Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 269
  • 903
  •   1
Отговори
# 720
Явно въпрос на вкус, на мен еритритолът ми е ок. Как е положението с monk fruit? Някой има ли опит?

# 721
Аз сега го видях в гугъл и такова нещо не съм срещала преди никъде 🤔

# 722
Не се продава на територията на Европа, в iHerb го има.

# 723
Правили ли сте кефир или кисело мляко с кокосово мляко? Има ли някаква особеност, добавя ли се нещо- например инулин. Налага се за известно време да спра млечните (заради Хашимото - да проверя дали имам непоносимост), а с киселото мляко и кефира не мога да се разделя.
И да се похваля, вече съм по-добре след чревния вирус.

# 724
Имам монк фрут. Страшно сладък, на върха на лъжицата няколко грама подслаждат като две лъжици захар. За мен има дъх и после вкус, не изцяло неприятен, а като дориан плод. Ако някой е опитвал, много го ядат в Тайланд. Не става за топлинна обработка, в кексове и печива напълно си губи сладост та. Седи ми в шкафа от 5 години и събира прах. Еритритолът, който ползвам няма никакъв послевкус и е 1:1 със захарта. За редките моменти, когато реша да правя нещо сладко. Предпочитам да изям 150гр боровинки или малини, отколкото кето кекс.

# 725
Как така не става за топлинна обработка? За капките или за кристалите говорим? Аз имам от втория вид, смесен с еритритол на Health Garden, прилича на кафява захар. Няма да го ползвам всеки ден, а по повод  - я рожден ден, я празници, я да почерпя някого.

# 726
Правили ли сте кефир или кисело мляко с кокосово мляко? Има ли някаква особеност, добавя ли се нещо- например инулин. Налага се за известно време да спра млечните (заради Хашимото - да проверя дали имам непоносимост), а с киселото мляко и кефира не мога да се разделя.
И да се похваля, вече съм по-добре след чревния вирус.
Кокосов йогурт със сигурност се прави, но не съм ровила да чета подробно как че аз пък не съм фен на кокоса...
На Дейвис по рецептите добавят нещо да го сгъстят, не помня какво беше, май гума гуар. За обикновено кисело мляко не знам има ли нужда от такива неща.
Кефирът дори и да успееш със същите зърна с кокосово, май пак искат веднъж на няколко партиди да си ядат мляко че точно тези към това са се адаптирали. Има някакъв воден кефир, потърси той дали те устройва. Май доста хора си го правят и него.

Радвам се че бързо ти е преминал този вирус, около мен май все така набързо за по ден-два го минаха, може и този сегашният да си е такъв модел просто. Аз поначало за по толкова ги минавам такива обикновено и ги моря с глад та не съдя по себе си но все пак.

# 727
Кокосовото кисело мляко се прави от пълномаслено мляко от консерва и пробиотици. Пишеш в youtube Homemade coconut yoghurt и ти излизат рецепти.

# 728
  • В центъра на моретата
Аз правя и воден кефир, и млечен. Доволна съм и от двата. Водният става доста газиран и изяжда цялата сладост. ММ започна да се изумява от сънищата си и веднага бях ме нарочена, че заради кефира било Grinning. Е, аз кефира заради него го взех, ама всички го пием.
Стеличка, ако прецениш, че искаш воден кефир - пиши да ти пратя.
Кокосово кисело мляко някой беше правил тук, ама нямам спомен кой и каква беше рецептата.

# 729
Заек,
Водния кефир с какво го храниш?

# 730
  • В центъра на моретата
Слага се захар. Аз слагам 3 с. л. кокосова захар на 2 л вода. Кефирната гъба не я меря, карам на око. Количеството на гъбата, като се увеличи го местя в друг буркан и го държа в хладилник.Гледах клипове как го правят, ама аз реших да го правя както аз преценя. В началото като ми пратиха кефирната гъба се пробвах с мерене и точни съотношения, ама нещо не ми се получаваше и бях на ръба да го изхвърля. В един момент започна да става. Не е сладко, захарта си я изяжда.  Става доста газирано. Не съм мерила КЗ след пиенето му, ама ние пием по около 1 чаша от него на ден. Като заминем някъде извън града, не знам какво се прави с това тамагочи.

# 731
Това като моята Комбуча Simple Smile

# 732
  • В центъра на моретата
Комбучата май има продължителна ферментация и се прави със зелен чай и гъба SCOBY. Докато японските кристали (алги) са с кратка ферментация, вече ми се получават за около 24_30 ч. и след като се прецедят продължават да ферментират,  изяждат всичко сладко. Напоследък им слагам при вторичната ферментация мента и джинджифил, и лимон и стават като лимонада. Има доста тръпчив вкус.

# 733
Хм, че това звучи много по-лесно отколкото комбучата, за която ако не се лъжа варят чай и какво беше още. А тия алги как се съхраняват ако не зареждаш постоянно ново количество да ферментираш, могат ли както зърната за млечния кефир да си стоят в хладилника за някое време или дори да се замразят?

# 734
Какво взимате при първи симптоми на разболяване? Снощи ме удари в стомаха, мислейки си, че е реакция към нещо, което не ми е понесло.

Общи условия

Активация на акаунт