Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 815
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
  • shumen
Фроузън,доно е подействал АБ и да спре да вдига,че с тия смени ми е доста трудно.През деня спя колкото да не е без хич.
Аз,ако е много зле само вземам болнични.Ако не го оставям на нашите.Вече е на 12,но не смея да га оставя сам.

# 406
Brumm, a, наистина ли детето е предразположено към белодробни проблеми? В крайна сметка то има двама родители, може да не е наследила такава предразположеност .
Мъжа ми е бил така като дете, после го е израстнал. Честно казано не съм се сещала досега , че това прави нея рискова.
Кой да ми отговори на този въпрос? Факт е, че често слиза надолу при него. Хрема имаше за първи път едва тази година. Не е астма мисля, защото няма проблеми когато бяга. Поне не все още. Не прави задух, поне досега не е. За мен това са признаците на астма.

# 407
Моите болки в гърлото се оказаха стрептококи... Обаче все още си мисля, че съм и с грип. Боли ме даже скалпа като се реша

# 408
На по-малките успявате ли да дадете Тамифлу? Моето го плюе, надявам се нещо да приема все пак. Диагностицираха го с грип тип Б след една детска площадка. Но аз съм виновна, че при наличие на деца на възраст за градина, не си го прибрах. То е ясно, че не са на градина с причина.
Пожелавам бързо и трайно оздравяване на всички.

# 409
На по-малките успявате ли да дадете Тамифлу? Моето го плюе, надявам се нещо да приема все пак. Диагностицираха го с грип тип Б след една детска площадка. Но аз съм виновна, че при наличие на деца на възраст за градина, не си го прибрах. То е ясно, че не са на градина с причина.
Пожелавам бързо и трайно оздравяване на всички.
На каква възраст е?
Моето е на 3г и е подходящи кг за доза от таблетките. Разтварях в сок и пак имахме уговорки да го пие. Ужас на ужасите по час и половина рев. Сиропа от който трябваше да давам 7.5мл нямаше шанс. Първо му дадох 0.5мл, защото знам че е мн кисел и да не го стресирам уж. Ами директно го повърна - преглътна и секунда след това повърна. Така няколко пъти и почнах таблетките.
Но! Вече беше консултирано с лекар.

Иначе е често срещано първите 1-2 приема да ги повърнат. После стомаха свиква. Просто е много кисел.

Ако вашата доза е по-малко количество от сиропа, предлагам да го смесвате малко по малко със сок или нещо друго сладко. Ако не стане - изтисквате спринцовката в бузата и държите устата да не плюе. Малко насилствено, но честно казано по-добре от колкото да не си пие лекарствата и да се влоши. (Ние така стигнахме до болница преди време).

Дани, има ли температура детето?

Брин, смешно ми стана, знам че на теб не ти е, разбирам те. Аз като съм болничен или отпуск пак се случва да проведа някой служебен разговор и ако детето е край мен става страшно. Понякога нарочно се лигави. 🧘‍♀️

Моите болки в гърлото се оказаха стрептококи... Обаче все още си мисля, че съм и с грип. Боли ме даже скалпа като се реша
Домашен тест ли направи? Понякога позитивират фалшиво. Аз бих си направила гърлен секрет в лаборатория за по-сигурно, че нали се лекуват с АБ.
В рамус софия чух че имат пакет за респираторни вируси. Може и това евентуално, поне да се намери какво е и да се започне своевременно лечение.
Иначе то може да е комбинация бактерия с грип. Може и грип и рсв на децата. Може всякаква комбинации за съжаление 😭

# 410
Спасийка, моето беше на година и 3-4 месеца като се разболя от грип. Отказа категорично да го пие. То дори и да се насили и да се пръсне в бузата, може да го повърне. Поне при нас стана така. И тримата с каката пихме Тамифлу, дребното не...

