Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 762
  • 332
  •   1
Отговори
# 120
Аз не вярвам, че легална институция ще предложи на някого да стане учител без да има необходимото образование.
Първото ми висше образование беше педагогика и много добре знам за какво става дума.

Именно. Тюхкаме се, че е без образование, но са я канили за учител по немски! Мармотът нещо се разсея и започна вместо шоколад, да увива в станиол барабонки.
А,значи аз си фантазирам или какво?!
VHS се казва училището.
Вие всички не стига,че ме изкарахте проста и несериозна,ами и лъжкиня Joy

# 121
Ама тя идея си няма, какво ще работи и какви пари би взимала в България. На нея, ѝ било кеф, един месец на почивка, харчейки немската заплата на мъжа си. И после се депресирала като се върнала в Германия, към ежедневието си. Толкова несериозно е това, че не знам какво има да му се обсъжда.
Еййй,тези негова заплата,само и единствено негова.Аз няма да получавам заплата и сигурно цялата ще я инвестирам в гримчета и дрешки.
Ние сме едно семейство.Какво означава негова заплата и моя?
Тога звучи точно по германски стил.Мъжът и цената работят и делят всичко 50/50,да не вземе случайно другия партньор да му изхарче парите за глупости.

# 122
Момиче, хващай се да учиш и да си намериш хубава работа. После, със семейството си карайте отпуските в България и си харчете с кеф, немските заплати.

# 123
Момиче, хващай се да учиш и да си намериш хубава работа. После, със семейството си карайте отпуските в България и си харчете с кеф, немските заплати.
Да,благодаря за съвета,но този теой израз “негова заплата” звучи все едно съм с него,щото наистина ме мързи да се стегна и ми трябва някого,който да ме издържа.

# 124
  • Over the hills and far away
Е, не е сред най-добрите в света, това не го твърдя. Имам предвид, че и в България може да се живее добре, зависи човек как си го направи. Но в случая на авторката не знам дали това може да стане.
Никъде не съм твърдяла, нито пък видях някой да твърди, че в България не може да се живее добре Grinning В ситуацията на нашата героиня обаче- не. И ще й бъде много по- лесно да си подобри ситуацията в Германия, поради простата причина, че социалната система тук го позволява и подкрепя.

# 125
Имах предвид диагностика и лечение, възможността веднага да отидеш на преглед, веднага да те пренасочат към конкретния специалист, да си отидеш в спешния кабинет за каквото си се притеснил, както и че имаме много добри лекари. А сега откъм финансовата част…не отричам, затова превенцията е много важна и българите трябва да осъзнаят, че здравето винаги трябва да е приоритет, наред с другите приоритети и по-малко грижа за показността и всичко видимо и повече часове сън, повече спортуване, повече плодове и зеленчуци… въобще всичко, което ще ни помогне да се поддържаме в добро физическо и психическо здраве. На мен не ми вярвайте, обсъдете го с някой запознат лекар, неслучайно много от българите, пръснати къде ли не по света, при проблем със здравето, веднага се прибират тук, за да се изследват и да видят точно какво им е, както и какво лечение евентуално е необходимо. Просто и чуждите здравни системи гъмжат от неуредици, често още по-големи, отколкото при нас. С всички неуредици на нашата, пак сме много по-напред от много други държави.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 21:21 от Rumi11111

# 126
Напред е който има пари да плаща прегледи, изследвания и др. Повечето специалисти не работят с направления, а и докато се доредиш до направление ще си умреш. Така, че трябва да плащаш на частно.

# 127
Една от вас беше споменала,че Umschulung можеш да започнеш при успешно завършен Ausbildung и е права.
Говорих днес със служителка от агенцията по заетостта.Тези дни ще очаквам покана за разговор относно кариерното си развитие.
Днес,след като се прибрах от работа,споделих това нещо на приятеля си,че нещата с умшулунга няма да станат,че ще трябва първо да завърша дуално обучение или да си изкарам Realschulabschluss за по-богат избор откъм професии.
Неговата реакция:казва “йес” усмихвайки се.
“Значи като почне малкия да ходи на детска градина,почваш работа при мене”.

# 128
На тема лекари не искам да говоря. Да, има и кадърни, но са малко. Масово гледат хората като животни. Майка ми я увредиха за цял живот и после даже си признаха. Наказани няма. Аз имах проблем, който с години, повтарям с години само ме размотаваха, а в Щатите за 6 месеца го оправиха. Баба ми е трябвало да чака 6 часа в спешното и най-нагло лекарят си вкара първо негови хора да прегледа. Да не говоря че се е държал отвратително с нея, а тя цял живот уважавана учителка. Дано съдбата ги нареди всичките до един. Амин. За здравеопазване България е също едно голямо дъно. Списъкът на мои познати и приятели пострадали от тези глупаци е безкраен.

# 129
На тема лекари не искам да говоря. Да, има и кадърни, но са малко. Масово гледат хората като животни. Майка ми я увредиха за цял живот и после даже си признаха. Наказани няма. Аз имах проблем, който с години, повтарям с години само ме размотаваха, а в Щатите за 6 месеца го оправиха. Баба ми е трябвало да чака 6 часа в спешното и най-нагло лекарят си вкара първо негови хора да прегледа. Да не говоря че се е държал отвратително с нея, а тя цял живот уважавана учителка. Дано съдбата ги нареди всичките до един. Амин. За здравеопазване България е също едно голямо дъно. Списъкът на мои познати и приятели пострадали от тези глупаци е безкраен.
Доколкото съм чувала в САЩ е мноого по-различно.Май там всеки си поема всичките разходи..Абе,не съм сигурна какво точно беше.Би ли обяснила как протичат нещата там?

# 130
  • Over the hills and far away
Руми, наистина ли вярваш, че всичко това го няма в Германия? Blush Час за специалист чакаш с месеци ако става въпрос за рутинен годишен преглед и за не- спешни случаи. Превенцията тук е силно застъпена и често хората си запазват часове още от предното посещение- гинеколог, кожен лекар, зъболекар. Ако забравя ми пращат писма, за да ми напомнят Joy Ако се присетиш през май, че тази година не си правила цитонамазка- да ще получиш час сигурно през Октомври Grinning ако си спешен случай- спешни кабинети има достатъчно и са длъжни да те прегледат.  Ако пък се обадиш на лекар ( личен, зъболекар, какъвто и да е) и кажеш, че имаш болки са длъжни да те приемат или да те препратят ако си спешен. Има Ап на министерството на здравеопазването, с който можеш да запазиш час при специалист в близост- имаш възможност и  да говориш с медицинско лице, което да прецени дали е спешно.
Няма нужда да питам когото и да било, от 20 години съм зад граница- не познавам нито един, който да има здравна застраховка тук ( тя си е задължителна, де) и да се е прибрал за лечение и диагностика в България. Тези времена бяха като студенти, когато много се правиха на тарикати и, за да си спестят 80€ на месец за застраховка, използваха европейската си здравна застраховка, която важи само при спешни случаи. "Бяха тъмни времена, Хари" Joy Сред познатите ми българи сега всички са образовани, с добър статус и от доста време тук, за да знаят как стоят нещата. Ако искаш да си плащаш като частен пациент, вярвай ми, никой няма да ти върне парите. Joy Обикновено оплакванията идват от хора, които не са свикнали с рутинните прегледи и си мислят, че всеки запазва час в последният момент.
Ако става въпрос за естетични операции вече е друга работа. Там Турция държи първенството. Дори една колежка от Еквадор ще ходи след 2 седмици, да си "оправя" носа. Пък има такива хубави, екзотични черти, ама ей- на. Плаща си, ще й го изпилят.

# 131
В Щатите е много скъпо здравеопазването и ако видят лекар, който се държи неуважително или не си свърши работа им отнемат лицензите и не могат да практикуват професията после. А те плащат колкото половин къща, за да изплатят това образование. Никой не смее да рискува. Чакала съм максимум 30 минути и то после бяха извинения, за да не оставя лош коментар. Тук наблягат многоо на практика, не само на зубрене. Имаш ли добра застраховка, не се плаща много. Аз за варикозни вени и над 12 посещения с инжекции и манипулации, които бяха успешни съм платила само $300 общо. Лекарствата са ми безплатни. Не искам да звуча като озлобена към лекарите, но наистина тук те гледат с отношение. Никой никога не си е позволил да повиши тон или да не ми обърне внимание. За възрастните да не говорим. Там няма таван както в България. Ако ще да си на 90 години ще те гледат до последно.

# 132
Канят те за учителка във VHS (Volkshochschule)? Спри да лъжеш и да се излагаш!

# 133
  • Sofia
Бях много амбицирана да изкарам C1 по немски,след това да уча и развивам,даже ми предложиха работа в частно училище като учителка по немски език.След това рабрах,че съм бременна.
Това и аз не го разбрах.
Как така са ти предложили работа като учителка, като си нямала дори С1. За учителка по немски си трябва С2.

# 134
Бях много амбицирана да изкарам C1 по немски,след това да уча и развивам,даже ми предложиха работа в частно училище като учителка по немски език.След това рабрах,че съм бременна.
Това и аз не го разбрах.
Как така са ти предложили работа като учителка, като си нямала дори С1. За учителка по немски си трябва С2.
Затова казвам,че са ми предложили,а не че съм подписала хонорар.
Стигнахме до частта,където подписвах документи(не си спомням точно какво беше,но със сигурност бе беше договор).Оттам нататък никой не се обади.
Исках да споделя това с вас,защото и на мене ми стана странно да предлагат баш на мене такава позиция,да се стигне до почти назначаване и накрая никой нищо.
Опитвах се да се свържа,ама никой не се zurückrufen-ваше.

Общи условия

Активация на акаунт