Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 747
  • 332
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В кол център с малко дете, за което няма помощ, не мисля, че би могла да работи.

С основно образование и като камериерка не може да работи. И шофьорска книжка не може да има. Коментарът ми за кол центъра беше преди да уточнят, че няма професионално средно и изобщо няма средно. Няма какво да прави тук.

# 76
  • Over the hills and far away
Мммм2911, немският Аусбилдунг не е еквивалент на български Абитур. Евентуално ако направиш Аусбилдунг, после учиш още 2 години в BOS до Fachabitur би имала това, за което говори Бояна- средно- специално, но това са само спекулации от моя страна.
Хубавото е, че Аусбилдунгът все още е ценен в Германия и с него можеш да си намериш добра работа. Можеш след няколко години да направиш и Фахвирт, заплатата ти ще се повиши още. Само, моля те, не оставай с Хауптшуле! Млада си, имаш път да извървиш- постели си сега, за да вървиш нагоре после. Има сфери, в които можеш да правиш основно Хоумофис, има фирми, които позволяват по месец ( че и отгоре) работа от чужбина...
Моля те, информирай се от официални източници. Когато искаш информация, давай от своя страна също пълна такава. Иначе рискуваш  да изпаднеш в неприятни ситуации. Затова ще се повторя: обади се отново на Бератера и не му спестявай какво имаш, какво нямаш и какво искаш, за да не получиш и ти грешни отговори. Успех ти пожелавам каквото и да решиш!

# 77
Ако ти е било толкова важно образованието щяла си да учиш, не да създаваш партньорство и дете. Човек си следва приоритетите. Сега си ударила на камък, не се разбираш с партньора си, не се разбираш с родителите си и си мислиш, че като се върнеш в България ще цъфнеш и вържеш. Помисли си какво да промениш в себе си, не да обвиняваш другите за всички твои неудачи.

# 78
Имам позната, която през последните години смени няколко пъти държавата, градовете, работата, но това не й помогна да бъде в мир със себе си. Според мен другаде те стяга чепика и си мислиш, че като се върнеш в България всичко ще се оправи. Но това едва ли ще се случи, защото неудовлетворението е вътре в теб и ще си го носиш навсякъде, освен ако не поработиш със специалист, за да разбереш как да си помогнеш. За начало, аз бих се заела с образованието си. Почни с малки стъпки. И намирай някакво време за себе си извън семейството. Успех ти пожелавам.

# 79
Каквото и да говорим, каквито и съвети да се дават, авторката носи вода от няколко реки да се самоубеди по какъв розов път е тръгнала. Ще цъфнеш и вържеш в България, гарантирано е. Точно маркетинг и човешки ресурси ще работиш, детето ще е на държавна ДГ, няма да плащаш 1000 евро наем за едностаен, достъпът до медицински специалисти е лесен и безплатен, а ти като самотна млада майка ще се излекуваш от депресията и всичко ще е прекрасно само защото си се прибрала.
И да, децата нямат право да избират, когато родителите решат да емигрират. Откъснали са те от средата ти, ти ще направиш същото с твоето дете.
За разлика от нашите,аз няма да го местя в друга държава на такава възраст,където той ще е израснал в “родината” си,с приятели и на косъм от завършване на 12-ти.
Ако ти е било толкова важно образованието щяла си да учиш, не да създаваш партньорство и дете. Човек си следва приоритетите. Сега си ударила на камък, не се разбираш с партньора си, не се разбираш с родителите си и си мислиш, че като се върнеш в България ще цъфнеш и вържеш. Помисли си какво да промениш в себе си, не да обвиняваш другите за всички твои неудачи.
А точно тази фрау не я разбирам.Буквално е влезнала в моята статия,за да се прави на човек,който може да описва хората само с помощта на един пост.
Това е нещо извън темата,мила фрау;)
Нито познаваш мен,нито приятеля ми,нито жевееш с нас,че да преценяваш кой е крив и кой трябва да промени обноските си.
Ако ти имаш прекрасен мъж,работа-радвам се,но това не ти дава право да упрекваш и унижаваш останалите;)
Като от твоя гледна точка аз съм черната офца,можеш да напуснеш моя статус,щом си успяла да стигнеш до заключение.
Лек ден!

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:35 от Анонимен

# 80
Виж, аз съм на мнение, че човек, който е решил нещо ще си го гони докато го постигне. Ще излезеш извън зоната си на комфорт, но ако си иамбициозна и търпелива ще постигнеш това, което искаш. Лелята ще помогне, ти ще се потрудиш, ще вземаш две години за една и ще получиш българско средно образование. После може и повече.
Обаче с детето как ще се оправиш? Баща му е казал, че няма да го пусне с теб. Готова ли си да се разделиш с най-ценното ти?
Помисли и за другите неща. Имате ли имот в България? Ако да, в какво състояние е? В голям град ли е? Ако не е в София и с детските градини е по-лесно и с издръжката. Моя близка, ученичка в 11 кл., работи почасово към кол център с немски език. В производството може да се намери работа и без средно образование като начало. Да, нито заплатата ще е цифра, нито работата ще е удовлетворителна, но ще е начало.
Наскоро имахме ученичка в СФО с две малки деца, втори брак и бебе. Успя да завърши доста успешно, но беше много мотивирана.
Та, остави емацията настрана и помисли трезво за всички аспекти на едно евентуално завръщане в България.
А ако тази идея е просто начин на бягство от проблемите в Германия, не е много ок по този начин да се търси решение. Евентуалното завръщане трябва да е напълно осъзнато и подготвено предварително.
Успех!

# 81
Е, бива ли баш на 3 март да обяснявате колко зле било в България Wink Това в кръга на шегата. Но и не съвсем. Навсякъде човек може да бъде щастлив или нещастен. За мен проблемът на авторката обаче не е в местоживеенето, а в това, че се чувства не достатъчно обичана, оценена и подкрепяна от партньора си. Този проблем трябва да разреши първо, а това може да стане и там, в Германия. След това да си довърши средното образование. В това време и детето ще поотрасне, ще се появят повече възможности за работа и самостоятелност на авторката, тя ще се поуспокои и нещата може да си дойдат на мястото.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:41 от Мила Атова

# 82
Никого не упреквам или унижавам. Пиша си мнението. Умните хора уважават различните гледни точки и си вземат поука. Останалите нападат.

# 83
  • Over the hills and far away
За разлика от нашите,аз няма да го местя в друга държава на такава възраст,където той ще е израснал в “родината” си,с приятели и на косъм от завършване на 12-ти.
Ох, момичеее... От 9ти до 12ти клас са 3 години, та "косъм" точно не е, а по- скоро наръч излишна драма. Намираш се в ситуация, в която трябва да мислиш и за бъдещето на детето си, а още си се вторачила в тийнейджърските си преживявания. Имаш по- добър шанс в Германия. Имала си и още по- добър, ама пусти хормони, затръшкала си се за приятелите си, за купоните, и си прецакала сериозно работата. Сега имаш възможност да ограничиш- поне до някъде- щетите, но пак се инатиш. Не си пораснала изобщо, а вече си майка. Връщай се с основно в България, ще цъфнеш и вържеш, но важното е, че ще си имаш приятели в "родината".  Леля ти много ще ти се зарадва, да не се окаже, че подкрепата й е само морална и пак да ти излезнат криви сметките.
Няма да се хабя повече, образованието не ти е сред приоритетите, явно.

# 84
Никого не упреквам или унижавам. Пиша си мнението. Умните хора уважават различните гледни точки и си вземат поука. Останалите нападат.
Ако е насочено към мен - аз за упрек и унижение от страна на коментиращите никъде не съм писала. Едва 1/5 от поста ми беше за БГ, и то с намигване, и то с реверанс към националния ни празник. Останалите 4/5 беше точно в посока на това, че не държавата Германия е проблемът на авторката. И че първо трябва да оправи отношенията с мъжа й, ако изобщо има такива де, защото е възможно и ние да сме си направили грешни изводи.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:17 от Мила Атова

# 85
Към авторката беше.Blush

# 86
А, добре, сори Grinning

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:18 от Мила Атова

# 87
А още по-умните успяват да погледнат даден случай от няколко гледни точки.

# 88
Колко, трябва да е зле човек, който си мисли, че с основно образование е го вземат за секретарка? В България, хората искат висше, дори за позиции, които могат да се работят със средно.
В най-добия случай ще си чистата, с основна заплата. Евентуално можеш да си докараш още някой лев, като домашна помощница. И добре, че мъжът ти има повече акъл от теб, та да не позволи да мандахерцаш детето насам-натам. Интересно, кой ще ти го гледа в България, докато ти ходиш да чистиш?

# 89
Колко, трябва да е зле човек, който си мисли, че с основно образование е го вземат за секретарка? В България, хората искат висше, дори за позиции, които могат да се работят със средно.
В най-добия случай ще си чистата, с основна заплата. Евентуално можеш да си докараш още някой лев, като домашна помощница. И добре, че мъжът ти има повече акъл от теб, та да не позволи да мандахерцаш детето насам-натам. Интересно, кой ще ти го гледа в България, докато ти ходиш да чистиш?
Така.Първо,не съм казала без план да се местим в България,нито без образование…Вие си четете обаче наистина това,което ви отърва.Това,ме съм споделила,че желая след време да се върнем в България,не значи че ще пренебрегна моето образование и развитие,само и само да се върнем.
Пак ще напиша,че имам план и цел относно професионалното си развитие.Чак толкова зле не съм,че да не дам добър пример на детето си.
Въпросът беше свързан с това,че моя приятел не иска като цяло да се върнем в България.
Това че в България разполагам с основно,не значи че в чужбина не съм полагала усилия за развитието си.

Общи условия

Активация на акаунт