Фроузън, най-вероятно си е верен резултатът. Доста ме боли гърлото, има и бели "чертички" по сливиците... Днешните тестове за грип, ковид, rsv пак са отрицателни. Утре ще се тествам за последно, че не знам колко пари "опуках" в тестове Flushed А ще правя и на децата, за да съм сигурна, че не са още +. До лаборатория не ми се ходи, че съм сама с децата. По-вероятно да повторя теста утре. Надали ще позитивира два пъти фалшиво. А и преди две седмици каката беше с положителен Стреп А тест... Влизаме и ние в кръга на безкрайните болести май. Дотук избутаха добре криво-ляво, ама както става от 3-4 седмици насам... 🤷

# 411
По опитните, вентолина как следва да действа, разкашлящо ли ?
Предния път и действаше успокояващо като че ли, а сега разкашлящо.
Нещо не ми се струва, че е ок , не знам
Не повлиява особено кашлицата за сега, има 5 инхалации вече направени .
Предния път по бързо и повлия

# 412
  • Sofia
Аз знам, че разширява бронхите и помага за изкарването на секрета. Когато бяхме в болницата тя винаги се разкашляше доста за около час-два след инхалацията. Казаха ми, че е нормално.

Еми, ние вече сме на седмица с вентолин и си кашля.

# 413
А как кашля, аз чакам да стане отхрачваща, ама не става.
Не е като в началото , до и стърже гърлото ама не е и хубаво влажна.

# 414
  • Sofia
Ами, започна да отхрачва. Но тя пие и сироп - тоест не знам кое е допринесло за отхрачването.
Спря да кашля нощно време и разреди през деня.

# 415
  • shumen
Flower,Вентолина разширява бронхите и помага да се изкара секрета.Нормално е да кашля повече.
Frozen,не смея да се похваля,но днес не е вдигал Т и кашлицата стана влажна.Сега чакаме при педи да го чуе,че ме е страх,че моя е предразположен към бронхити.

# 416
Момичета, днес водих децата да ги преслуша пак педиатърката. Кашлицата е отвратителна. Чуха се хрипове на слушалка при Данчо и ни прати на снимка. Излезе начална пневмония в ляво. Прие го в детско отделение за инхалации, венозен антибиотик... Калоян все още няма хрипове,той продължава лечението вкъщи. Включи инхалации с пулмикорт (нищо че аз ги бях почнала от събота и тя вторник ми каза да ги спра). Мисля си че ако не ги бях спряла, нямаше да се стигне до тук😔 сега Данчо е с баща си в детско отделение, аз съм с Калоян вкъщи. Уж ще ги пуснат като изтече системата и ще ходим само сутрин и вечер за лекарства. Поплаках си😥😥😥

# 417
Лукресия, всичко ще е наред. Случват се такива неща!
Това е голямото дете, нали? Бързо ще мине. Ще видиш Simple Smile

# 418
Lucresia дано ги пуснат да си спи вкъщи юнака, и да минава бързо. Това след грипа ли се получи?

# 419
Lucresia дано ги пуснат да си спи вкъщи юнака, и да минава бързо. Това след грипа ли се получи?
Незнам дали е било грип, тест не е правен. Той по принцип е с алергия към полени и в събота му беше запушен носа. Ходихме да пуснем ПКК, ЦРП и носен секрет. Почна и суха кашлица. В понеделник вдигна температура. Вторник отидохме на педиатър. Оказа се червено гърло, гърди чисти. Даде антибиотик, сироп Амбрекс. Аз в понеделник вече бях почнала инхалации с пулмикорт. Вторник кашлицата стана влажна и педиатърката каза да не правя повече инхалации. Вчера пак вдигна температура еднократно, но я свали сам. Отказва да се храни, постоянно му се лежи. Днес отидохме да го преслуша, чуха се хрипове и ни прати на снимка. Излезе пневмония в ляво. Малкия и той кашля яко, каза да му правя инхалации пак на него с пулмикорт. Отвратителна е кашлицата

Общи условия

Активация на акаунт