Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 724
  • 545
  •   1
Отговори
# 75
Внимание! Издирва се Beam!
@Beam, защо те няма вече? Ако прочетеш това, пиши ми, моля те!!! Имам нужда от твоя съвет по един училищен казус:)

# 76
Здравейте!
На ПМС пускат ли с паспорт (има и карта за градски транспорт) или е задъжително да има ученическа карта?

# 77
С паспорт също става. Въпросът е да се удостовери, че това дете е с тези имена. Възможно е и с картата за градски транспорт, но за това не съм сигурна.

Здравейте!
На ПМС пускат ли с паспорт (има и карта за градски транспорт) или е задъжително да има ученическа карта?

# 78
Аз имам въпрос и за смарт часовниците, моите деца са с фитнес гривни, които не са смарт часовници, но човек не е длъжен да знае и да търси разлика и се замислих дали е проблем.

# 79
На Областното са накарали децата и обикновенните часовници да си приберат. Вече има всякакви видове смарт часовници.

Аз имам въпрос и за смарт часовниците, моите деца са с фитнес гривни, които не са смарт часовници, но човек не е длъжен да знае и да търси разлика и се замислих дали е проблем.

# 80
  • София
На Областното са накарали децата и обикновенните часовници да си приберат. Вече има всякакви видове смарт часовници.

Дъщеря ми беше на областния с обикновен детски часовник със стрелки, наистина от най-обикновените (с картинка с Елза и Ана на циферблата 🤣 ) и не са й казали да го прибере - явно на различните места е различно. Отделно си носи телефон, за да ни се обади като приключи - за телефоните е имало отделна маса, където са си ги оставили всички деца.

# 81
Здравейте, май не е съвсем за тук, но ме нссочиха от друга тема. Някой има ли представа какво представляват задачите на математическо състезание "Умната сова", което се организира в последните години от 81. СУ за децата от IV подготвителна група на училища и детски градини в район Младост, София? Никъде нищо не откривам от предишни години, а ми е интересно просто.

# 82
Здравейте, имам нужда от помощ за решението на една задача от математика без граници.

Кое е пропуснатото число в редицата от числа?
0, 8, * , 48, 80, 120
Верният отговор го виждам какъв е, но как и защо се получава?

И също така не мога да намеря темата от пролет 2024 г / от класиране ги гледам, но там последната качена за пролет е от 2023 г/.

# 83
  • София
0, 8, 24, 48, 80, 120
Числата нарастват с редицата
8,16, 24, 32, 40
Съответно:
8.1, 8.2, 8.3, 8.4, 8.5

# 84
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ за решението на една задача от математика без граници.

Кое е пропуснатото число в редицата от числа?
0, 8, * , 48, 80, 120
Верният отговор го виждам какъв е, но как и защо се получава?

И също така не мога да намеря темата от пролет 2024 г / от класиране ги гледам, но там последната качена за пролет е от 2023 г/.

Миналата година имаше само два дистанционни кръга - есенен и зимен, затова няма пролетна тема от 2024г.

Според мен числото е 24:
120 - 40 = 80
80 - 32 = 48
48 - 24 = 24
24 - 16 = 8
8 - 8 = 0

Или всяко следващо в нарастващ ред се получава от предишното + 1.8, 2.8, 3.8 ... и т.н.

# 85
Т.е не са дадени всички числа в редицата.
Странно ми е така, защото по -този начин числото в редицата може да бъде и 16и 32.
А иначе да 24 е отговора

Редактирам се, разбрах

# 86
Предната година нямаше Пролет. Само два кръга имаше, и полуфинала. Няма тема Пролет 2024, понеже нямаше състезание

# 87
Здравейте, пак имам въпрос- този път за ПМС- въпросът ми е следният- детето ми ще се явява в 125 СУ по район- търся на сайта някаква информация за разпределение или каквато и да е информация за състезанието-нищо не намирам. Имате ли идея от къде да се информирам. И още един въпрос- може ли с международен паспорт, при липса на ученическа карта?

# 88
Само на последния въпрос мога да отговоря - може с международен паспорт.

# 89
Здравейте, моят опит тази година от състезания в 125 училище (Хитър Петър и олимпиадата по мат) показва, че публикуват списъци отпред и там детето се търси в коя стая е. Надявам се, предвид големия брой участници, сега да пуснат информация и на сайта им, че не мога да си представя лудницата, която ще настъпи.

Общи условия

Активация на акаунт