Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 57 173
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Е, ПМС е друга работа. Там само най -добрите... Grinning и то може би така трябва де.. представете си купища деца с макс точки...

# 211
Здравейте, стана ми интересно кое състезание се води по-трудно, МБГ или Кенгуру? Само да кажа, че не съм наясно какъв е форматът на МБГ. Дъщеря ми е първи клас и сега се яви на Кенгуруто.

# 212
  • София
Здравейте, стана ми интересно кое състезание се води по-трудно, МБГ или Кенгуру? Само да кажа, че не съм наясно какъв е форматът на МБГ. Дъщеря ми е първи клас и сега се яви на Кенгуруто.

Според мен не могат да се сравняват така - по трудност, защото са много различни. Кенгуруто има повече пространствени задачи, има и логически. МБГ има аритметични, логически, геометрични. И двете състезания са с доста задачи за малко време, което не е проблем за някои от децата, но за по-бавните е проблем, защото може дори да не прочетат задачи накрая, които иначе могат да решат.

# 213
Моята дъщеря реши, че на Кенгуру няма да ходи и уважих желанието й. На ПМС беше и чакаме резултати. Не съм и казвала, че в нета има решения. На МБГ ходи винаги, много си го харесва.

# 214
Лоша новина. Дидева е писала, че
ППМГ Бургас били пуснали съобщение, че резултати от ПМС ще бъдат публикувани на 23.04.2025 г. В такъв случай не виждам защо София да не си удължи и тя времето за резултатите. Ужас!

# 215
  • София
За къде да се бърза.  Нека хубаво се провери, зор няма

# 216
Да, просто трепети около балообразуващите състезания имаме вкъщи. Чакаме резултатите по-силно, отколкото Коледа и Нова година. Възхищавам се на по-спокойно чакащите.

За къде да се бърза.  Нека хубаво се провери, зор няма

# 217
  • София
Спокойно, що състезания ви чакат. Нищо няма да е края на Света... ще ги публикуват, пък ще почнем да се притесняваме за следващо .. състезание , и така

# 218
  • В Страната на чудесата

МБГ е със свободни числови отговори, като има и задачи с повече от един верен. Определено дава по-точна представа какви са възможностите на едно дете.

# 219
Полуфинала на МБГ съвпада с Великденското състезание.Знаете ли дали може да направим великденското състезание в Стара загора,ако сме от София и къде може да се направи, иначе няма как да с е придвижим, незнам защо са ги направили в 1 ден ...

# 220
А защо е толкова важно великденското, влиза ли някъде като резултат?

# 221
Не влиза. Сравнително лесно е, и децата му се радват, затова е и масово.
От друга гледна точка, това че е лесно, го прави трудно за спечелване - всяка грешка е фатална.
Като НВО по МАТ за 7-ми клас. Simple Smile

# 222
  • В Страната на чудесата
От трета страна най-редовно има некоректно зададени или откровено сгрешени задачи, което пък прави участието във ВМС съвсем неналожително.

# 223
При нас изобщо не се провежда вече коледното и великденското. Чак известно облекчение усетих, че детето няма да се занимава с тях.

# 224
Ми нищо не пречеше да е 27 полуфинала и на 26 си е великденското.Който иска да може да отиде.Малко тъпо е така...

Общи условия

Активация на акаунт