Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 532
  • 545
  •   1
Отговори
# 60
за да може когато отмине 1 месец, ти да си изгубила желанието да се жалваш, ако има грешка в отговора. Горе-долу, мисля че това е причината.
Какво им пречи да ги пуснат задачите по-рано?
Така и децата лесно ще разберат имат ли грешки, какви са, къде са объркали...
След един месец няма да помнят нищо.

# 61
  • София
за да може когато отмине 1 месец, ти да си изгубила желанието да се жалваш, ако има грешка в отговора. Горе-долу, мисля че това е причината.
Какво им пречи да ги пуснат задачите по-рано?
Така и децата лесно ще разберат имат ли грешки, какви са, къде са объркали...
След един месец няма да помнят нищо.

Не могат, защото състезанието е международно и в други държави се провежда през април. Задачите са същите или много подобни, само се сменят местата на отговорите. Когато се проведе навсякъде, тогава имат право да публикуват задачите.
Няма причина обаче децата да не получат копия от бланките, без условията на задачите и черновите да се изнасят.

# 62
Хубавото е, че до 03.04 ще разберем резултатите.
Пролетното, ваканция и вече ще знаем как са се представили децата.

# 63
ами, 2 седмици не е много време. Моят батко - предпоследната не е решил, последата е решил. Малкият каза, че последната не я е разбрал, предпоследната решил. Та - до тук с "всичко реших" Simple Smile

# 64
На моето последните винаги са много трудни. Вчера дадох пробно миналогодишното, изкара почти 70 т., тя се явява за пръв път и този вариант не го бяхме решавали вкъщи. Т.е. другите са ѝ ок, но стигне ли до последните сякаш се плаши, просто отказва. Казва, че е написала нещо, но то ако я питам нея - все лесно е било. Значи не очаквам да е било така. Grinning

# 65
И при моя син последната задача е вярна, предпоследната - не. Не е успял всичко да запише по ръцете си, пуст студ и дълги ръкави Simple Smile
Ако някой някъде мерне задачите за 4. клас, моля да сподели!

# 66
На мен ми трябват за втори клас...

# 67
И аз бих се наредила за втори клас.

# 68
  • София
За четвърти клас търся, но явно няма как да се намерят. Уж решила, било лесно. Така като чуя се притеснявам повече Joy

# 69
За четвърти клас казаха децата, че първите задачи били по-трудни от последните. Моят син, състезателна математика, медали, отличник, а-у, ......сгрешил още първата задача Cold Sweat

# 70
  • София
Моят първолак каза,че било лесно, прочел всичко и решил всичко ... ясен ми е 🤣 Както една майка казваше "като чуя за "лесни" задачи по математика ми става ясно" . И на мен така!
Вчера така се пънеше и сричаше горкия задачите от 2022-ра година, че не мога да си го представя как ги е прочел,че и разбрал днес.

Следва "Математика без граници"

# 71
Ако някой случайно попадне на част от задачите за първи клас, ще се радвам да сподели на лично. Благодаря предварително!

# 72
  • София
Колко точки според вас е добро представяне на ЕК? Кога горе-долу излизат резултатите?

# 73
Колко точки според вас е добро представяне на ЕК? Кога горе-долу излизат резултатите?
От 50 нагоре. Резултати - до 03.04

# 74
  • София
Първият въпрос е с много неизвестни - каква подготовка има детето (само училищна математика или ходи на курсове/частни уроци по състезателна математика), направили ли сте задълбочена подготовка за самото състезание (с решени много теми от предходни състезания), от изявените деца с медали от състезания ли е или засега е във фазата на проучване интересна ли му е състезателната математика, с децата от цяла България ли сравняваш доброто представяне или с децата от града, в който сте; за различните класове в зависимост от трудността на конкретната тема добрият резултат също може да е много различен като брой точки.

Вторият въпрос е лесен - съгласно регламента на състезанието:
21. На електронната страница на училището координатор се публикуват:
– верните отговори не по-рано от 16:00 ч. на 20.03.2025 г.;
– протоколите по класове с резултатите на явилите се ученици не по-късно от 14:00 ч. на 03.04.2025 г.
За София обикновено резултатите излизат в края на определения по регламента срок, други градове се случва да публикуват седмица преди крайния срок резултатите за града.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 23:40 от *Lorena*

Общи условия

Активация на акаунт