Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 720
  • 794
  •   1
Отговори
# 105
Повишените моноцити говорят за обезводняване на организма, пийте повече течности и скорошно оздравяване!

# 106
Барби, а ваксинираните не могат ли да са безсимптомни преносители или изобщо се води, че не ги лови?

# 107
Аз всякаш съм навита да му сложа догодина живот и здраве противогрипна, ама назална.

# 108
Барбалена, аз съм узряла за ваксините, просто не го приоритизирах тази година. Гледах да бия на детето ваксина срещу варицела, после да тръгне на ясла, да се адаптира, изключих да мисля и за грипа. А има и друго - когато си без деца, може да си легнеш, да се възстановиш спокойно от боледуване...като си с дете, което ти иска вниманието (и което може да заразиш), е много тегаво да си болен от грип. Не можеш да си обърнеш внимание, а и си на тръни да не го лепне малкото. Догодина и аз ще ваксинирам себе си и детето.
Същото беше с ковид - бях ваксинирана 2020 и 2021. Не съм се разболявала. 2022 лятото забременях и ме беше страх така да се ваксинирам...разболях се точно накрая на бременността и в резултат родих по-рано. Предните години си имах защита от този вирус.

Танчето, радвам се, че сте по-добре вече. Дръж ни в течение.

# 109
Да, понякога не е до "узряване", а и до организация. Да не говорим колко трудно се намират в България назалните ваксини. Детето, пък и всички около него трябва да са здрави. И става доста тегаво. При нас децата бяха коксаки и съветите бяха за изчакване с ваксината. Ама не няколко дена, а седмици. А ние просто нямахме време, защото като за първи път, дозите бяха две и трябваше време да се образуват антителата... Изчаках колкото можах и действахме.

Елаа, няма гаранция дори и с ваксина, че няма да се заразиш. Но надеждата е поне да мине по-бързо, с по-леки симптоми и без усложнения. За което отново няма гаранция Smiley Чета за ваксинирани и карали го тежко... Но все пак, поне съм по-спокойна. Без ваксините, сигурно вече щях да съм изкукала при всеки сопол, при всяко излизане сред хора Grinning Не че пак не се притеснявам, но аз съм патологичен случай. Но все пак си ме крепи надеждата, че ваксината ще ни предпази Heart Eyes

# 110
Благодаря.
Танче, голямо гуш. Радвам се, че сте по-добре.

Ние с детето сме ваксинирани с инжекционната. Грип не ни хвана, обаче всичко друго, като всяка година - да.

# 111
Дъщеря ми (на 5) е с положителен тест за грип А от петък - в четвъртък вдигна температура, но всичко беше отрицателно. Изписаха изопринозин. В петък след безсънна нощ й направих тест у дома - положителен и започна Тамифлу. Свали температура в събота и от тогава не е вдигала. Но още се уморява лесно, спи следобяд, което не е характерно за нея, днес заспа и в колата. Не кашля, още е със запушен нос. Тази уморяемост обаче ме притеснява, мислех към края на седмицата да я пусна на детска, защото умира от скука вкъщи, но сякаш се разубеждавам. Нормално ли е това? Чудя се да ходим пак да я прегледат и да пуснем изследвания… някой с опит? (тя изкара и грип Б преди месец, тази зима просто е ужасна…)

# 112
Ние сме си вкъщи вече. Детето поддържа още 37,5-37,6, но в болницата казаха, че няма какво да направят освен с я наливат още с венозен АБ. Реших, че няма смисъл, така или иначе ще си пие АБ вкъщи. ЦРП-то от днес 0, и нещо. И тя се уморява лесно, няма енергия, въпреки че изглежда по-добре като цяло.

# 113
Дъщеря ми (на 5) е с положителен тест за грип А от петък - в четвъртък вдигна температура, но всичко беше отрицателно. Изписаха изопринозин. В петък след безсънна нощ й направих тест у дома - положителен и започна Тамифлу. Свали температура в събота и от тогава не е вдигала. Но още се уморява лесно, спи следобяд, което не е характерно за нея, днес заспа и в колата. Не кашля, още е със запушен нос. Тази уморяемост обаче ме притеснява, мислех към края на седмицата да я пусна на детска, защото умира от скука вкъщи, но сякаш се разубеждавам. Нормално ли е това? Чудя се да ходим пак да я прегледат и да пуснем изследвания… някой с опит? (тя изкара и грип Б преди месец, тази зима просто е ужасна…)

И при нас беше така, даже бях писала в темата. Тогава в четвъртък бяха първите симптоми, в петък сутринта тест с + грип А и веднага Тамифлу. Събота спря да вдига Т, но от събота до сряда включително спеше по 2 часа на ден, което не се е случвало от две години 😅 и реално в четвъртък го пуснах на градина тогава.

# 114
Тези вируси край нямат.....ама наистина нямат. Няма и две седмици откато изкарахме грип А, две седмици преди него Ковид. И от вчера болки в корема и температура. Като идиот тичак към аптеката за тест.....да не поваря нещо. Отрицателен за всичко.
Какъв е този нов вирус.....ще се гръмна вече. Уж не повръща, а е супер дехидратирано детето. Уф....

# 115
За кои ковид ваксини става въпрос? За "новия" вид на Модерна и Файзер или и за всички? Ние имаме по две дози на Астра Зенека (дано не бъркам имената на фирмите, че съм ги позабравила вече). Тогава избрахме този вид, защото беше по стария "модел" ваксини, който е познат отдавна.
В случаите които аз споменах става въпрос за Пфайзер.
Моля някой да сложи на първа страница, че при грип има голямо изтощение, отпадналост и умора, които могат да продължат доста дълго време.

# 116
Аз бих задържала след грип. Моята стоя вкъщи 2 седмици след втория и 5 седмици след първия. Така се случи де. Но поне седмица със сигурност.

Барби, аз се повтарям, ама нашата най-добра приятелка е с назалната и курс на Рестив и цяла зима нищо почти. Е сега окапаха - някои с температура, някои с кашлица, тя 1 ден сопол. 😀 И после бяхме заедно 3 дни, наистина нищо й нямаше, не е майка й да ме лъже, както правят някои 😅

Момичета, дръжте се, остават само още около 60 дни и нещата ще се подобрят.

Рейна, подкрепям с две ръце 🙈🙈🙈

# 117
Дани как е твоя.След много телефони и от друг град намерих замеснител на тамифлу.Лекарката каза да почваме,но голямо повръщане от него.

# 118
  • shumen
Аз също бих задържала след грип.
За ваксина аз пак казвам и със,без сме карали грип с детето,че и усложнения сме правили.Както и от солната стая аз съм против,но някои са за.
Emocija,да не е нещо от храна или ентеровирус?
При нас на работа има пак доста болни.Бясна съм,защото разнасят бацили навсякъде,а болнични не излизат.
Моя продължава да е така.Гърлото го боли,носа му е запушен и прокашля от време на време.Започна Трахизан с 300 зора,но ако и от него не мине и продължава да кашля ще се ходи на лекар.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 21:51 от danaeka

# 119
Момичета, мисля да взема Низита за детето. Имам чувството, че тази година и студения въздух ми влияе на носната лигавица, преди не беше така. Но има и спрей и маз, уж е едно и също ама май не точно. Някой със съвет? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт