Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 419
  • 545
  •   1
Отговори
# 540
О да, случвало се е до степен класната да каже на децата, че си съсипват детството с решаването на задачи. Усещаше се отрицателното й отношение от децата.  Да не обръщат внимание...не знам дали бихте могли да промените това. Няма да им попречи със сигурност, максимум да ги мотивира да успеят с приема след 4ти клас.

# 541
"Добри " учители и при дъщеря ми има. В класа има спортистче, което е печелило медали, карат всички деца да го поздравят и при нас във вайбър чата на родителите се публикуват снимки и поздравления. Моята дъщеря спечели второ място на един конкурс, показа медала на класната и единственото което ѝ беше казано "браво, прибери медала". Така, че понякога се налага да си обясняваме какво представлява двойния стандарт и защо не трябва да ни интересува одобрението/мнението на другите.

# 542
И в училището на дъщеря ми публично повече се аплодираха музикалните и танцувални умения, най-вече децата от класа и я поздравяваха (знаейки от техните родители) за личните и постижения на състезания по математика.

# 543
При дъщеря ми класната се радваше на всеки успех. Поздравяваха я и винаги измисляше начин да я накара да се чувства добре. Тя я караше и да помага на децата, които срещат затруднение с дадени задачи и да и помага в клас. Така увличаше и другите деца в математиката. Самата класна, много помагаше на дъщеря ми с подготовката за състезания.
В училището на края на годината имаше грамоти за децата представили се добре и в математиката, не само в спорта или танците. Общо взето, целта беше да се подчертае важността на успеха на всяко дете.

# 544
Държа да кажа, че не очаквам да хвали децата непрестанно, но поне когато има повод, да не им подхвърля медалите и сертификатите с погнуса. На тях им прави впечатление и се чудят защо е така, питат. Жалко. Иначе откъм забрани и крещене сме винаги на линия. Не случихме на класна, което е много жалко, защото 1-4 клас е основата на всичко и оформянето на децата като ученици. Ако няма добро отношение, поощрение, понякога похвала, другото се обезмисля. Разбирам, че това и е последният випуск, уморена и отегчена е, децата я дрязнят със енергията и желанието си за изява. Ще гледаме да се преместим, въпреки, че гаранция няма , че ще попаднеш на човек, за когото да си учител е призвание.

# 545
  • София
Класната на сина ми поощрява децата, като им раздава медалите пред целия клас и толерира записването и на по-лесни състезания (като "Многознайко" например,където почти целия клас излизат с медали), за да може и тези, които не са толкова изявени математици примерно, да имат някакъв шанс за медал и да ги мотивира, което е повече от чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт