Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 654
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
О да, случвало се е до степен класната да каже на децата, че си съсипват детството с решаването на задачи. Усещаше се отрицателното й отношение от децата.  Да не обръщат внимание...не знам дали бихте могли да промените това. Няма да им попречи със сигурност, максимум да ги мотивира да успеят с приема след 4ти клас.

# 541
"Добри " учители и при дъщеря ми има. В класа има спортистче, което е печелило медали, карат всички деца да го поздравят и при нас във вайбър чата на родителите се публикуват снимки и поздравления. Моята дъщеря спечели второ място на един конкурс, показа медала на класната и единственото което ѝ беше казано "браво, прибери медала". Така, че понякога се налага да си обясняваме какво представлява двойния стандарт и защо не трябва да ни интересува одобрението/мнението на другите.

# 542
И в училището на дъщеря ми публично повече се аплодираха музикалните и танцувални умения, най-вече децата от класа и я поздравяваха (знаейки от техните родители) за личните и постижения на състезания по математика.

# 543
При дъщеря ми класната се радваше на всеки успех. Поздравяваха я и винаги измисляше начин да я накара да се чувства добре. Тя я караше и да помага на децата, които срещат затруднение с дадени задачи и да и помага в клас. Така увличаше и другите деца в математиката. Самата класна, много помагаше на дъщеря ми с подготовката за състезания.
В училището на края на годината имаше грамоти за децата представили се добре и в математиката, не само в спорта или танците. Общо взето, целта беше да се подчертае важността на успеха на всяко дете.

# 544
Държа да кажа, че не очаквам да хвали децата непрестанно, но поне когато има повод, да не им подхвърля медалите и сертификатите с погнуса. На тях им прави впечатление и се чудят защо е така, питат. Жалко. Иначе откъм забрани и крещене сме винаги на линия. Не случихме на класна, което е много жалко, защото 1-4 клас е основата на всичко и оформянето на децата като ученици. Ако няма добро отношение, поощрение, понякога похвала, другото се обезмисля. Разбирам, че това и е последният випуск, уморена и отегчена е, децата я дрязнят със енергията и желанието си за изява. Ще гледаме да се преместим, въпреки, че гаранция няма , че ще попаднеш на човек, за когото да си учител е призвание.

# 545
  • София
Класната на сина ми поощрява децата, като им раздава медалите пред целия клас и толерира записването и на по-лесни състезания (като "Многознайко" например,където почти целия клас излизат с медали), за да може и тези, които не са толкова изявени математици примерно, да имат някакъв шанс за медал и да ги мотивира, което е повече от чудесно.

# 546
Здравейте, нова съм в групата и ще ми е приятно да обменяме информация.
Имам нужда от теста  от Турнира Черноризец Храбър за 3 клас, за 2024 г.
Аз мога да предложа за 2 клас от същата година.
Лек ден!

# 547
Здравейте, нова съм в групата и ще ми е приятно да обменяме информация.
Имам нужда от теста  от Турнира Черноризец Храбър за 3 клас, за 2024 г.
Аз мога да предложа за 2 клас от същата година.
Лек ден!

https://klasirane.com/competitions/CHH/All

# 548
До 2023 г. са публикувани темите, задачите от 2024 г. не можах да открия в интернет.

# 549
Да, досега от сайта на Класиране теглих тестове, но вече не се качват, затова пиша тук.

# 550
Да, досега от сайта на Класиране теглих тестове, но вече не се качват, затова пиша тук.

Изглежда, че задачите от дадена година се качват чак по времето на следващия турнир (след една година) - миналата година по това време хората са питали защо няма задачите от 2023 (които сега са налични). Иначе официалният сайт на турнира е: https://www.math.bas.bg/ch/index.php

# 551
Много интересно, при нас наблюдавам точно обратното от страна на училището (по-скоро мисля, че не идва от класната). Тя ни беше помолила да й кажем когато някое дете е получило медал и аз си написах всичко, няколко от балетни конкурси и два от математика без граници имаше миналата година. Накрая на годината получи грамота от училището за представянето й на математика без граници и повдигане на престижа на училището или нещо подобно пишеше. За балета нищо Satisfied Странно ми беше, защото там беше с по-високи отличия. Училището не е с математическа насоченост.

# 552
  • София
Здравейте ,
 къде мога да намеря информация за ориентировъчни  дати  на математическите турнири .Особено за тези , които не се провеждат във всички училища и трябва да се запишем в друго !

Класните ръководители  ли насочват децата за записване  ?

Математика за всеки“;
Областен кръг на олимпиадата по математика;
Пролетно математическо състезание за учениците от IV клас.

Благодаря !

# 553
# 554
  • София
Много благодаря:)  .

Бях забравила този полезен сайт!

Общи условия

Активация на акаунт