Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 902
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Детелина,нашите ще си учат до последно,че и изходни ще правят до 11.06.Не знам кому е нужно това да ги държат в напрежение до последно и да ги оформят.
Синеочке,дай го и ще опитам да го пробутам,но дали ще успея е отделен въпрос.

# 511
Моята дъщеря по половината предмети още няма необходимия брой оценки. По математика има 3 оценки!! А ѝ трябват минимум 6 оценки. Какви са тези сметки, които си правят учителите не знам..
Всеки ден ѝ говоря да вдига ръка, да моли да я изпитат и все нищо.
А най-големият смях е по музика - на някакво контролно изкара 4-ка. Аз бая на майтап го обърнах, казах ѝ: "Да не пя фалшиво", а тя вика: "Мамо, има и 3-ки и дори една 2-ка".. А това са учещи деца.. Не знам тази учителка какво си мисли, честно казано. Млада е, скоро завършила и явно иска нещо да се доказва, ама контролно по музика, на което да пише 2, 3, 4 е абсурдно...

# 512
  • На морето!
И при нашите има контролно по музика, все пак учат и теория, биографии, не е само да пеят и пляскат в този час. Аз бих се радвала, в общия случай, децата да учат повече изкуство в училище, за сметка на задълбочените уроци по физика, химия и математика, от които така или иначе нищо не остава, но сигурно ще ме убият с камъни при такова предложение. Нито история, нито литература учат правилно, освен ако учителят не е достатъчно мотивиран и осмелява да излиза от рамките на програмата на МОН.
Съветстката система, по която още се учи, превръща учениците в машини за възпроизвеждане на информация, идея за критичност, анализ или дори създаване на такава и дебат- абсурд. За изкуство отново не се говори в плановете на МОН, само математика.

# 513
Синеочке, браво! Пожелавам ти да издадеш стихосбирка , а ние дружно ще дойдем на представяне.

При нас учителите се държат сякаш имат поне още месец до завършване. По БЕЛ сега започнаха последния раздел от учебника. Класни направиха, но няма изглед да им ги върнат. Другата седмица имат контролни. Не знам.....

Иначе за лятото нищо конкретно. Ние също ще ходим на разни малки екскурзии. След завършването планираме два-три дни до Кърджали. Иначе тук около София, набелязала съм Локорско за еднодневен поход, но ще мисля и други първоначално по-малки да видим малката как ще издържи, после може и по-дълги. В края на лятото почивка. Ще хвърли поглед на любимото Северно Черноморие, дано не се разочаровам. Не сме били от десетина години. Иначе планирам децата да посетят и бабите. Голямата сме я записали една седмица на спортен лагер, а тя иска да ходи някъде и на моден дизайн. И така лятото ще свърши за миг.

# 514
Абсолютно съм съгласна с Rapariga.
Прекалено голямо внимание се обръща внимание на някои предмети и се учат излишни подробности.

Класните работи при нас ги дават на децата, можем да ги разгледаме вкъщи.
Вървим към завършване на учебната година. Сякаш по всичко направиха контролни. Изходни не са правили още, но те са без значение, доколкото знам.

Мен ме подтискат тези неясноти около формат на НВО, новостите в образованието, които замислят.
Въпреки това имам някакъв план за лятото. Ще изчистим пропуските по математика и БЕЛ (уж всичко ясно, но има пропуски), все ще е от полза.
На английски ще ходи в школата до края на юли.
Ще има и време за почивка - еднодневни екскурзии ще си направим, малко на село, когато дойдат братовчедите.

Северното черноморие ми харесва. Любим курорт ни е Албена. Друго любимо място ни е Каварна.
На плаж за по ден ходим до Албена или Шкорпиловци.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 09:11 от Fortuna

# 515
  • София
Прекалено голямо внимание се обръща внимание на някои предмети и се учат излишни подробности.
В тази връзка - само "религия" липсва в българското училище! За мене предмети като БЕЛ, История и цивилизации, Психология и етика, Час на класа са абсолютно достатъчни, за да обхванат темата в необходимата й цялост.

