Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 286
  • 903
  •   1
Отговори
# 705
Хаха тя не е моя рецепта, просто така се прави цитратът, този в аптеката е същото ама трябва да се сетиш да купиш, пък да му следиш от колко отдавна е... И сигурно си първата която казва че е вкусен, явно много ти е бил нужен Grinning
Досега ако съм го забърквала за друг, най-лаконичният коментар е бивал че това нещо не би спечелило състезание на бармани Joy Пък и аз го знам какво е на вкус де, блудкаво си е. Аз затова ти казах че и да цвъкнеш малко повече от лимона, най-много да го подобриш на вкус.
По принцип тая "домашна лимонада" май имаше в рецептата по малко сол и захар ама... не ща захар аз, много мразя да пия нещо да ми сладни.
Но Хидратин е електролити по принцип, не е цитрат против гаденето. В аптеката и двете са сладки, де.

О, пръска се всичко наистина. Те бабите в техните си градинки цвъкат с която каквото й похвалила съседката, че в големи мащаби ли ще си рискуват добива?
 Еее, че какво толкоз - посолила съм, вика, малко селитра и да видиш как растат! Grinning И не можеш да им докажеш че това нещо не е много хубаво, те не правят връзка между нитратите и селитрата, за нитратите иначе са чували че били лошо нещо ама то е в купешките зеленчуци а не в техните...
А на мен баща ми ми се разсърди защото го направих на 5 стотинки че не ми каза че ще пръска с нещо дето мори там плевелите, беше напръскал буквално на педя от един див чесън на който се бях наострила... и заради това не успях да го опитам. Е какво толкова, той не бил пръскал по чесъна а само по тревата. Побеснях просто, много ми се ядеше и щях да си бера малко по-късно, но нашият вече беше я свършил. За да не плеви една тъпа пътека в градината, на него също комшията му казал че било много хубаво нещо.
А аз съм пословична с моята любов към зелениите, като съм там и им е сезон  - другите пекат сладкиши и щуротии, а Натка е щастливо надупена в лехата с марулите и бере, мие и центрофугира по сума време, ей тъй както иначе я мързи в кухнята Grinning

# 706
На буболечките не им дават ни антибиотици, ни хормони!
Costa да каже като ветеринар, някога на страшилка или на пръчица налагало ли се е да бие инжекция?
Познавам едни, дето гледат бели червеи за стръв. Освен хляб и прясно мляко, нищо друго не дават на мухите, а па те си се плодят и множат като за световно! Wink

# 707
Нати, прекрасно е да си имаш дворче 💜

# 708
Да, така е и със зеленчуците. Гледаме малка градинка и пчели... Не пръскаме, опитваме всякакви други методи, но често и губим от реколтата. 
За пчелите кърлежа им разказва играта. Масово ги пръскат с алмитраз, иначе по цели пчелини загиват.
Когато гледаш за продажба, не можеш да си позволиш загуби. Земеделци често  ни споделят, че гледат примерно картофи за тях и картофи за продажба. Други откровения като ягоди пръскани с химикал от Македония... Ужас са тия химикали от Турция и Македония. Години наред учени са се борили да се забранят в ЕС, да докажат, че са вредни... Но нелегален внос си има.
А любимото ми е с тоя глифозат за тревата. С нищо не пръскам разправят. Питам: Ами как се справяш с тревата? А, тревата я пръскам....

# 709
За пчелите пробвай байварол или варостоп да третираш, без тях са загубени направо. Това са разрешени препарати

# 710
Нати, прекрасно е да си имаш дворче 💜
Аз нямам, даже и тераса нямам да си посея две сандъчета магданоз и да си паса, много ми липсва това Grinning
Но нашите са на село, двор да искаш... Нещо само мераклии няма за мотиките, та баща ми взел да се изхайтва с тия отрови и си сплетохме рогата малко.

# 711
Аз много искам градинка, макар че едва ли ще се справя с нещата. Незнам как се гледат растения. Преди месец някъде гледах клипчета посадих семенца за чери домати. Познай до ден днешен има ли нещо поникнало.. че купих и мини орънжерийка от Темуто (ама мини да видиш 🤪😂) нищо не излиза...

# 712
За по някой и друг стрък зеления на терасата ставам, за повече... по-скоро не Grinning При нашите мога да помагам ако ми се дадат точни инструкции какво искат от мен и когато му е времето. Но аз съм се изнесла от там още ехее, в края на миналия век и само гостувам чат-пат -- как да знам какво се прави? Grinning
Обаче що магданоз и рукола съм изпасла от сандъчета на терасата на предишното място където живеех... че даже последната ми година там и няколко марули бях успяла да отгледам, много бях горда Grinning

# 713
Браво, ние си мечтаем да заживеем в къща, далеч от града, и да сме живи и здрави още малко да порастне сина ми ще го направим. Само да сме живи и здрави, той да завърши средното, да се насочи нанякъде и събирам куфарите и купувам 2 мотики 😂🤣🤪

# 714
Само не продавайте апартамента, че там, където работя е пълно с мечтатели, които никога не са ходили на село. Дворовете - змиярници, къщите се рушат, щото хората нямат навици или откровено ги мързи. Не казвам, че вие сте така, ама имаше случай миналия ноември, когато в едно село спряха тока за 4 дни. Едни клиенти отидоха в София с бебето на хотел, че в къщата на мечтите си имат климатици, но нямат дърва, брашно и газ за осветление. Simple Smile

# 715
Хаха, баш такива ще сме май май и ние. Нито аз, нито ММ имаме село. Но пък знаем, че имот не се продава...освен, ако недай се боже за лечение или нещо от този сорт.
Къщата вече я имаме, но е далеч, та затова още малко ще почакаме и поръчвам мотиките 🤣🤣🤣, ще има да пищя от буболечките нон стоп 😉

# 716
Има си особености такъв живот по-близо до природата, определено. Не е чак такава романтика каквато си го представят хора които никога не са пробвали. И това не го казвам с лошо, просто си много прав в това което написа.
Вие щом къщата вече я имате, поне това не ви е тепърва да купувате и тогава да видите дали е за вас това Grinning

# 717
Да сме живи и здрави само, то ще си покаже. Аз съм се научила вече да не си правя такива планове далечни.
П.П. Гледам Живот на кантар. Ходят по греди над басейн...

# 718
От това сигурно страшно много се отслабва....😵‍💫

# 719
Моят личен опит със стевията е, че за мен Е проблем. Може да не вдига КЗ, но инсулина го праща в космоса. И друг път съм писала, че понасям по-добре кокосова захар, дори бяла захар, пред подсладители.

Това е ноторен факт - стевията вдига инсулина и е подходяща за диабетици тип 1, еритритола не вдига нищо и е подходящ за диабет тип 2 и ИР. Друг е въпросът, че вкусът и на двата подсладителя е отврат за мен. След година и два месеца на стриктен режим и подобряване на показателите реших да направя нещо като режимен кекс с еритритол, заквасена сметана, яйца, кокосово брашно, боровинки, 99% шоколад и орехи. Сложих наполовина еритритол от рецептата и вкусът беше добър, но послевкусът много странен и неестествен. Ми мъчих го няколко дни и накрая го изхвърлих. Язък за всичките режимни неща, които заминаха в боклука заради пустия еритритол и се отказах от десерти.

Общи условия

Активация на акаунт