Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 599
  • 741
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Салабашев в София къде се явяват за 2 клас?
В 125-то училище.

# 616
Моливия са изпратили резултати по мейлите. Ако някой се е явявал, и е получил, дали има общ файл (или е само индивидуално)? За 4 клас ми е любопитно нивото какво е. Мерси.
Rumka, от резултатите, които аз знам (не от Моливия) - не са с ниски точки децата, но твърде малко резултати знам, за да е представителна извадката.

# 617
Вижте на страницата на дидева, има вече за Пловдив, Бургас, Благоевград.

# 618
  • София
Материка качиха протоколите с точките от МБГ Есен за София и за Варна: https://materika.bg/news-and-blog/84-math-competition/86-mathema … i-varna-protokoli

# 619
Здравейте! Моето дете се яви на МБГ и има 34 точки, трети клас е. За първи път се явявя и не се е готвила специално за това състезание, незнам какви са били задачите, сигурно ги качват по-късно.
Някой има ли задачите от ЧХ за трети клас, ако може да ми ги изпрати на лични ще съм много благодарна.

# 620
Материка качиха протоколите с точките от МБГ Есен за София и за Варна: https://materika.bg/news-and-blog/84-math-competition/86-mathema … i-varna-protokoli

Май не съм виждал чак толкова ниски резултати. И това в Материка....  За 2 клас говоря. Сигурно златен медал ще е 28-30т..

Един въпрос за знаещите, който не съм го намерил в правилата на турнира - за Математическа звезда на турнира пише, че се дава на най добре представилия се, но без подробности. Това какво означава, най добре на всички кръгове или само на полу-финал и финал.  Просто любопитство.

# 621
  • Горна Оряховица
Къде може да се видят резултати за МБГ за област Велико Търново. В предния пост видях, че има за София и Варна, не съм наясно къде да търся...доста се порових и не намерих 🤣

# 622
  • София
Така...добре, че си гласувах за Чикагото. Симонка почна с двете жълти змийчета

# 623
Скрит текст:
Къде може да се видят резултати за МБГ за област Велико Търново. В предния пост видях, че има за София и Варна, не съм наясно къде да търся...доста се порових и не намерих 🤣

Няма никъде, и аз постоянно търся, рефрешвам...

# 624
  • София
Резултатите за София и Варна не са на ниво област, а са само от един център, в който е проведено състезанието.
Резултатите не излизат по области - информация за точките трябва да потърсите от локалния организатор, при когото детето се е състезавало - това е или самото училище на детето, ако МБГ е проведено там, или образователен център QUANTUMKIDS, ако детето се е явило там (в образователния център имат право да се явят децата от областта, в чиито училища не се провежда МБГ). От QUANTUMKIDS вече публикуваха резултатите на явилите се при тях деца ( https://quantumkids.bg/rezesen25/ ). 
В класирането, което се публикува накрая от главния организатор, се виждат само имената да получилите медал деца, населеното място и вида на медала, но не се виждат изкараните точки, така че поискайте информация за точките на вашето дете от училището, в което се е явило детето ви (някои училищата не публикуват протоколи, а примерно съобщават устно на децата кой колко точки има).

# 625
Малкото е изкарало 28 точки на МБГ за първи клас и като гледам ще е без медал. В нас успя да реши всички задачи от предходни години, но сега се е затруднило с тях. За капак е решило да остане до края за да се помъчи да реши две задачи и от 6 деца с равен брой точки то е последно. Не знаеше, че гледат и време Confused
Яд го е, ама каквото такова. За 3 дена подготовка аз съм доволна от резултата. Къде мога да погледна предходни години какви точки трябват за бронзов медал и на каква база ги раздават?

# 626
  • София
Малкото е изкарало 28 точки на МБГ за първи клас и като гледам ще е без медал. В нас успя да реши всички задачи от предходни години, но сега се е затруднило с тях. За капак е решило да остане до края за да се помъчи да реши две задачи и от 6 деца с равен брой точки то е последно. Не знаеше, че гледат и време Confused
Яд го е, ама каквото такова. За 3 дена подготовка аз съм доволна от резултата. Къде мога да погледна предходни години какви точки трябват за бронзов медал и на каква база ги раздават?
С 28 т. залагам по-скоро на сребро за първи клас, със сигурност детето няма да е без медал. Реално на дистанционните кръгове не гледат времето. Всички деца с един и същи брой точки попадат в една и съща категория медал. По-добрият подход е да остане, да си провери задачите за грешки, да опита отново да реши това, което не е успяло - една грешна задача да си поправи или пък да успее допълнително да реши, това ще го изпрати по-напред в класирането в сравнение с варианта скоростно предаване на каквото е успяло първоначално да реши. Няма официални скали от предходни години, точките за медалите много варират в годините в зависимост от трудността на темата и как са се справили с нея децата:

Любителска скала Есен 2024/2025, 1 клас
40-28 злато, 27-21 сребро, 20-16 бронз
Любителска скала Есен 2023/2024, 1 клас
40-38 злато, 36-32 сребро, 30-26 бронз

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:49 от *Lorena*

# 627
*Lorena* благодаря за отговора Blush

# 628
  • София
Ребус Варна също качиха протокол МБГ Есен с резултатите на явилите се при тях деца: https://rebusvarna.com/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b … d0%b5%d0%bd-2025/

# 629
А за Черноризец Храбър кога ще излязат резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт