Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 335
  • 903
  •   1
Отговори
# 660
Не мога да знам Нати баш каква част, но се прави. Колкото може.
Даже и при мен не знам дали е правено, може би. Трябва да пише в епикризата, но ме мързи да търся.

https://www.vma.bg/newsitem.html?action=news&newsid=103

https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … ska-enterografiya

# 661
Структурни неща се виждат, да. Като при всеки друг орган каквото може неинвазивно. Биопсии и проби за бактерии вече трудна работа.

# 662
С упойка реших. Личният лекар ми нареди. Wink
Вчера минах през алерголог и няма пречки пред сондажа.

# 663
Браво на твоя лл Grinning

# 664
С упойка реших. Личният лекар ми нареди. Wink
Вчера минах през алерголог и няма пречки пред сондажа.
Едва ли са спомени дето не искаш да пропуснеш, щом са те и проверили при алерголог пък съвсем не си струва да се мъчиш.
Дано и резултатите да ти харесат.

# 665
  • София
Не съм яла аз, обработвах и сравнявах данни. Имаше сравнения с пилешко, телешко, риба.
И на мен би ми интересно да споделиш повече, ако можеш разбира се, нямам идея на какъв режим и на какъв етап е информация от такова изследване.

Не мога сега да дам точни данни, че трябва да си ровя в архивираните файлове. Първо се изследваше брашното от различни насекоми - най-вече щурци и копринени буби. Имаше и още нещо, но не помня. После се сравняваха с животински и растителни протеини. Целта беше да се установи дали брашното от насекоми може да замести другите протеини във фуражите. Това е и основно изследване на ООН. При голямо население и недохранване е неетично да храним прасетата и кокошките с рибено брашно, докато хора гладуват. Но, наистина трябва да се поразровя из файловете си, ако много искаш подробности.

В Азия отдавна насекомите се ядат от хората. В Арабския свят и в Европа са големите проучвания за фураж и човешка храна. Доколкото си спомням, брашното от щурци е разрешено за влагане в човешки храни от ЕС.

На мен ще ми е интересно какви са резервите на Невърмореслийп.

# 666
Е, та на кокошките им е най-естественото нещо да ядат буболечки, по-скоро рибите са неестествена добавка за тях Grinning Прасето пък е толкова всеядно че всякакво умряло нещо би изяло, дори и доста по-едро от буболечките.
И да, има много повече логика да се замени рибата във фуражите с буболечки, от това да се замени протеина в човешката храна първо.
Чак много да искам... ако ти е много занимавка, недей само заради мен. Но си е интересно, пък тук сме си любопитни Grinning

# 667

Имал случай анемията да е предизвикана от сгънат стомах, оттам лезии, които причиняват скрито кървене.
Някаква херния, абе сгънал се стомаха и не бил на правилното място.
Хиатална херния се казва. Аз имам такава. Последното гастро ми каза, че всички болежки откъм стомах са от нея. И няма да изчезнат 😒
Анемия не ми е известно да имам.

# 668
Ами явно при теб е различно.
Ама не може ли да се оправи това? С операция?

# 669
"На мен ще ми е интересно какви са резервите на Невърмореслийп."

Например замърсяване с паразити, вируси и бактерии. А също замърсяване с пестициди, освен че "черупката" им съдържа chitin което не знам как се казва на български и което не се знае колко точно безопасно е когато се консумира в големи количества и често както изглежда би се случило при консумация на брашна направени от бубулечки.
Освен че не обичам да ми нареждат от горе какво да ям и да ми вменяват вина, че ям месо.

# 670
  • София
А, това с нареждането и вината е ясно. Но, например, копринените буби нямат хитинова обвивка. И препоръката за консумация на продукти от инсекти е да са обработени на висока температура, така че да няма опасност от вируси и бактерии.

# 671
Приеми го като принципна позиция, освен че са ми гнусни разибра се. Няма сила която да ме убеди да опитам това нещо, без значение дали изложени като на снимките на Гущера или под формата на прах. Потрисам се от мисълтга само.

# 672
Да не забравяме, че и телата на западния човек са различни и не може за две хранения да привикне тялото.
Докато във Виетнам си ги ядат от хиляди години сигурно.
На мен също са ми гнусни. И на прах, всякак.

# 673
Хитин е и на български това дето прави обвивката им твърда, идея си нямам на нас как и дали ни се отразява.
Това за вменяването на вина си е така, а и съм силно скептична като знам какви други уж мерки се възприеха в ЕС от екологична гледна точка и как те са все тая в световен мащаб, понеже по другите държави не са спрели да ги вършат тия неща.
Скрит текст:
Това че на мен ще ми сервират хартиена сламка вместо пластмасова, че ще ми таксуват по-скъпо и задължително пластмасовата кутия за храна и че клечките за уши и те са навити върху хартия дето сакън да не я хванеш с мокри пръсти... В Канада преди 2-3 години тепърва се заговаряше за тия неща да се въведат, така евентуално, някога си. За Щатите и тяхното пък хептен масово потребление на еднократни неща не искам да отварям и дума, а китайци и индийци нещо също не ги виждам да предприемат такива мерки.. но планетата ние ще я спасим де, не бойте се. Че и с добитъка така.

# 674
А такаааа....

Когато професионален спортист и фитнес инструктор ти говори за биология Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт