Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 785
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Уауу, 85 точки е прекрасен резултат, поздравления! В кой клас е детето?
Трети.Благодаря!

# 196
  • София
Браво на детенцето ти!
Браво на всички с добри резултати!

МБГ в училище се проведе, нямам информация за точки.

# 197
Кога излизат МБГ резултатите пролет?

# 198
И при моя четвъртокласник положението е "Оф, омотал съм се нещо" Bowtie
Все пак е сред първите 20, това му трябва сега, защото точките са балообразуващи.
Сега да се концентрират в Математика за всеки четвъртокласниците, че време не остана Heart

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 21:29 от Елиас

# 199
Тотал щета на ЕК за моя четвъртокласник. Само 55 точки, за разлика от миналата година, където имаше доста повече. Много е разочарован от себе си, но каквото такова. Без упражнения, няма как да има и резултат. Simple Smile Както обичам да казвам Компютъра има нужда от отпуск преди състезания Wink
За МБГ трябваше днес да ми пратят мейл. Поне това пише в предното съобщение, на стана късно и явно няма да е днес.

# 200
  • София
В сайта на МБГ няма ли да качват резултатите?

# 201
А кога ще излезнат задачите от Кенгуруто?

# 202
  • София
Вие какво решавате с първокласниците, освен минали олимпиади, как ги готвите ?
Ходят ли някъде на състезателна математика?
Имате ли впечатление от Да Винчи в Младост 3?

Без упражнения, няма как да има и резултат.
Така е, моят първолак е разочарован, след медала на зимната МБГ нещо много си повярва и сега му е криво.

# 203
  • София
Аз съм доволна от резултата на детето на Кенгуруто - надгради миналогодишното си представяне, което е чудесно.
В сайта на МБГ няма ли да качват резултатите?
МБГ Пролет се провеждаше от локалните организатори от 20 до 31 март 2025 г. Всеки локален организатор трябва да изпрати протокола от проведеното при него състезание към главния организатор най-късно до 3 дни след датата на провеждане на състезанието, а главният организатор по регламент публикува класирането (точките не ги обявяват, само медалите) на сайта на турнира не по-късно от 10 дни след получаване на последните протоколи с резултати.
Т.е. около средата на април трябва вече да имаме публикувани таблици с медалите на сайта на МБГ. А точките на детето си ги проверявате при локалния организатор.

А кога ще излезнат задачите от Кенгуруто?
По регламент на 21.04.2025 г. - дотогава състезанието се провежда и в други държави със същите задачи, съответно темите не трябва да се публикуват преди тази дата, за да е честно за всички участници.

Вие какво решавате с първокласниците, освен минали олимпиади, как ги готвите ?
Ходят ли някъде на състезателна математика?
Моят е второкласник, но в първи клас (пък и сега така прави) решаваше теми от минали години за състезанията, на които го записвах, и отделно ходеше на курс по състезателна математика - там решаваха на всяко занятие или някакъв определен тип състезателни задачи (и имаха по няколко задачи от същия вид за домашно), или преди състезание им даваха да решават на курса и за домашно теми от предстоящото състезание.

# 204
От Кенгуру и аз съм доволна от моята 4-класничка, но на ПМС се е провалила тотално по нейни обяснения. Кога се очакват резултати, има ли информация?

# 205
До 15 работни дни, смятах го, че се пада до 22 април. 🫣 София винаги публикува последната възможна минута. Чакаме задружно всички.

От Кенгуру и аз съм доволна от моята 4-класничка, но на ПМС се е провалила тотално по нейни обяснения. Кога се очакват резултати, има ли информация?

# 206
И моята четвъртокласничка се е представила много добре на квнгуруто, но на ПМС каза че не е успяла. Били трудно задачите, не могла да се съсредоточи. На нея много и влияе ако някой говори и каза, че едни деца говорили. Ще я видим.

# 207
Кенгуру и ПМС не трябва да се сравняват, ябълки и портокали.

# 208
Така е, никой не твърди обратното. Просто си пишем.
Аз бях учудена от задачите на ПМС тази година. И друго, две състезания, влизащи в бала за МГ в някой градове, е рамките на 10 дни. Децата нямат време да превключат, да вземат въздух. Ама кой ги мисли децата.

# 209
От училище преди няколко дни ни казаха точките от МБГ пролет, но не са ми казали нищо за полуфинал. Предполагам това означава, че не му стигат на моето дете. Интересно ми е децата, които ще идат от начето училище на полуфинал с какви точки са, за да знаем къде се намира.
Иначе съм доволна, с 2 точки си е подобрило детето резултата от предните два кръга. Малко, но е подобрение. Имайки предвид и че нямаше никакво време за подготовка, направо е добре. Тази година си държи на всички състезания около и малко над средата, като точки, а като класиране на състезанията е в бройте, които се отпускат за ПМГ в града, ще видим как ще е в трети и четвърти клас.

Общи условия

Активация на акаунт