се ориентирах, че добре ми понасят млечните, също и по някой плод след хранене, че дори и хляб с квас. Но тогава първо бях на по-либерален режим и второ бях съвсем близо вече до оптималните стойности на инсулин и кръвна захар, та да кажем, че съм можела да си го позволя. Сега за съжаление с тези резултати ще трябва стриктен режим месеци наред и все пак се надявам да успея без метформин да се оправя.

# 634
Гущер, снимките ти са потресаващи Sweat Smile Категорично не могат ме вербуват да ям такова нещо. Дори да е смляно и да не си личи от какво е, тц, твърдо ние.
От гледна точка на протеин може и да е ок брашно от бубулечки, но има други рискове, които аз лично не бих поела.

# 635
Етични и морални дилеми нямам по отношение на насекомите. Но просто ми се обръща стомахът като ги гледам. Така и не се престраша като бях последно в Тайланд. Ако са на прах и имат пълен аминокиселинен профил, абсолютно бих ги включила.
Който питаше за кашкавал, за мен сирената са в групата на мазнините, не на протеина. Протеин идва от месо и яйца. Ако толкова е проблем да се ядат се примиряваш и включваш суроватъчен протеин, ама чист, не с разни вкусове. На кашкавал да лежиш, няма да стане.

# 636
Каква е рецептата за режимна панировка?
За пилешки филенца съм правила с яйце и пармезан, но за паниран кашкавал кое е подходящо?

# 637
  • В центъра на моретата
Много рядко панирам, но като го правя, ползвам хуск, овкусявам го със сол и подправки преди това.

Протеин може и с конопено семе  да се набавя - май беше около 25-30 гр / 100 гр.

# 638
Гущер, ама защо в  казармата си ял хлебарки?

Иначе ужасяващи снимки.

# 639
Добър ден!
Боже мой какво пиршество на буболечки 😃
Даже ме е страх да се приближа да не ми скокне някоя🤣
Аз имам Ninja cream maker . Още не съм го пробвала скоро го взех на последните промоции и с един код от колега ми излезе направо без пари .
Тайсче
При нас има подобни салатка. На вкус ми бият на бг и си вземам от тях.

# 640
Хора, възможно ли е пробиотиците да съдържат витамини.
Сайтовете за добавки прекаляват с хвалебствията ми се струва.
За Lactobacillus Acidophilus аква сорс са писали, че

"Естествено осигурява калций, витамини C, В12, B5 и желязо – AquaSource Ацидофилус осигурява витамини В12, В6 и фолиева киселина като същевременно помага да се поддържат здравословните нива на холестерола, когато се приема ежедневно като хранителна добавка.

# 641
Здравейте,момичета от скоро имам проблеми със стомаха.Преди повече от 5 години бях ходила при можеби д-р,който ти слага едни слушалки с ти прави скриниг на цялото тяло и ти казва къде какви проблеми има.Та тогава вече имах установена ИР,но той ми каза,че нямам, а имам бактерията ХЕЛИКОБАКТЕР.Не обързнах особенно голямо значение тъй като си мислих,че са шарлатански работи.От 2022г. имам чести неразположения в областа на корема и стомаха бях ходила на гастро изписами пробиотик и повече не съм ходила.От около две седмици пак имам страшни неразположения и се зачетох вече за тази бактерия.(ще си направя изследвания де )На места срещах,че има връзка с ИР.Та да си дойда на въпроса,на някоя от вас изследвали си е ,среща ли се е с тази бактерия.

# 642
Покрай тия съмити дето гледах имаше лекция свързана с генетиката.
Разказваше за случай, когато цял отбор спортистки ги сложили на кето. Повечето си подобрили резултатите, но някои не. Тогава се обърнали към него, защо така се получава с тези дето не са се подобрили. Оказало се че те имат супер добри гени за обработка и извличане на енергия от въглехидрати.
Та всеки човек си има различен праг въглехидрати дето може да понесе. Но щом сме тук, явно не сме от най-добрите в обработката на въглехидрати. И пак ще има разлики. А за млечните е още по-сложно. Колко хора имат непоносимости.

# 643
В брашното от сусам бях гледала, че има завиден процент белтъчини (около 50%, ако не се лъжа; с какъв аминокиселинен профил...това е друга работа🤔).
Аз бих избягвала буболечки, ако имам избор.
Гущер, ужасни неща на снимките.😅
За мен в кашкавала си има и мазнини, и белтъчини. Поне този, който купувам най-често е с 25-26 грама белтъчини на 100 грама, та не са малко. Иначе като процент от калориите мазнините в кашкавала са водещи.
Стеличка, тези хора не бяха ли hyper responders (или нещо подобно), тези, които влизат много лесно в кетоза.🤔

# 644
Гущер, ама защо в  казармата си ял хлебарки?
Не съм Гущера, но ще предположа, че е било по неволя Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт