Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 542
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Публикувани са повечето резултати от ЧХ за който се интересува.
Ние сме много доволни от представянето Simple Smile

https://dideva.alle.bg/p/34-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0 … D1%87%D1%85-2025/

# 676
  • София
Дъщеря ми е в 2клас и има 13т на МБГ. Със сертификат е. Действително са била трудни задачи.
Аз я окуражих,че ще тренираме повече и на зимното състезание ще вземе медал.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 12:10 от Коко-Ми

# 677
Аз от известно време чета темата, но нямах възможност много да вникна в нещата.
Всичко ми беше много разхвърляно, но вчера успях да систематизирам що годе.
Разбрах, че за първокласниците състезания се организират от:
- Европейско кенгуру
- Съюз на математиците
- Математика без граници
Има още едно сдружение - на началните учители, което организира състезание "Аз и числата", както и " Аз знам и мога"
В нашето училище се провеждат състезания единствено на последното сдружение, но проучих и разбрах как да се включа в останалите.
На този етап успях да го запиша за Коледното състезание на 13.12.2025 към Съюза на математиците.
Видях, че на Математика без граници съм изпуснала есенното, но ще го запиша за зимното и пролетното.
Май за тази година ще са тези.
Пиша това, ако мога да съм полезна за някой, който се лута в многото информация, като съвсем не считам, че съм обхванала всичко. Виждам, че в горните класове се появяват още неща, но в движение ще ги разглеждам.
Като това касае Варна. Догодина има възможност да сме в Пловдив и ще трябва наново да чета кое къде се провежда.
Относно Варна, състезанията на Математика без граници /ако не ги организират в самото училище/ има опция да се включите през учебен център Материка или Ребус.

# 678
Как става записването за коледното състезание към съюза на математиците?

# 679
https://sites.google.com/view/smbvarna/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Този формуляр попълних.
Първо платих таксата, за да прикача платежното.
Получих мейл, а на 11.12 трябва да получа указания за регистрационен номер и място за провеждане.

# 680
Да допълня, че записването за Иван Салабашев е активно. Ще се проведе на 29ти.

https://izzi.academy/bg/izzi-competitions/math-tournament-ivan-salabashev/

# 681
Да допълня, че записването за Иван Салабашев е активно. Ще се проведе на 29ти.

https://izzi.academy/bg/izzi-competitions/math-tournament-ivan-salabashev/

Само в това "училище" ли ще се провежда?

# 682

Само в това "училище" ли ще се провежда?
[/quote]

Мда, после разбрах, че и в Питагор се провежда, където и аз предпочитам.

Като забележка, мога да кажа, че малко се изложиха Питагор, защото на ЧХ не им е работил часовника в стаята и децата не са знаели с какво темпо да решават, което е супер важно.

# 683
Благодаря за допълнението.
Не го бях видяла това, че включва и 1 клас.

# 684
  • София
125 СУ също провеждат ИС. Преди малко се появи обява за това. Обаче резултати от ЧХ още няма. Някой знае ли какво се случва с тези резултати? От 3 дни ги чакаме и само те не са публикували протокол - всички други протоколи се появиха още в понеделник.

# 685
Здравейте! Бихте ли ме насочили за школапо математикав София, която е подходяща за малки деца 6 годишни. Има голям интерес към математиката детето и сме решили всичко, което намерих за възрастта. Сам иска, което много ме учудва. Ако ми препоръчате подходяща школа ще съм много благодарна.

# 686
Школи много, сигурно десетки. Най-важно е да попаднете на добър учител, който да запази и да доразвие интереса на детето. Ние започнахме с Материка, точно на 6, още бяхме на градина. Беше добър старт. 

# 687
  • София
И аз имам момче на 6, което също се справя доста добре, но за съжаление му отделям най-малко внимание (засега). Не бих го записала обаче никъде в следващите 2-3 години, защото покрай големите ми деца имам доста материали и представа как да го подготвя. Ако проявява интерес и след няколко години, бих го записала на курс поради същите причини, които дискутирахме малко по-назад - да се запознае с деца със същия интерес, да може да се концентеира в голяма група, да види средата в училището, в което ще кандидатства, да научи някои тънкости.

# 688
Благодаря! Ще погледна Материка. Идеята ми е както го описвате. Искам да се запознае с други деца с интерес към математиката, но искам и да види и самия учител. Виждам колко силно е влиянието на учителя към малките деца. А аз, когато съм до него и  решаваме задачи, не се трогва толкова.

# 689
6 г е идеално А ментална аритметика:)
Амакидс, смартикидс и мисля МАЕ. Препоръчвам с всички ръце. Децата се учат не само на математиката, но и на ментални умения като концентрация и бързо мислене.
От менталната аритметика ние в момента ползваме умение за смятане на ум на числа като 29*385, примерно. Понякога допуска изчислителни грешки, разбира се, но са много по-малко, спрямо тези, които допускам аз Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт