Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 717
  • 794
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • shumen
Тони,и аз съм за маз.

# 122
  • София
Ползвала съм и двете и аз и на детето съм слагала . Мазта за мен е по- добра.

# 123
Добре де, аз друго да питам... Смятате ли, че Тамифлу, Изопринозин и АБ са по-безвредни от ваксината? Защо хората толкова се дърпат от ваксини, но без грам притеснение дават горепосочените? С варицелата пак така. Шок и ужас при появата на варицелна пъпка, знае се за ваксина, ама не - да си го преболедува. Значи щом не искаш ваксина, би трябвало заболяването да не те плаши и да не се шашкаш така при положителен тест...

Не, разбира се. Аз дълбоко съжалявам че не се сетих на време, че мога да му сложа ваксина. Сега чакам да цъфнем, понеже член на домакинството е с грип А.
За варицелата ще кажа, че хората не осъзнават, че всъщност не е толкова безобидна болест. Често дава усложнения. Тук е важно да вметна, че ваксините не винаги сработват. Особено противогрипните и ковирусната. И това е така, защото вирусите мутират и се нагаждат, също както бактериите. Дори леко да се измени вируса, пак може да се разболееш въпреки ваксината. С тази разлика, че организма вече знае как да го атакува и в общия случай минава по-леко.
Тук е редно да спомена, че децата се ваксинират с пневмокова ваксина още на 2м. (Но само с определен брой видове). За това и случаите на бактериален менингит, причинен от Streptococcus pneumoniae, са рядкост. (Защото тялото се е срещало вече с "братовчедите"). Сега някой 100% ще каже, "ама ето ние имахме в носогърления", да ама мина с капчици, нали, не в болница? И ние с детето имахме. На мен ми направи много готин синузит. Но това да ни е проблема.
Разбира се, има всякакви случаи, в които стават лошите работи.
По отношение на АБ при грип, ами да, приложим е. Ще започна от по-далече, ако някой все пак не го знае - около нас постоянно има бактерии, гъби и други гадини. В момента, в който организма свали гарда, борейки се с грипа (или др вирус), те атакуват. Дори и обичайните резиденти в тялото. Ще изброя по-известните, които живеят в нас - ешерихия коли - подпомага синтеза на вит. К , клостридриум - участва в разграждането на веществата, мораксела катархалис, стафилококус ауреус. Всеки от тях може да е патоген в определени ситуации.
За това се внимава и какви пробиотици, симбиотици, пребиотици и пр. се дават.

Та АБ при вирус е приложим само ако лицето видимо зазлява, изследванията говорят за бактериална инфекция и пр.

# 124
При влошаване и лоши изследвания е ясно, че ще се пие АБ. Дори аз така постъпих. За друго идеше реч по-назад, но да не обсъждаме наново. За противогрипната ваксина не съм съгласна, че толкова се изменя вируса. Ваксините винаги се правят на база тези щамове за грип които са карали примерно в Австралия, Нова Заландия докато при нас е лято. После те идват при нас, а ние вече имаме приготвена ваксина на база тази информация.

# 125
Напротив, РНК вирусите (ковид, грип, хив дори) са с много висока степен на изменчивост. Може да се изменят за няколко месеца.
Как става изменението (как се получават нови щамове) - два вируса нападат една клетка, те си обменят генетичен материал и така се получава нов вирус, с различни свойства. Новият вирус се репликира, после заразява други хора и нататък го знаем.
Ясно е че всеки човек, може да се зарази с повече от едно нещо. Докато стигне до мен, теб, човека на последният ред, малко по-малко вируса се изменя.

Не е това темата да го объждаме.

На теория нещата са лесни.
Аз се чудя какво да правя, малкото като се зарази с грип А. Едва ли ще се размине. Как е възможно да няма сироп тамифлу. Че и таблетките с по-ниска концентрация са свършили почти. Утре ще обикалям да търся, поне да имам като разцъфне.

# 126
На теория нещата са лесни.
Аз се чудя какво да правя, малкото като се зарази с грип А. Едва ли ще се размине. Как е възможно да няма сироп тамифлу. Че и таблетките с по-ниска концентрация са свършили почти. Утре ще обикалям да търся, поне да имам като разцъфне.

Тамифлу таблетки имам за възрастни и деца. Тук в провинцията по Аптеките все още се намира. Ако не намерите ми пишете да потърся.
Имам и 2 опаковки Българската версия на Тамифлу. Всички са неотворени.

И сироп имам неотварян, но е с изтекъл срок ба годност. ☺️

# 127
Грипните вируси се изменят, но е достатъчно на северното полукълбо като запчнат производство февруари. Ваксинира се октомври-декември. Можеш да се заразиш въпреки ваксина. РНК ваксина за грип? Всички са още в изпитателен срок...

# 128
Аз къде написах РНК ваксина?
Казах че грипа е РНК вирус.

Няма да отговарям повече по този въпрос, тъй като не е тук мястото.

Бързо оздравяване на всички болни деца!! Simple Smile

Емилия, много благодаря!
Ще търсим в нашият град, за сега. Ще вдигна и роднини от други населени места. Ние сме далече от столицата, в друг голям град и няма никакви. Снощи намерих само за човекът, който е болен, таблетки от 75мг.

# 129
Ella, а ти с какъв термометър мериш? Препоръчаха ми някакъв жълто пате с мек връх за под мишница и т.н., мерел за секунди.

# 130
Ella, а ти с какъв термометър мериш? Препоръчаха ми някакъв жълто пате с мек връх за под мишница и т.н., мерел за секунди.

Аз съм с Браун Термоскан 7. С мек връх имам Quiko (златен връх), доволна съм, но отнема поне минута. Засичам двата с трети дигитален, точно мерят.

# 131
И аз ползвам същият на браун. Много съм доволна. Не ни е подвел до сега.

# 132
  • shumen
Термометър ползвам електронен от Лидл и съм доволна.
Ооор,как е детето?
Ние днес ходихме на лекар.Прегледа го и няма нищо притеснително каза.Кашлицата е от хремата,а гърлото е леко зачервено.Одобри моето лечение.Продължавам с Трахизана и капките за носа до Неделя.В Понеделник,ако дотогава не вдигне Т иска да го види пак.

# 133
  • София
danaeka ,  дано не се налага друго лечение за детето и да е добре. Ти как си?

# 134
По добре е,но не иска да яде.Днес е яла две лъжици зърнена закуска и две соленки.Температура не е вдигала и днес има желание поне да говори.Дано се оправи твоя само с това лечение.Днес минах през градината да оставя бележката и си говорим с едната майка сега имало чревен вирус и ми призля.

Общи условия

Активация на акаунт