Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 53 562
  • 741
  •   2
Отговори
# 720
Много време ли отнема записването за КМС в 125-о, да видя как да се организирам, че с това аристократично приемно време, което са обявили, ще трябва да се излиза от работа пак...

# 721
  • София
Публикуваха класирането на СМТ, нгараждаването ще е на 14 декември: https://drive.google.com/file/d/1LihYa0Eh7spv-cxylLLzwoMqV-sKB0ta/view

# 722
Лелееее, вие сте машини. Аз изобщо не си поставям такива амбициозни цели, камо ли да ги изпълнявам, камо ли пък децата Grinning Явно сме енергоспестяващи цялото семейство. Малкият е в 3 клас, смятам да го пусна на бе повече от 4-5 състезания за цялата учебна година. Големият е 5 клас, миналата година му обещах, че за сметка на целия зор тогава, тази година ще отдъхне. И той се възползва с пълна сила Grinning Не ходят на спорт, с този двусменен режим в училищата им, би било изключително предизвикателство. Аз не съм шофьор, баща им е гериатричен родител, както се шегуваме, и няма толкова сили, и така...

# 723
  • София
Много време ли отнема записването за КМС в 125-о, да видя как да се организирам, че с това аристократично приемно време, което са обявили, ще трябва да се излиза от работа пак...

На КМС не съм го записвала в 125-то, защото се провежда в нашето училище, но съм го записвала там на ЧХ и ИС, а процедурата е една и съща. Отнема време придвижването до училището, самото записване не - звъниш на един телефон и след малко идва една жена, записва детето и плащаш таксата.
Проблемът е, че трябва да се отиде сутрин от 8 до 11ч и следобед от 2 до 4 (това за следобеда явнп е от тази година, защото миналата не ми го казаха, беше само сутрин). Аз имам възможност да отида в този часови диапазон и така го записах на ЧХ, а когато се проведе ЧХ, се обадих и го записах на ИС (още не беше обявено официално, но ми спестиха едно разкарване, а също и на други родители, желаещи да запишат децата си). Проблем също е, че трудно се намира къде да се паркира в деня на състезанието, но това е проблем за цяла София.

Лорена, и нашия курс е събота сутрин. За важните състезания за кандидатстване го изместват, но за ИС няма да го изместят и той ще отсъства от курса тогава.

# 724
Ако е от 8 е добре, на сайта на математиците е обявено от 8.30 ч. Благодаря за информацията.

# 725
  • София
Ако е от 8 е добре, на сайта на математиците е обявено от 8.30 ч. Благодаря за информацията.
Вероятно аз греша или сега има промяна. Най-добре се обадете на дадения номер и попитайте, там ще кажат най-точно. Успех! Simple Smile

# 726
За записването в 125то имаме лош опит и ние. Обадихме се, вдигна една жена, каза да отидем на място и да се обадим отново. Така и направихме, но когато отидохме никой не вдигна телефона и се наложи да си тръгнем. Толкова за записването там.

По повод на натоварената програма Simple Smile - 90% от всички родители сме така. Вчера един татко на курса по математика казваше, че сега отиват на курс по БЕЛ, а после са на балет и щели към 9 да се приберат. Точно поради тази причина съкратихме тази година някои от състезанията и извънкласните - Отписахме се от шах. Няма да ходим на Ребус, Коледно, Еврика. За Кенгуру не сме решили. И ЧХ май беше грешка, въпреки успеха, който имаме там.  Вече ставаме по селективни, иначе си е за полудяване.

# 727
Ние сме на някакъв математически луд режим Simple Smile И аз съм обещала, че догодина, ако не бъде прието детето в математическа паралелка, ще бъде 1 курс по математика, и 1 спорт, и за английския - ще видим. А ако го приемат в такава паралелка, ще си е само спорт. За английския, пак ще видим Simple Smile

# 728
  • София
Румка, моят трерокласник решава по час математика на ден след даскало. Това за мен е добър режим, но предполагам, ще му е недостатъчно да се класира за СМГ примерно. Ако трябва да го натискам за повече, ще мина в позицията "СМГ не е за моето дете". Виж, ако сам поиска да решава повече - друга бира ще е... Но разбира се, предпочита да играе 🙃

# 729
Ако решавате съсредоточени, според мен е достатъчно:)

# 730
И у нас положението с водене на всякакви мероприятия е тегаво. Добре, че голямата вече ходи сама, но малката всеки ден е на балет, 2 пъти седмично на английски, ходи на различни школи и клубове по математика. Състезанията тази година ги редуцирах до МбГ, Салабашев, Кенгуру, Пролетно и Олимпиадите. Като за тези извън приемните за Мг няма време за подготовка и каквото сабя покаже ще е положението. До миналата година и с мен решаваше много задачи, тази година и това не правя, просто няма кога. Честно казано идея нямам как издържат децата.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 15:08 от M.P.G.

# 731
При нас учи два западни езика, решава си задачки, но ще видим МГ-то, детето ще покаже.

# 732
За който се интересува -

Награждаването за МС Черноризец Храбър ще бъде на 6ти дек, но не се знае все още от колко часа. Ще сложат в близките дни информация на сайта на турнира.

# 733
  • София
За който се интересува -

Награждаването за МС Черноризец Храбър ще бъде на 6ти дек, но не се знае все още от колко часа. Ще сложат в близките дни информация на сайта на турнира.

Това за кой град се отнася?
Ако е за София, надявам се ще съобразят за класовете от 4-ти нагоре, че тогава се провежда НОМ и ще сложат награждаването следобед.

# 734
  • София
Здравейте ,
за състезанието НОМ , децата в бланка ли попълват отговорите или на лист подробно описано ?
Предполагам имат и чернова , тя предава ли се ?
Благодаря .

Общи условия

Активация на акаунт