Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 908
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
  • shumen
По Изобразително госпожата им е класна от скоро,тъй като бившата им класна излезе по майчинство.На родителската среща и тя каза,че предмета и е от развлекателните и ниски оценки не пише.Само веднъж им беше писала,за да ги сплаши малко.За 3 е достатъчно да носят материали,а в часа,ако искат да правят нещо.

# 526
Започна ли оформянето на срочните оценки или е рано още?

# 527
  • Някъде по Дунава
Още е рано, но моят има по  всичко достатъчно, за да бъде оформен.

# 528
  • shumen
Рано е още за оформяне.Моя също има достатъчно оценки.

# 529
Нашата госпожа по музика продължава с изпълненията.
Днес дъщерята я бяха избрали от училището за някакво мероприятие в кметството. Официално ги водиха децата, попълвахме декларации, освободени от часовете от директорката. То реално си беше училищно мероприятие и ги водиха учители. Е, познайте коя е единствената учителка, която е писала неизвинено отсъствие Grinning
Сега детето ще трябва да ходи да се обяснява и да се разправя с глупости. Чак се чудя струва ли си за едно отсъствие да се занимава дори...

# 530
Ако сте с Школо и е важно това отсъствие, още сега да пише на класната, защото доколкото знам, до края на текущия месец извиняват отсъствията. Миналата година на големия ми син така му бяха писали няколко отсъствия, защото си е тръгнал по препоръка на мед. сестрата, но не е ходил на лекар. Ами нямаше нужда да ходи. Каза на класната, тя не ги извини. На мен ми беше все тая, защото беше в края на 7 клас и щеше да се мести. Ако се беше с.учило в 6 клас, сигурно щях да се намеся.

# 531
  • Където морето целува небето...
Нашата госпожа по музика продължава с изпълненията.
Днес дъщерята я бяха избрали от училището за някакво мероприятие в кметството. Официално ги водиха децата, попълвахме декларации, освободени от часовете от директорката. То реално си беше училищно мероприятие и ги водиха учители. Е, познайте коя е единствената учителка, която е писала неизвинено отсъствие Grinning
Сега детето ще трябва да ходи да се обяснява и да се разправя с глупости. Чак се чудя струва ли си за едно отсъствие да се занимава дори...
Някои учители по така наречените "развлекателни" предмети се взимат за преподаватели по ядрена физика.

Моят често отсъства заради състезания и са освободени със заповед на директорката, нооо... въпреки това им се пишат отсъствията. Класната после ги извинява на база тази заповед. Предполагам вашата днес ще го извини, защото е последен ден от месеца.

# 532
Няма какво да се занимава. Пишете на класната и тя ще оправи нещата. На нас също се е случвало да има отсъствие при училищни ангажименти, но после оправят отсъствията без проблем.

# 533
  • shumen
Мишленце,при моя също пишат неизвинени отсъствия,но като говори с класната ги извинява.

# 534
Моят син изпадна в ситуацията да получи отсъствие в час, в който си беше от до. Ето как стана: часовете им бяха намалени и започваха в 11.30. По същото време имахме час за ортодонт. След манипулацията, детето се яви в училище точно в междучасието межди трети и четвърти час, а отсъствието за 4 час вече беше нанесено. Simple Smile
Аз си помислих, че той нещо е объркал графика и писах веднага на учителя по спорт, че детето ще закъснее, но ще дойде, а той ми върна, че си бил в часа. Не знам класната ли избърза или е възможно школото автоматично да пише отсъствия, но не ми се вярва. Не се занимавах да настоявам, който го е нанесъл, да го заличи. А бях предупредила всички учители, с които имаше час.... Спред мен по правило са длъжни, не си ли в класната стая, да пишат отсъствие, ако ще на Марс да си с отбора по.... нещо.

