Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 42 252
  • 565
  •   2
Отговори
# 555
  • София
А как се отразяват състезанията на децата, които желаят да кандидатстват в МГ след 4-ти клас?
 Кои състезания са от значимите?

# 556
  • Русе
А как се отразяват състезанията на децата, които желаят да кандидатстват в МГ след 4-ти клас?
 Кои състезания са от значимите?

Всяко МГ използва различни състезания за балообразуване. Най-важните са областен кръг на олимпиадата, Пролетни математически състезания и Математика за всеки.
Проверете на страницата на съответното МГ за миналата година какъв е бил регламента.

# 557
Има ли тук мами на 4-класници? Искате ли да се преброим? При нас е доста натоварено. Другата седмица е на МБГ, обаче ... едничка тема е решил само, не остава време от други занимания. А в предните години до това време, всички есенни са били изрешавани и сме почвали да решаваме зимните.
Пишете как сте в 4ти клас. Wink Ние сме в София и лудницата е пълна

# 558
  • София
Аз съм с четвъртокласник. Но мен ме знаеш Wink

Ще ходи на МБГ, но на ЧХ тази година няма да се яви най-вероятно. Просто няма кога, а и около 1 ноември сме доста ангажирани с какво ли не. Все пак не съм го изключила напълно, но ако по някаква случайност успея да го заведа, няма да се е готвил изобщо за него.

Започваме подготовка за НОМ по темите от предишни години, като се надявам, че ще имаме време, защото той решава и сега задачи и го карам всичко да разписва подробно, въпреки че не са точно от НОМ. Надявам се той да успее, защото миналата година сестра му не успя. Но като цяло той е с насоченост към математиката от семейството, а не тя. При нея беше пробно и решено в последния момент така да се каже (в началото на 4 клас), а при него ще е голямо разочарование, ако не се получи, защото е с такива желания от 1 клас и ходи много по състезания и му харесва.
Тази година обаче много ще редуцираме състезанията, вероятно някои ще съвпадат с важните състезания за кандидатстване. Друг недостатък е, че повечето са в събота, а съм го записала на един съботен курс и ще трябва да пропуска, ако ходи на състезанията. Ако 1 ноември не се падаше събота тази година, нямаше да се поколебая да го заведа, дори без подготовка по темите.

# 559
Миналата учебна година реших да не изпращам моя четвъртокласник на МБГ, оказа се правилно за нас решение. На доста състезания беше ходил преди това, беше натрупал състезателния опит и спокойствие, а през учебната година му предстояха много състезания за прием и решихме да му съхраним силите за тях.

# 560
И аз миналата година ограничих състезанията до тези, който са за кандидатстване за 5-ти клас. Натоварването им идва голямо и покрай НВО, отделно са заети я със спорт, я с нещо допълнително и изпушват. Мисля че, предните години беше натрупала достатъчно опит и беше изтръпнала. Представи се добре.

# 561
Точно такъв беше и нашият опит - още в 3 клас, именно на МБГ представянето му на полуфинала в Стара Загора беше най-слабото от всички предходни състезания през учебната година. И си взех поуките.

# 562
Rumka и мен ме знаеш,че съм с четвъртокласник. Много е натоварено от сега, преди още да са ни натиснали ,,важните" състезания. Не иска от нищо да се откаже - всеки ден е на по две допълнителни занимания /не само математика/, включително събота и неделя...За сега издържа,но до кога...

# 563
Някаква идея дали и къде бих могла да намеря задачи от турнира "Димо Малешков"?

# 564
Преди години имаше издадена книга със задачи от Димо Малешков, последното състезание обаче, което включваха беше 2014 или 2015. Мисля, че за 4. клас имаше едно или две състезания със задачи от него и в сборника на Кремена Симеонова. След Ковида не го провеждаха известно време и сега му промениха формата и за 4. клас е по формата на Математика за всеки, така че дори и да намерите някъде книжките, те едва ли ще имат нещо общо със сегашния вид на състезанието.

# 565
Благодаря за отговора, надявах се да ги има в сайт, подобен на класиране.ком. За третокласника по-скоро се интересувам, да се ориентира какво може да очаква.

Общи условия

Активация на акаунт