Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 304
  • 903
  •   1
Отговори
# 675
Тоя път ми хареса повече този момък, поне не са общи приказки само.
Като чуя как били моля ви се тъпчели пилетата с хормони и направо припадВам... Само си представете как някой ги гони тия пилци, въоръжен със спринцовка да ги боде по бутчетата Joy Че те колко ще струват после тия бутчета, че да се изплатят и хормоните, и трудът на този дето ще ги боде, и печалбата на фермата, и печалбата на магазина?? Grinning
А пък бройлерите не знам колко продължителна селекция е отнело до тия породи, но това нещо само да диша около храна и наддава, буквално говоря. На 2 месеца ако не са заклани, ще се гътнат от прекомерно тегло, обикновено за 40-50 дни са пораснали и готови за клане. Майка ми гледаше по едно време, имала е случай това хем дебело, хем набито като добиче пиле да падне и да се обърне по гърба си... и то не може да се обърне да стане. Ако не го вдигнеш, ще загине че сърцето му няма да издържи на напъните, имаше и такъв случай веднъж, че не беше имала време да ги изколи по-навреме всичките.
Сега имат нормални кокошки че искат и яйца, нищо общо нямат, съвсем нормални са си на размери и съответно няма да се натръшкат преди да доживеят зрялост ами си живеят нормално. С бройлерите беше изключителна аномалия ако някой от тях вземеше да кукурига, те обикновено не доживяват... ама и тях ги хваща явно ранен пубертет понякога Joy
При толкова много хормонални дисруптори в храната, в козметиката и в предметите около нас, плюс чревна флора дето не успява да помага адекватно и тя, те намерили пилетата да сочат с пръст... то дори не е смешно.

# 676
Гущер, тия снимки са направо...Simple Smile ужасс. Аз ако попадна на този пазар ли е..първо ще се препотя, след това ще се парализирам и сърцето ми спира ...
Вчера на терасата имаше нещо голямо и черно, буболечка, ама голяма доста. Не съм излизала до сега. Чакам да стане детето да го пратя да види. Ужас са ми на мен всякакви насекоми от комар до ..всякакви.

# 677
Нави, вчера го изгледах клипа.
Изпратих го и на майка ми, която много се плаши от месо и особено от пилешко Joy

Виж клипа за кока колата грам не го одобрявам.

Ама много ми е забавен като каже - сега да си покажа дипломите Joy

# 678
Имам един познат ветеринар в птицеферма. Точно това обясняваше, че за да бухаш пилетата с хормони трябва задължително двама човека - единия да държи кокошката, а ветеринаря да бие инжекцията. Скъпо и времеемко начинание. Затова каза за хормоните специално да не се втелясвам. Аз все пак не злоупотребявам с пилешкото, въпреки че доста обичам - максимум по веднъж в седмицата готвя такова, често и пропускам. Предпочитам пуешкото, въпреки че сигурно и в него има проблематични неща.

Аз лек полек влизам в режим, вчера като изключим закуската целия ден се храних НВ-ВМ и доста съм доволна. Уикенда ще си понаправя разни заготовки за закуска през следващата седмица, набелязала съм си някои идеи от сайта на Весела Савова. Точно една седмица откакто спрях междинните хранения и започнах да  намалям въглехидратите, вече нямам такъв остър и нетърпим глад както първите дни.

Тайс спомена за таблетки от магданоз, може ли малко повече информация за какво ги пиеш? Заинтригува ме тая тема.

# 679
  • Sofia
Има едно предаване по Бг+”Истина или пълни глупости”.
Преди 5-6год..направиха тест с произволно избрано пилешко/бутчета,дробчета,цяло пиле/ от различни фирми и ги дадоха за анализ в лаборатория.
Резултатите не показаха  наличие на хормони,АБ и други вредности.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 11:27 от Doli

# 680
За други вредности не знам, че на всички ни е ясно че месото се напомпва после с незнайно какво... Но това за хормоните е от нелепо нагоре.
Не само за пилетата де, за говедата дето са вързани на яслата и няма нужда да ги гонят също. То не е нито рентабилно, нито нужно, всяко животно което се гледа за месо има селектирани породи аналогични на бройлерите при пилетата а не са каквото са гледали бабите ми и прабабите ми на село.
Виж лекарства си се ползват, но то няма как просто, няма кой да рискува да му измре цялото стадо или каквото е там. Надяваш се че спазват да изчакат указаното време след това преди да ги заколят и това е, то няма много какво друго.