Петък вечер, време за чаша розе и лиричен сонет: един от 308те стихотворения, взел участие в националния поетичен конкурс, посветен на Петко и Пенчо Славейкови на любимата ни община Трявна :

Скрит текст:
Видение

Докосни сетивата ми с пареща длан –
ще се сблъскаш с душата ми, търсеща честност.
Непонятен за други, от мен си разбран.
Да те имам отново, не ще бъде лесно.

Светофарът примигва в загадъчен цвят:
по пътека от мисли към тебе поемам.
Не отричам – ти цял си от бяло излят.
Аз участвам ли в тази космическа схема?

Вероятно съм цвете от Млечния път.
Да се срещнем! Детектор за влюбени взе ли?
А когато се скрием в най-тихия кът,
плодовете от рая ще са вече узрели.

И Вселената топли – светът ни е млад.
Ще се сипят мечти – споделен звездопад!
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 22:20 от a blue-eyed girl

# 535
  • Някъде по Дунава
Синеочке, много си талантлива!
Щерката (сестрата на набора) предишните две учебни години участва в мажоретния състав на училището си. За различни празници имаха изяви по време на часовете и една и съща учителка все им пишеше неизвинени. После или тя или класната ги из извиняваха.

# 536
  • shumen
Синеочке,чудесно стихотворение!
Гинес,как върви училището при набора?
И да Ви питам пускате ли наборите по надалече с колелета на оживени места?Моя иска утре да ходят с още няколко момчета на Паметника,но ме е страх да го пусна,че е доста оживено мястото и има коли?

# 537
Благодаря момичета, ще пусна лник към наградените
Изискването бе за лирично стихо... Не е имало ограничение за свободен стих,но пък някои от отличените са си вертикална проза... Както и да е
https://tryavna.bg/savina-topurska-e-nositel-na-prestizhnata-sla … ova-nagrada-2025/
Пожелавам вдъхноврние на децата да направят и последните писмени, да им пишат по една шестица за активно участие и домашни работи и да се приключва Simple Smile
Ей сега моят човек приключи он лайн математиката, имаха 2 астрономически, за да наваксат един урок. Умори се човечето. За 7 клас от сега го жаля как ще я кара в единия почивен и по двата предмета....
Аз съм си такавс - негодувам, когато бездействат, жаля ги, когато са заринати с бумаги Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 12:11 от a blue-eyed girl

# 538
Е*ти журито и публиката. Тези конкурси били голям....само Лазар на Йордан Пеев е хубаво от наградените. Другите са откровено слаби. На тия конкурси явно и Дамян Дамянов и Евтим Евтимов нямаше да бъдат от наградените. Абсолютна гавра. Няма и нужда да казвам, че твоето е по-хубаво. Всеки може да го види, чете тук скрития текст, чете и линка и то се вижда с просто око, не че да четкам съфорумец тук. То се вижда. И лесно се вижда.
От първата награда става приличен разказ, ама като поезия и поднесено точно така, е слабо. Опитала се е да копира Левчев, поне на мен на това ми заприлича, ама е далеч от него.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 12:29 от Татко Мецан

# 539
Оказва се, че и тези среди има интриги и посредственост, наивно съм си мислела, че не е така. Simple Smile
...
При "нас" останаха за правене контролни по кмит, тп, чп и история...
Вчера най-накрая синът ми успял да си изнесе благополучно презентацията по история, първо отсъства по болест, а миналия час, след ортодонта, така са го болели зъбите от сепараторите, че му е било невъзможно да говори, дори писах по спешност в школо на учителката да й обясня и аз ...
Татко Мецан, благодаря Heart

Аз повече сонети по конкурси няма да пращам, с изкл на тези, които вече съм пратила (имам на още 3 места с очаквани резултати през есента), но пък хвана ли се на хорото стихосбирка, знам как ще я нарека : Сонети и сезони....
И най-първите екземпляри ще са за родителите от наборните ми теми, благодарна съм, че споделяме това виртуално пространство Heart

Общи условия

Активация на акаунт