# 516
Здравейте и от мен!
Много ме дразнят тези от МОН мен. Повечето им промени са популистки и недомислени. Лошото е, че нашите деца може би ще са "експерименталните зайчета".
Наборката за сега се движи добре в училище. Очаквам 5 само по география. Има само две оценки по математика, но твърди, че на класното имала максимален брой точки и още не е нанесена в дневника. Според мен и тя, и учителите са поотпуснали през май и почти няма домашни. Струва ми се прекалено свободна Smile
Започнах да й намествам графика за следващата учебна година - направо ме заболява главата. За сега занятия във вторник, четвъртък, петък и събота. Още се чудим какво да правим с химията. Определено ще и трябва допълнителна подготовка и там, така че най-вероятно и неделята замина...
За училище догодина мисля да не се втелясвам за история, география, музика и т.н.
Домашни за през лятото няма да има от училище. От курса по математика ще има едно книжле на Просвета с 10на теста по формата на НВО и това е. Мисля да отделяме до средата на юли по 2 часа седмично да порешаваме малко задачи. Имам теми за преговор със задачи от брат й и искам да ги минем. Две седмици ще сме на море и други неща няма планирани, но тя категорично отказва да я записвам където и да било през лятото.

# 517
В тази връзка - само "религия" липсва в българското училище! За мене предмети като БЕЛ, История и цивилизации, Психология и етика, Час на класа са абсолютно достатъчни, за да обхванат темата в необходимата й цялост.
Не веднъж съм изказвала мнението си, че това, което учат за религиите до момента е абсолютно достатъчно. Материята е застъпена и по БЕЛ, и по история, и по музика, и в ЧК.
П. П. Не разбирам защо си ме цитирала.

# 518
За да ти подкрепи мнението и да го допълни. Писала е "в тази връзка".

# 519
За да ти подкрепи мнението и да го допълни. Писала е "в тази връзка".
Ясно.
Днес съм блондинка. 😁

# 520
  • shumen
Моя също са минали класните,но имат изходящи все още.По Математика на класното сега ми светна Админ плюс и има 5.Класните и контролни и при тях ги дават,за  да ги видим вкъщи.Обаче дали всички стигат до вкъщи е отделен въпрос.
Jsed,и моя не иска да го записвам никъде лятото и иска по цял ден нищо да не прави,и ако го оставя по цял ден ще бездейства и Септември ще си вадим душите взаимно.
Днес се заприказвахме с една колежка и каза,че има от нейния синковец помагала и утре ще ми ги донесе.Ще се опитам да пробутам нещо от тях на моя,но е отделен  въпрос дали ще успея.Поне да решава по някоя задача и по някое упражнение по БЕЛ ще се моля.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 04:50 от danaeka

# 521
Днес на нашия клас учителката по математика им казала, че средноаритметичната оценка на класа по математика е по-висока от оценката по музика Grinning Да се смееш ли, да плачеш ли..
Онзи ден половин час въртях локуми в опит да отговоря на въпроса на детето: "Добре де, можеш ли да ми кажеш за какво ще ми потрябва в живота да знам имена на певци от Северняшката област?". Говорех ѝ някакви неща за общата култура, това-онова, но не можах да премахна недоверието в очите ѝ..
И същевременно едно от децата като искало да се похвали на учителката по музика, че ходи на народни танци и тя му казала: "Мен това какво ме интересува, аз след няколко месеца се махам". Колко истина се крие в тези думи за образователната ни система..

# 522
На въпроса за какво ще ми потрябва в живота еди какво си бих отговорила - за контролното/ изпитването и за оценката. Оттам нататък за нищо.
При нас също се правят писмени изпитвания по музика и има тук-там 4 и 3, но рядко. И винаги такива оценки се пишат на най-незаинтересованите ученици, които видимо игнорират предмета. На сериозните никога. А с последната си реплика въпросната "учителка" убедително доказва, че образователната система ще спечели много от напускането й. Според мен някой се е оплакал нагоре и тя си връща на децата. Тъпо.

# 523
  • shumen
На този въпрос и аз бих отговорила точно като Детелина.По Музика и моя син правят контролни,но само входящо и изходящо,но пък ги изпитва господина устно на теория.А на тези,който пишат в час,а те са единици ги поощрява като им дава по една единица отгоре.

# 524
Ние пък сме случили на учители по музика и изобразително. Господинът по музика е много ерудиран - свири им на тамбура и им разказва за музеи, изкуство. Явно доста ги увлича, защото баткото покрай него разпознава доста музикални инструменти и обича да идва с мен на опера и балет. По изобразително госпожата също е прекрасна. Обяснява, че нейният предмет бил от развлекателните - да си почивали децата с рисуване.
За съжаление при нас има огромни проблеми с дисциплината при някои учители и в междучасията и не могат да ги разрешат. Общо-взето с 3 момчета не могат да се справят - рушат училищно имущество, пречат в часовете, тормозят и деца, и учители и са причина за постоянни разправии и между родителите.

Общи условия

Активация на акаунт