# 681
Вкъщи сме със чревен вирус. Какво ползвате при повръщане и разстройство?

# 682
Натриев цитрат може да пробваш първо за гаденето. Има готов в аптеката на прахмета или на сироп, а можеш и ти да угасиш сода с изцеден лимон, същото е. Цедиш върху содата докато е напълно угасена, дори и малко повече лимон да сложиш не е страшно - цитратът е много блудкав и без това. Половин лъжичка сода за една "доза", примерно. Доливаш поне половин чаша вода и пиеш бавно. Ако ти помага,няма проблем и няколко пъти на ден. Аз добавям и мъничко сол в чашата но цитратът е важното в случая.
Дано да ви минава бързо, това дето върлува кега вай за по ден-два преминава.
Диарията май с оцет се подобряваше - 1-2 лъжици в малко вода - стискаш очите и пиеш набързо... Може би след като оправиш гаденето първо, да не стане по-зле. Вече ако това не помогне направо питай в аптеката, те ще знаят какво да ти дадат, много народ го изкара това.

# 683

Най напред пробиотик, като започвам с ре-комфорт и продължавам с каквото имам, за гадене анти метил, вомитосхил капки. Ако нещата стават по зле и в зависимост от симптомите, минавам на тежката артилерия - лопедиум и деган, свещички вомитосхил. През цялото време силна хидратация, има прахчета от аптеката хидра нещо си за оводняване, но съдържат и глюкоза, не знам дали има без захар.

По въпроса с набавянето на протеин, аз пия суроватъчен протеин без захар от тези от спортните магазини. Разтварям го с мляко ядково или прясно или само с вода, пак става хубаво. Лятото му слагам и лед и става страхотна освежаваща и вкусна напитка. Обикновено е около 30гр протеин на порция

# 684
Лъжица оцет, гълташ набързо и после веднага пиеш и вода. По принцип "рецептата" за разстройство е оцет и брашно на кашичка, но аз пропускам брашното и се оказа, че пак е супер ефективно.🙂
Натриев цитрат никога нямам вкъщи (по принцип не поддържам лекарства за гадене и разстройство), а гаденето е за мен едно от най-неприятните усещания.🤢 На мен ми помага да смуча резенчета лимон, също и айрян със сол. Като цяло кисели и солени неща (някои казват, че се подобрява от сладки неща като бисквити или ябълка🤔🤔, при мен би било с обратен ефект😆; други казват джинджифил, но не съм пробвала). Това за първо време. Ако нещата са сериозни, предполагам, че може да се наложи и някакво лекарство. При нас не се е стигало дотам.

# 685
От аптеката прахчетата Хидратин и от сорта са все сладки, май не съм срещала неутрални. Но то и вода с малко сол пак ще свърши работата, ако има и малко калиева още по-добре.
Търсих по едно време че да ми се намира по някое в аптечката, тия вируси знаете как изведнъж хващат. Но поне аз не открих неподсладени.
Долче, той натриевият цитрат от аптеката е пак подсладен Grinning Този на прахчета и този на сироп, има и инжекционен на ампули но пък той как горчи чак... не искаш това ако и без това ти е лошо, повярвай ми Grinning

# 686

Вярно, започнах да свиквам с тренировките. Дори добавих клекове. Преди не можех. И времето увеличих. Абе ще вая костенурка 🐢🤣

Дани много ти се радвам:hugs: Евалата, че със счупена ръка пак правиш нещо. Хората си намират извинения и за по-малки неволи.
Имам още с 10 страници да наваксам, много пишете!
Някой питаше за сладолед. Имам ninja creami, заслужава си всяка стотинка. Прави ми протеинов сладолед без сметана или мазнина, а консистенцията е кадифена. И да знам, че ядем ВМ, но някои трениращи хора си имат protein target, без да хвърчат калориите Sunglasses
може ли рецепта?

# 687
  • В центъра на моретата
За гаденето стават и ментови капки на тинктура - 20-тина капки във вода. Иначе деган, вомитус хил, чай от джоджен, джинджифил.
За повръщане и диария - освен ре-комфорта, смекта няколко на ден (особено, ако е вирус), лимонтузу във вода (по-силна концентрация е от лимона).
Има и хомеопатия - арсеникум албум и ипека, ама сладнят и нямам идея как се отразяват на режима.

# 688
Благодаря на всички за съветите! Безценни сте! Даже вече пробвах повечето.
А как да се захраня след стомашно чревния вирус. Класиката - Ориз, картофи и сухар, не ми се струва удачно. Нещо като пилешка супа без картофи си мисля.

# 689
Според мен си се захрани както би се захранила след дълъг фаст, да си въведеш нещата които ще ядеш и занапред, постепенно. Ориз, картофи и сухар не са ти зор да ги въвеждаш, като няма да ги ядеш тепърва.
Отначало зеленчуците бих карала на сварени примерно на пара или от сорта, не сурови че да не се назобиш с фибри от раз. Но иначе бульони, ферментирали храни, зеленчуци, по някое време и протеин.
Никога не съм се захранвала специфично след такива вируси, гледам просто да наваксам хидратирането и ако съм гладна, не се насилвам да ям.

Общи условия

Активация на акаунт