Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 943
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Само да кажа,че не навсякъде балообразуващи  са бел и мат,,в професионалните гимназии,а и не само има по какво ли не.
И в професионалните са резултатите от НВО по БЕЛ и МАТ, удвоени или утроени в различни комбинации, а от оценките - МАТ + ФА май е най-честата комбинация.

# 571
  • shumen
Мецане,да,на главата География от книгата да направят преразказ от името на учителя.

# 572
Остава седмица и половина от учебната година, а дъщерята по 6 от предметите няма дори необходимия минимум оценки.
За сметка на това от училището решиха, че трябва да им изместят иновациите за юни и то за учебно време. Та сега са по цял ден в училище - сутрин редовни часове, следобед - иновации.
По математика подкарали материала за 7ми клас по иновациите. Питам я какво са взели, вика: "Не знам" Grinning Карах я да ми носи тетрадката да видя, че ми беше интересно - някакво встъпление към формулите за съкратено умножение им е давала госпожата. Иначе решават основно задачи за НВО от минали години, доколкото разбрах.

# 573
  • у дома
Преди ФСУ трябва да вземат многочлените,освен ако вече не са ги взели...

# 574
Не знам теорията взимали ли са я, но са решавали задачи с многочлени днес. Предполагам просто е имало в НВО-то такива задачи и госпожата им ги е обяснявала.

# 575
Е, вие нали сте в МГ... защо да не решават и такива.

# 576
  • Пловдив
Да се отчета и аз, макар че сигурно сте ме забравили от петокласната тема, че ви изтървях нещо Laughing
При нас започва ремонт на училището и от утре са онлайн. Бързаха да ги оформят и правиха доста контролни последния месец. Като чета как в други училища децата имат по три оценки на срок и завиждам неблагородно Close Нашите са с по 12-15 по БЕЛ и МАТ и по другите предмети с по 4-5. То е едно безкрайно изпитване и колкото и да се бори моя син за успех след хубавата оценка винаги следва недобра. Всеки учител е с високи изисквания, които са труднопостижими зе енергоспестяващ. Даже вече се чудя дали за 7 клас да не го преместя в друго училище, но детето и дума не дава да издумам - предпочитал с ниски оценки.
Нямам търпение да приключат, че да си отдъхнем. Като чета какви промени готвят и ми настръхва косъма от сега. Постоянно променят и си играят с нерви на родители и деца.

# 577
И при нас имат по 10-12 оценки по БЕЛ, мат и английски и по 5 по другите предмети и знам и други ЧУ, които са така. Но не са му шарени оценките общо взето, с по една единица се различават и 70-80% са еднакви по всеки предмет. Вие в кое училище сте.

# 578
При нас по БЕЛ и мат също има много оценки. Обаче, повече се дразня в момента, че учителите изобщо не отпускат педала. Тази седмица предстоят две контролни, освен ако няма и друго. Изпитват здраво. Има още уроци, които не са взели, по Бел почти целия последен раздел. Класното по БЕЛ не е върнато. Не знам нашите учители да не очакват да се увеличи учебната година до края на месеца....
Иначе голяма изненада пълна шестица по мат, без грешка.

# 579
  • Пловдив
И при нас имат по 10-12 оценки по БЕЛ, мат и английски и по 5 по другите предмети и знам и други ЧУ, които са така. Но не са му шарени оценките общо взето, с по една единица се различават и 70-80% са еднакви по всеки предмет. Вие в кое училище сте.

ОУ Княз Александър I

# 580
  • София
И аз не съм писала май от петокласната тема Flushed И при наборката няма оформяне за срока все още, а по някои предмети има оскъден брой оценки. Голям проблем има с ТП Dizzy Face Има 2 и 6 втория срок, но там преподавателят е шестица. Надявам се все пак, че няма да й остави 4. Очаква изпитване за 6 по БЕЛ, математиката най-вероятно ще е 5. За лятото сме предвидили онлайн курс по математика веднъж седмично, а по БЕЛ сама ще се упражнява (надявам се). Все пак е ваканция и си трябва почивка и забавления преди страшния 7-ми клас Grinning

# 581
Мама Мими, "ние" първи срок по ТП потеглихме с 4 на входно и 3 на техническо чертане. Разказвала съм назад Simple Smile
Дами, позволявам си да постна трите мейла, на които може да изпратите становище по проекта на МОН
n.tzekova@mon.bg, p.ivanova@mon.bg или e.kostadinova@mon.bg, в случай, че не всеки чете всички теми във форума.

https://www.mon.bg/project-document/proekt-na-zakon-za-izmenenie … noto-obrazovanie/

Аз вчера се отчетох и приканвам всички от моето обкръжение колеги и приятели да го направят, защото  мнение има почти всеки, а точно това е процедурата, по която нашият глас може да бъде чут, или най-малкото подреден надлежно в табличка Simple Smile

# 582
10-12 оценки Flushed
Имат между 7 и 9 оценки по БЕЛ, МАТ и АЕ.
Около 4-5 по другите предмети.
Класните и изходните минаха, останаха само две - по история и ЧиП.
Общо взето оценките са ясни и започвам да преминавам в летен режим. Yum

# 583
  • shumen
Моя имат по 7 оценки по БЕЛ и Математика,а по Английски 4.Днес са правили изходни по Музика и Английски,утре предстоят по Математика и История.По ИУЧ Математика за днес имаха проект Моята лятна къща и има 5 моя.
Мама на Мими,моя стартира по Технологии на входното с 3,после имаше три 6 и му остави 6 за срока.
По БЕЛ госпожата им е казала,че изходно няма да правят.

# 584
Свят ми се завива от оценките по Технологии, които споменавате. Как спят спокойно тези учители не знам.... Толкова пък да е трудно точно по този предмет да се пише поне 4ри. Поне едно копче да ги научат да си зашият, но и това не се случва при нас. ТП е пълна "свободия". Въобще детето не е чувало за техническо чертане.... Играели по цял час на телефоните и госпожата правела същото. Иначе съм спокойна за годишните оценки. Наборката ще е с петица единствено по география, но щяла да се бори за шест и там. При нас пак редовните проблеми с дисциплината - блъснали са я днес в гърба и почти си е разбила носа. Поне се извинили и уж оправили отношенията.  Друго дете пък отнесло юмрук в лицето от обичания заподозрян. Две от момиченцата ще ги местят... и ще останат 4-5 в класа. Не издържат на тормоза. Да свършва тази година и дано догодина "тримата от запаса" се кротнат, но надали.  Моята категорично отказва местене - близо и било и била свикнала ...

Общи условия

Активация на акаунт