Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 009
  • 794
  •   1
Отговори
# 615
Според мен не се е споменавал, защото масово нямаше такова тестване както до сега. Хеле пък домашни тестове. А малко преди да стана майка, чух за първи път за изследване на носогърлен секрет. 😃 Преди никога не съм боледувала толкова, не бях влизала в болница, дори почти никой от моите приятели, познати, близки. За нещо започнало като вирус говоря.
Сега масово децата, а и възрастните се усложняват и се стига до болница.
Вирусите/бактериите ли стават по-свирепи или човешкия вид по-неустойчив, не е ясно.
Има и други теории, но не е тук темата.

# 616
И аз така по същи начин.. Моят син вече трети път кара тежко боледуване. До миналата седмица беше на антибиотик, три дни здрав и сега кашля отново, на суха кашлица този път. Не му се вижда края..

# 617
Вирусите/бактериите ли стават по-свирепи или човешкия вид по-неустойчив, не е ясно.

И аз това се чудя...нещо са омешани вирусите за мен.

# 618
РСВ имаше голям бум точно след ковид. Във Великобритания имаше много починали деца, за съжаление. Аз тогава чух за него. После и моите деца се разболяха, едното направи усложнения и беше на АБ. Опасен е за малки деца, най-вече, до 5 г, доколкото знам. Не знам дали възрастните се разболяват, аз не се, а всичко лепя от децата.

# 619
  • shumen
Тета,и моя е по-голям,но този RSV го чух миналата година за първи път.
Емилия,и моя пиеше Девирал и на фона на него се влоши и направи бронхит.Аз поисках още на 2 ден с Т като го заведох на лекар АБ,но педи категорично отказа да изпише,защото не беше висока,а кашлицата беше суха.На 5 ден започна да вдига висока,направих тест и светна положителен на RSV.Заведох го пак,прегледа го и изписа АБ.Започнахме го,още на 2 прием спря да вдига Т,но кашлицата му стана влажна и не ми хареса и пак го заведох за слушалка и хоп бронхит.Аз все си мисля,че ако не бяхме започнали АБ щеше и до пневмония да се стигне.

# 620
Когато беше "ерата" на Ковид, този вирус беше доминантен и другите "спяха". Четох изследвания, че след такива пвриоди се очаква грипът и другите вируси да са по-брутални, защото не са били активни години и организмите ни са забравили как да се борят с тях. И действително така стана. Също мисля, че като цяло от редица фактори отслабват имунитетите ни - мръсен въздух, стрес и др.

Барбалена, как сте?

Моето момче е още на Клацид, спря да вдига температура висока на 3тия ден от приема, още кашля и има сополи.

# 621
Аз това че "спят" не го вярвам. Какво Ковид им вика "бягай аз съм сега на власт?" 😃
Когато беше ковид боледувах няколко пъти и не бях с него.
Факт е че тогава се пазехме повече, съответно по-малко се заразяваме, от там и спад на стадния имунитет.

# 622
Барбалена, твоето детенце беше малко, нали. Щом сте в болницата скоро ще сте и здрави. Кофти е, но мисля, че трябва да си една идея по спокойна, че сте под лекарско наблюдение. Аз пак се усещам, че изпадам в някаква депресия покрай тези болести Sad. Баткото още кашля, но не вади нищо ( като храчка), чудя се дали е добър признак или не. Ние минахме само с един антибиотик, изписаха му и втори ( нашият педиатър ги има за бонбони) не го дадох и сега малко се ослушвам като гърмян заек.

# 623
Sun in your eyes, допитайте се до друг лекар, за да чуеш още 1 мнение. Кашлицата не е ларингитна, нали?

# 624
Не, не е ларингитна. По скоро като от заден секрет. Той умее да изкарва храчки ( като истински мъж), но сега казва че няма.

# 625
Моето дете е карало 2 или 3 пъти Ковид, аз също, без усложнения. Обаче ей таз красота RSV .....не ми се коментира.

Айде имаме кащлящи деца в групата, едното е направило ларингитна кашлица от вчера до днес. Майката ще прави тест за RSV. Съмнява се, че детето го повтаря.
Очаквам включване от моето дете до 2 дни, че нищо не ни се разминава. Писна ми.

# 626
Ужасен е този RSV, и явно с дълъг инкубационен период или просто е заразен дълго време. Ние всички го минахме и при всеки имаше момент, в който усещаш как слиза надолу и гърдите ти свирят. На децата правихме инхалации на големия (12г) с пулмикорт, на малкия (3г.) - с пулмикорт и вентолин. Възрастните се оправихме с бромхексин. Само малкото дете пи антибиотик. Първи се разболя малкия и той вече почти не кашля, но е трета седмица вече. Ние се разболяхме седмица след това и всички още кашляме. Тъкмо си мислех, че сме се разминали и окапахме всички почти наведнъж.

# 627
Със сигурност е спад на стадният имунитет. В моето семейство важи с пълна сила.
RSV-то съм го чувала откакто родих. Преди 9-10год бяхме в болница, в стаята бебето някъде на 3-6месеца беше с такъв вирус. Трябва да сме го карали и ние.
Освен това казват, че ковид нанася поразии по дих.пътища дори и да си го карал леко и после се появяват астма, чувствителност.

# 628
Аз и малката също бяхме болни с хрема, кашлица и температура до 38. Тя вече е добре, аз още кашлям вече трета седмица. Правихме си тестове, като на моя всичко беше отрицателно, а на нейния според мен има много лека чертичка на RSV след 15 мин. Според вас положителна ли е била, или не? Всички други ми казват, че не виждат черта.

# 629
Така като ви чета ще взема да отида до аптеката да купя един тест за този RSV, че той точно такава кашлица има. Вчера следобяда еднократно вдигна температура иначе няма. Днес е доста по-добре, не кашля на всеки 2мин. Капките синекод почнаха да му действат

Общи условия

Активация на акаунт