Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 57 254
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Някъде прочетох  по- нагоре за грамоти от Кенгуруто за първите три места- предполагам по точки, нали? ( ако има деца с равен брой например)

# 226
Всяка област има различни тълкувания. Понякога дават и на повече от топ 3. Понякога ме дават на никого.

# 227
Имате ли наблюдение, че пролетния кръг на МБГ е бил по-труден от предните? Поне по резултатите на нашето училище, сега са малко по-ниски.

# 228
Според моето дете е било доста трудно. Въпреки това моето дете си е подобрило резултата с 2 точки. Приятелче от класа също си е подобрило резултата.
Чакам с нетърпение класирането. На зимния кръг с по-нисък резултат имаше медал. На есенния пък със същия резултат като на зимния кръг, нямаше медал.

# 229
  • София
Според моето дете, за 3 клас задачите били много лесни на пролетния кръг. Сторили са му се много по-лесни от зимния.

# 230
Искам да попитам за ПМС и критериите за оценяване. Например на 1ва задача последното условие - ако детето е получило верния отговор, но не е решило задачата точно по този начин, то няма да получи 2 точки, така ли?

# 231
A кой ги дава грамотите:) (за Кенгуруто)

# 232
  • София
A кой ги дава грамотите:) (за Кенгуруто)
Съответното РУО.

# 233
Искам да попитам за ПМС и критериите за оценяване. Например на 1ва задача последното условие - ако детето е получило верния отговор, но не е решило задачата точно по този начин, то няма да получи 2 точки, така ли?

Винаги се споменава, че всяко друго решение, което води до верен отговор, се признава за вярно. Сега дали е така...само се надявам Simple Smile

# 234
Абсолютно така е. Независимо от метода на решение, ако е разписано подробно и пълно, то детето си получава максималните точки за решена задача.

Винаги се споменава, че всяко друго решение, което води до верен отговор, се признава за вярно. Сега дали е така...само се надявам Simple Smile

# 235
Дано да сте прави! Ще върже 10 точки значи 😃 По 2ра и 3та само е писала доста неща, колкото да има нещо, но не е стигнала до никакъв резултат. Дано й дадат още 1 точка за мастилото на химикала 😃 Случвало ли се е да дадат поне 0.5т за логика, но без реално да се стигне до верния отговор? 😃

# 236
За олимпиадите мога да кажа , дават топки и верни разсъждения.

# 237
Аз пък точно за олимпиадата мога да потвърдя,че за получен резултат,но не разписани по абсолютно точните указания решения, не дават пълните точки. 3т.по-малко има дъщеря ми за неразписани 2 реда от подробните решения с получен краен резултат. Отказаха да преразгледат работата й в този случай. 0.5т. не й стигнаха за класиране, а реално беше решила за 18.5т.

# 238
Това на Общински кръг, предполагам.
На Областен синът ми реши една от задачите по друг метод, но е описал всяка една стъпчица и си получи пълните точки. Казвате, че два реда не е записала ... Не е записала точно по начина на критериите, но е записала по свой си медод напълно и без липси или все пак е имала липси - тези два реда?

🤔 На Пролетното проверяващите трябва да са с опит и да няма такива своеволия. Една задача има различни методи за решение и не е честно и коректно да се търси конкретен, освен ако изрично не е поискано в задачата.

Аз пък точно за олимпиадата мога да потвърдя,че за получен резултат,но не разписани по абсолютно точните указания решения, не дават пълните точки. 3т.по-малко има дъщеря ми за неразписани 2 реда от подробните решения с получен краен резултат. Отказаха да преразгледат работата й в този случай. 0.5т. не й стигнаха за класиране, а реално беше решила за 18.5т.

# 239
На общински кръг,да.

Общи условия

Активация на акаунт