Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 916
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • у дома
Това са решенията на ПИ от Междучасие от март 2024г Ако не съм се заблеяла нещо,че снощи много ми се спеше докато решавах,би трябвало да са верни...На Татко Мецан също са верни 22 и 23 зад,просто ги описва различно -на НВО критериите са ориентировъчни,ако детето е решило задачата по друг начин,но е верен си му дават точки/при разлагането,което се учи в 7 кл и се пада често има доста различни начини/.

Подробното описване във втория модул е голям проблем -на НВО не махат,а само дават точки -да де ама ги дават,ако си описал подробно...
Без да искам при редактирането съм добавила решенията към предния пост и затова го пускам така-не ми се пише наново...

# 556
  • София
Fortuna, благодаря, че ни мислиш Flowers Four Leaf Clover
Тук съм, следя теми, промени, предложения. Главата вече ме боли от цените на курсовете по БЕЛ и МАТ за догодина, за които още сега трябва да се внесе капаро.

Тази година мина и тя като миг, два... Шестокласникът е добре, успехът му е приличен. Петици ще има по БЕЛ, история и английски. Има конфликт с г-жата по МАТ, защото при 5-ца на класната работа и шарени оценки през срока, в които има и още една петица, не искала да го изпита/тества повече, за да му остави 5. Много ги реже всички, каква й е целта, не знам. И при въпрос защо, отговаря "Ама вие за оценки ли се борите, или за знания?!" За мен точкуването й е много неправилно. Дава дванадесет задачи за базличен брой точки. До единадесета са за по 1-2-3-5 т. Последната е за 11 точки, с по четири-пет подусловия. При правилно решени две от тях, дава 2-3 точки. И така при единадесет правилно решени задачи плюс част от последната, оценката й винаги е 4!!! И винаги излиза с коментара - на една точка от петицата си! Е страшно демотивиращо е за децата. Това е обикновено квартално училище все пак.
Наборът с нетърпетие чака ваканцията разбира се. Тази седмица му е последна. От 9-ти са на зелено, за четири дни. След това 2-3 седмици на село при баба и братовчеди, после 4-5 дни море. Краят на юли малко риболов на палатки, за август ще видим. След 15.08 щел да започва да си припомня по БЕЛ и МАТ, защото иначе щяло да му бъде много трудно и натоварено. Проверявах дали няма температура след тази реплика Grinning
Днес му променям договорът на мобилния план, с безкраен интернет. Това е цената, за да е съгласен да стои на софийското село и да помага.

Весело и безгрижно лято желая на всички наборчета! Flowers Four Leaf Clover

# 557
  • там където има винаги вятър
Fortuna/нали сме градски сещаш се за мен Smile/ на линия съм всеки ден, да не изпусна нещо - много ми трябва, ама ей така. Обичам да чета и в темата за 8 клас и в още една за по-големи, интересно ми е - много са задружни съфорумките там...

По темата тук - тая година бях математичка, решила съм всички задачи от математиката - обичам да се занимавам с нещо, ходя на работа, и село си имаме...Историята и географията също поглеждах.

Наборката "вятър я вее на бял кон" - отнесена, отнесена...има си майка.
Моето време отдавна мина, децата си ги изучих - останаха ми спомените от кандидатстване след 7 клас в различни у-ща, че малката щерка тръгна една година по-рано на времето и после пък кандидат студентски изпити в различи градове и специалности. След 2 години пък сина тръгна по техния път...Родтелите с едно чаве, да не сте се оплакали - сега кеф ти интернет, кеф ти ИИ. Шегувам се!!! Всеки сам си знае положението!
Втората внучка ще бъде в 5 клас, та по този повод вече купих разни помощни материали и за 7 и 5 клас.
Живи и здрави, продължавам с  математиката за 7 клас - после изкласявам вече SmileySmileySmiley /бъдещата петокласничка е в далечен град/

# 558
Ако в някой конкурс наградата е хубава мощна прахосмукачка робот, особено немска и да започва с М, веднага да свирнеш, Синеочке! Ще участвам с автосатира 😂 Моята сдава багажа, а така съм свикнала с автоматична метла. Извънредно бих се радвала, плодовете на образованието от бъдещето, да измислят я готвачка-робот, а зареждачка на перални-робот..

Биипси, ти си нашият joke maker в темата Simple Smile
На всички от Варна, свързани с Варна, обичащи я, вижте какво открих
https://via-bg.blogspot.com/2025/05/2025.html
За Бийпсчето - точка 4, заТатко Мецан - точка 2 или 5, аз съм твърдо точка пет, даже вече съм готова със сонета, нищо, че се зарекох да не пращам. Ама тук са си го написали едно към едно, че точно това се търси + хайку и апева.
Наградата е с емоционална стойност - включване в Антология! Ами какво по-хубаво, ще пратим кой в каквото е добър, ще ни издадат и ще се съберем да полеем Purple Heart

Прахосмукачката, обаче, от тук я виждам:
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/20630177

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 16:42 от a blue-eyed girl

# 559
Аз също съм на мнение, че знанията са по-важни от оценките и определено често се случва оценките да не отразяват знанията. За съжаление, обаче, догодина оценките по БЕЛ и мат са от значение, една единица по-малко и 15 точки надолу, а това често е решаващо за класирането. Така че ми е много странно учителите защо се правят на интересни и ощетяват децата.

# 560
  • София
Чакайте бе, кога взеха да порастват тия точки, не бяха ли 11, че да не причиним инфаркт някому след края на работния ден 🤣
Като имат мотивация и им е интересно учат, като не им е- не учат. Гусин Вълчев, четеш ли? 😂
За предмет, по който няма оценка, моят човек научи първите  няколко стиха от Енеидите на Вергилий на латински, но за Океания, дето се оценява не ще й да чуе, камо ли да го интересува какво казАл Дюмон Дюрвил за нея.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 20:09 от Beeps

# 561
Може и 11 да са, запомнила съм 15, но понякога и една е от значение.

# 562
  • София
Именно, Гиги 🤗 Както казват в нашата школа по математика в опит да успокоят родителите и да не насаждат стрес “борбата е за всяка точка!” 😂

# 563
11 точки по-малко са при петица.

# 564
  • shumen
Моя ще има 5 за срока по География,Матетатика и Изобразително.По БЕЛ е между 5 и 6 и каза,че ще се бори за 6.Според мен по Изобразително,Технологии и Физическо не трябва да имат оценки,а да е със зачита се и не се зачита.
На нормативите по Физическо има 4.
Тая и другата седмица му е натоварена от проекти и домашни.И за капак и госпожата им по БЕЛ се е взела на сериозно и им е дала да правят преразказ за петък на Автобиография на Бранислав Нушич.
Sofyia,и нашите господина по Математика много ги реже.До 20 точки е за 6,15 са за 5,а под 7 са за 2.Моя на класното е с 15 точки и има 5.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 21:21 от danaeka

# 565
Според мен по Изобразително,Технологии и Физическо не трябва да имат оценки,а да е със зачита се и не се зачита.
И по Музика и по Музика Grinning

# 566
  • у дома
Само да кажа,че не навсякъде балообразуващи  са бел и мат,,в професионалните гимназии,а и не само има по какво ли не.

# 567
  • shumen
Мишленце,да и Музика съм забравила.
За допълнителни занимания догодина моя ще си ходи на танци засега.Те са вечер,а той тогава нищо не прави.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 21:46 от danaeka

# 568
  • На морето!
Охо седмокласния дух е напът да превземе темата вече.
Аз също мисля, че е добре децата да имат странични занимания, за да имат все пак някъде да разпускат.
Моята дъщеря също е оформена, следващата седмица не знам какво ще правят в училище.

# 569
Как ще правят преразказ на Автобиография на Нушич, това е цяла книга. На откъс от нея може.

Общи условия

Активация на акаунт