До каква възраст водехте детето за ръчичка?

• 1 155
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
В първи клас се наложи да започне да пресича сам кръстовище, за да отива на училище. До преди това винаги за ръката на пресичане. Купих му светлоотразителен елек, с който пресичаше. Обича да спазва правила и правилата за безопасно движение по пътя ги разучава дълго време, още от 2-ра детска група.

# 16
Моя е на 2,6 г . Уча го откакто проходи ! В момента знае само,че когато идват коли трябва бързо да тича при мама (в случаите,когатото е решил да изостава или просто не ме държи за ръка) ,също че се ходи само на тротоара.  Ако тръгна да ходя извън тротоара ме дърпа да се качим на него,така че смятам,че децата се учат от малки. Опитвам се да го науча и за светофара,обаче още не схваща за какво му говоря,но все пак няма да ходи никъде сам за сега 😁
Здравейте, до каква възраст водехте вашето дете за ръка, на каква възраст трябва да започне лека-полека обучението как да пресича правилно, как да се пази от колите и т.н. ?Благодаря!

# 17
На 8 и двамата ходеха на училище и на тренировки сами, с пресичане на булеварди.
На 8 синът ми взимаше сестра си от ясла, с пресичане на квартални улици, държеше я за ръка.
На 5 ходеха сами до кварталните магазини с пресичане.

# 18
  • София
От прохождането обесням как се пресича и всички правила. Да, наясно съм, че няма как да разберат, но е важно да се повтаря. Голямата ми дъщеря е на 6г. и все още и нямам вяра да пресича сама.

# 19
Никога не съм го държала за ръка освен когато се учеше да ходи. После отказваше. За пресичането започнах да обяснявам, когато се метна на балансово колело - на около година и половина. Бързо схвана, че като стигне до улицата, трябва да ме изчака, за да пресечем заедно дори без да го държа. Не сме имали проблеми в това отношение.

# 20
Моето е на 5. Водя го за ръка като бързаме и когато пресичаме. Иначе го оставям да си препуска. Странно, но ходенето с умерена крачка с цел повече го изморява, отколкото тичането напред-назад.

# 21
Още преди да проходи, почнахме да го учим за червения светофар и пресичането. Сега е на 3, в повечето случаи работи добре, не го държим за ръка, но винаги сме готови да го хванем, ако тръгне да пресича. Иначе караме и колела заедно, спира на светофари и кръстовища да се оглежда дали идват коли, но винаги съм готов да му затворя пътя с моето колело, ако видя, че не почва да спира.

# 22
Моята дъщеря е на почти 6г и пресичаме заедно за ръка. Понякога си ходим и двете заедно пак за ръка, за мен това си е близост.
Детето си е самостоятелно, учено е до сега, а и продължаваме да я учим за безопасност на движението, но когато сме си двете предпочитам за ръка. С баща си обикновено върви сама около него, така си е свикнал и той с нея, от малка така си върви с него ☺️

Общи условия

Активация на акаунт