Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 935
  • 545
  •   1
Отговори
# 420
Знаете ли дали има състезания по математика за предучилищна група? И може ли да ми препоръчате курсове/занималня по математика за деца преди първи клас (хлапето наесен ще е първокласник, ама търся с какво да му разнообразя лятото)?
Да, Изимат имат.

# 421
и пловдивската занималня също знам, че имат. Онлайн са, или присъствени - по избор

# 422
  • София
Състезания за ПУК правят в онлайн формат Easymath, те имат и лятна занималня в кв. Гоце Делчев с математическа насоченост за деца, задършили ПУК, 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

# 423
  • София
Като стана дума за ПУК ... можете ли да ми кажете как дете в 4-та група (предучилищна), което е в детска градина, а не към някое училище, може да се яви на състезание? Като изключим на изимат, има ли други хубави състезания за предучилищен клас?
Знам, че на МБГ и КМС се явяват във възрастова група за първи клас (виждала съм на КМС в списъците, но са резултати на деца, посещаващи определени частни училища). Обикновено на състезанията се вписва детето в кой клас е и в кое училище учи. Ако е ПУК в детска градина как би могло да се яви?

# 424
  • София
Като стана дума за ПУК ... можете ли да ми кажете как дете в 4-та група (предучилищна), което е в детска градина, а не към някое училище, може да се яви на състезание? Като изключим на изимат, има ли други хубави състезания за предучилищен клас?
Знам, че на МБГ и КМС се явяват във възрастова група за първи клас (виждала съм на КМС в списъците, но са резултати на деца, посещаващи определени частни училища). Обикновено на състезанията се вписва детето в кой клас е и в кое училище учи. Ако е ПУК в детска градина как би могло да се яви?
Голямото ми дете в 4-та група на детската градина се явява на състезанието на ЧСУ Дружба (специално за деца в последна предучилищна година е), на МБГ за първи клас (в Моливия) и на Европейско кенгуру плюс за първи клас в 43 ОУ. В 43-то на мъжа ми са му направили проблем при записването за състезанието, щото как можело да се явява така детето, нямало да се справи, трудно било, но в крайна сметка са му взели парите и допуснаха детето до участие. Опитах да го запиша и на Европейско кенгуру за 1-ви клас, но и от РУО София, и от МОН ме отрязаха, че не можело.
Аз по-скоро Изимат бих ги пропуснала, макар да са им интересни задачите, защото онлайн форматът на провеждане предполага злоупотреби (загрижени подпомагащи децата си по време на състезание родители) и цялостно не ми дава усещане за справедливо провеждане, а по-скоро за опорочени и изкривени резултати. Иначе няма лошо детото да им реши състезанията за ПУК в платформата в несъстезателен формат, просто като подготовка.

# 425
  • София
Много благодаря, Lorena!
От изброените, може би ще опитам да го запиша на МБГ наесен. Другите ми деца се явяваха в Материка, защото като местоположение ни беше най-удобно. Като дойде моментът, ще опитам да го запиша Simple Smile
За онлайн състезанията съм на същото мнение, затова и досега децата ми не са се явявали на такова Simple Smile

# 426
Тази година Изимат имаха и едно присъствено състезание за ПУК, моят син и дечица от неговото училище ходиха. Също "Питагор" организираха състезание за ПУК, към което имаше голям интерес, може да го направят и догодина, не знам.

# 427
# 428
  • София
Знаете ли дали има състезания по математика за предучилищна група? И може ли да ми препоръчате курсове/занималня по математика за деца преди първи клас (хлапето наесен ще е първокласник, ама търся с какво да му разнообразя лятото)?
Май повечето са от 1 клас.
 Състезанията по математика са през учебната година.Може да си решавате вкъщи от "Малкия принц " примерно минали години.
Може да започнеш да го учиш да чете, моето момче се справяше много добре на състезанията и медали има ,докато не дойде време за самостоятелно четене на условията.Трудно му е четенето с разбиране и беше тотално отчаян и стресиран от факта, че не се справя с четенето, не му стига времето и.т.н.

# 429
  • София
О, той чете от няколко седмици. Съвсем не гладко, но постоянно го карам да ми разказва какво е прочел.

# 430
От НВО излязоха резултатите в инфоприем, но четох коментари и за състезанията по МОН през годината, че също са обявени там.
В профила на синковеца има само от НВО.

# 431
При мен излязоха и квнгуруто и Пролетно математическо и те приравнени към 100.

# 432
При нас излизат за ПМС. На Кенгуру също се яви, но то не е балообразуващо за нашето МГ и може би затова не е качено, не знам.

# 433
Как са се представили децата на НВО?

# 434
A защо при мен не излиза ПМС?

Общи условия

Активация на акаунт