Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 281
  • 903
  •   1
Отговори
# 690
Зависи от степента на проблемацята. Аз бях много зле цяла седмица, не можех да стана от дивана, обезводнена и с пулс 100, а кръвно 80 на 50. Изписаха ми хидрасек и ентерол. После още една седмица мина докато се нормализират нещата. Ядох и ориз и картофи и препечен хляб, просто ми беше адски гадно от друго. И пилешко филе.

# 691
Имам един познат ветеринар в птицеферма. Точно това обясняваше, че за да бухаш пилетата с хормони трябва задължително двама човека - единия да държи кокошката, а ветеринаря да бие инжекцията. Скъпо и времеемко начинание. Затова каза за хормоните специално да не се втелясвам. Аз все пак не злоупотребявам с пилешкото, въпреки че доста обичам - максимум по веднъж в седмицата готвя такова, често и пропускам. Предпочитам пуешкото, въпреки че сигурно и в него има проблематични неща.

Аз лек полек влизам в режим, вчера като изключим закуската целия ден се храних НВ-ВМ и доста съм доволна. Уикенда ще си понаправя разни заготовки за закуска през следващата седмица, набелязала съм си някои идеи от сайта на Весела Савова. Точно една седмица откакто спрях междинните хранения и започнах да  намалям въглехидратите, вече нямам такъв остър и нетърпим глад както първите дни.

Тайс спомена за таблетки от магданоз, може ли малко повече информация за какво ги пиеш? Заинтригува ме тая тема.
Нито един животновъд не бие инжекции на животните си, каму ли пък по двама.... това е абсурдно, тази ветеринарка къде е гледала това незнам, може би при клиенти с 30-50 кокошки. Животните пият лекарствата си 99% от случаите, останалия 1% е с фуража. Никой, нищо не бие на животните, невъзможно е. Тези, който гледат бройлери за месо и яйца, отглеждат по милиони , на веднъж. Нали се сещате, че няма как да се бият инжекции. Познавам, абсолютно всички животновъди в БГ, няма нито един, който гледа за месо с по-малко бройки, за тези хора няма смисъл да гледат по-малко. По малките не стигат до пазара просто. Вие и аз от магазините купуваме от тези, които гледат за месо, с яйцата същото. Всички използват хормони, доста видове и лекарства, няма животно, което да порастне без тях. В магазинната мрежа няма месо без хормон и лекарства, естествено се ползват само такива одобрени за ЕС и Европейска директива, тоест безопастни.

# 692
Ама какви хормони да им дават на тия пилета и защо, те и без това растат като гъби? Grinning

# 693
Аз след подобен вирус бих хапнала пилешки бульон/супа с много лимон или с оцет. Ако се понася застройка в супата, много я обичам с яйце и лимонов сок/оцет. Маслините също мисля, че са добра идея като добавка към храната.
Ако съм много, много зле, бих яла и солети. На мен гаденето ми е изключително ужасно като усещане. В такъв момент трудно пия дори вода, само солено и кисело понасям (и то в малко количество). Дори лекарство, ако е със сладък вкус, би ми било проблемно. Значи не ми трябва този натриев цитрат да ми се мотае в аптечката.😅

# 694
Не ти трябва наистина, а и то е буквално сода и лимон смесени, същото нещо става. Винаги можеш да си го направиш на момента, минус захарта и лимоновия ароматизант Grinning
На мен когато ми се гади основно сол търся. Ама ми иде като овца да ближа, нищо друго не искам.

# 695
Ама какви хормони да им дават на тия пилета и защо, те и без това растат като гъби? Grinning
Защото им трябва още по-бързо да растат, растат много по-бързо отколкото си мислите. Само един съм питала и ми отговори, че му ги взимат всеки петък, смятай, човека отглежда милиони броилери. Той ще фалира, ако чака месец и отгоре.

# 696
Това че всеки петък има готови нали не те кара да си мислиш че от петък до петък ги отглежда изцяло да пораснат? Grinning

# 697
White flower за сладоледа смесвам 2 чашки чист суроватъчен протеин (няма други съставки) с ядково мляко, което си е чиста водица. Добавям колаген 2 чашки, какао на око в зависимост колко шоколадово го искаш, еритритол на вкус.Чашките са мерителни от самия протеин, по 40гр съм ги мерила на везната. Разбивам много добре с нинджа блендър. Това е важно, ако ще правиш сладолед с Ninja Creamy, трябва да имаш и мощен блендър. Колагенът го прави сладоледа кадифен накрая. Разбива се като добавиш още малко ядково мляко и  на light ice cream сетинга, защото ако е на gelato става на прах повече. Общо взето, ако имаш основа без мазнини, разбиваш на light.

# 698
Да разбира се, че не, но съкращават времето наполовина. Не чакат да порастнат сами. А антибиотиците им се дават предварително, никой не чака да се разболеят от нещо, защото тогава ще измрат половината.

# 699
Гледам пак пилешкото сте зачекнали. Като ветеринарен лекар да ви светна, че много повече антибиотици се дават на свинете, отколкото на пилетата. На бройлерите се дават коксидиостатици, които имат слабо антимикробно действие и са главно антипаразитни. Дават се в първите 3 дни и действат само на чревната флора, не се отлагат в месото и черния дроб. При свинете е друга бира, тези отглеждани в комплекси. Което е всички в България.
Аз затова свинско не купувам от магазина дори и в Англия. Само пасищно. Докато пилешко и телешко е окей дори и от Лидъл (в Англия)
Тея митове и легенди за пилешкото са точно ЕЖК Rolling Eyes

# 700
Лекарства се ползват, разбира се, никой не чака на произвола като от това му зависи целият бизнес. Гледат и да има някакво разделяне да не са на едно място всичките, когато може - точно за да не се изпозаразят всичките ако се окаже че има с какво.
А това че човекът изнася готова стока всеки петък ми звучи напълно нормално, говорим все пак за сурово месо и който го купува от него иска да е на често. Съответно той си зарежда пилетата през някакви интервали за да има често готови за клане. Доколкото знам, за 40 дни някъде са бройлерите, не е толкова трудно да се предвиди.

Пасищно свинско у нас дори не знам съществува ли, ако има ще е много нишово според мен... То пасищно говеждо трудно се намира, за прасета не си и помислям.

# 701
Аз незнам естествено къде се отлагат лекарствата в животните, не съм лекар, но работим с животновъдите пускаме им отчетите за третиранията, та няма животно, което да не се третира. Пилешкото е всичкото с хормони, но всички лекарства са одобрени от ЕС и са безопасни за хората.

# 702
  • В центъра на моретата
От близък, който имаше птицеферма знам, че още като се излюпят пилетата им се дават коктейл антибиотици и след това, за да растат бързи хормони. Какви точно нямам представа. Даже беше казвал, че доста хора ходят да си купуват от там пиленца, за да си ги отглеждат в двора, като си мислят, че уж не са третирани с нищо. Но реално не е така.

# 703
Благодаря пак за насоките. Натриев цитрат по рецепта на Натка е супер. По-добър и вкусен от хидратина. И хидратин пих сутринта. Има глюкоза в хидратина, но не се усеща сладък, като за зор става, но отсега нататък ще си правя по на Натка рецептата.

# 704
Всички животновъди дават лекарства, вкл и пчеларите. Зеленчукарите пък си пръскат с всичко, и то добре е да са препарати разрешени в ЕС, да не са купени от Турция на литър в черни туби, защото масово така правят, а там има доста неща неразрешени за употреба в ЕС и то на 20 пъти по-ниски цени. Но това е положението, ако не щем, дет се вика ей го къра, хващаме мотиките и така. Само, че аз каквато съм пишман цветарка, представям си със зеленчуци, ще се мре от глад буквално, то нищо няма да излезе от моята градина.

Общи условия

Активация на акаунт