Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 885
  • 545
  •   1
Отговори
# 465
Днес ли се очаква да излязат резултатите от МзВ?
Надявам се, уж, днес е крайния срок... И аз съм наредила 2 таба ...и се опитвам да се разсея или да се концнентрирам да работя..
Ох, дано. През половин час проверявам сайта на СМГ секция новини, сайта на Дидева и инфоприем. Wink

# 466
А какви са ви очакванията за максималния резултат?

# 467

Аз мисля, че тази година със сигурност ще има 45 точки, предвид лесните задачи.

# 468

Къде ги видяхте тези лесни задачи, не знам само.

# 469

Къде ги видяхте тези лесни задачи, не знам само.
Ами, такъв е коментарът на easymath, а и учител от СМГ е споделил, че толкова лесен втори модул не се е падал в последните години. Предвид, че всяка година се явяват все по-подготвени деца, логично е очакването, че ще има близък до максималния резултат.

# 470
 Моето мнение, че преломен в първия модул особено задачите със свободен отговор. Обаче .. следя някои деца и резултатите ме изненадаха. Но накрая на годината и при топ резултати, сигурно са вече на ваканционен режим.

# 471
При 16 излезли области, със реден резултат 7,56 и най-висок 33,50 не знам къде ги видяхте тези лесни задачи. Ученикът от Търговище, който изкара 50 точки на ПМС тук има 26.  За Изимат може и да са лесни, но за масовите кандидати не са. Ще видим.

# 472
Принципно и аз съм съгласна, че втори модул, без последната подточка и на двете задачи, бе доста по-лек от много други години. Първи си е със своята си специфика. Може детето с 50т. от ПМС просто да е имал по-слаб ден. Определено от големите градове и най-вече София ще изскочат с доста добри резултати. На всички състезания я наблюдаваме тази разлика. Отделно и от необявените области може да има и силни състезатели.

При 16 излезли области, със реден резултат 7,56 и най-висок 33,50 не знам къде ги видяхте тези лесни задачи. Ученикът от Търговище, който изкара 50 точки на ПМС тук има 26.  За Изимат може и да са лесни, но за масовите кандидати не са. Ще видим.

# 473
Моето мнение, че преломен в първия модул особено задачите със свободен отговор. Обаче .. следя някои деца и резултатите ме изненадаха. Но накрая на годината и при топ резултати, сигурно са вече на ваканционен режим.

Има деца, които на база на първите две състезания вече се считат сигурни за НПМГ, макар че за това ниво математици, бих очаквала, че СМГ ще е основната им цел.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 14:34 от vniko

# 474
При 16 излезли области, със реден резултат 7,56 и най-висок 33,50 не знам къде ги видяхте тези лесни задачи. Ученикът от Търговище, който изкара 50 точки на ПМС тук има 26.  За Изимат може и да са лесни, но за масовите кандидати не са. Ще видим.
Това дете е някакъв вундеркинд за мен, на Иван Салабашев имаше над 50 точки ( от макс 60 май).
И друго с 50 точки на ПМС няма да е с максимален резултат.
Не е злорадство!
Аз се възхищавам на тези деца и ги ползвам като бенчмарк.

# 475
Резултати в София!

# 476
# 477
Максималния засега май е 40.5 ?

# 478
По диагонал, резултатите от СМГ изглеждат по-ниски от очакваното. Дали няма да падне летвата и под 24т.

# 479
Максималния засега май е 40.5 ?
42,5 видях аз.

Общи условия

Активация на акаунт