В момента чета... 94

• 45 940
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Галя Димитрова, "Ангел с часовников механизъм" е първа част от поредица, и самата поредица е предисторията на" Реликвите на смъртните". Сериала е доста нескопосан, както и филма.

# 121
  • София
Прочетох "Буик 8" на Стивън Кинг. Не е от най-популярните му книги, нито от най-харесваните. На мен ми допадна. Хареса ми сюжета, героите. Не беше излишно разтегната, което също е плюс. Историята ме увлече и исках просто да чета.
Продължавам с "Кристин" отново на Кинг. И тук имаме зловеща и гадна кола. Сигурна съм, че ще ми хареса тази книга.

# 122
Прочетох "Буик 8" на Стивън Кинг. Не е от най-популярните му книги, нито от най-харесваните. На мен ми допадна. Хареса ми сюжета, героите. Не беше излишно разтегната, което също е плюс. Историята ме увлече и исках просто да чета.
Продължавам с "Кристин" отново на Кинг. И тук имаме зловеща и гадна кола. Сигурна съм, че ще ми хареса тази книга.
После вижте " Били Съмърс ", ако вече не сте я прочела. 🙂

# 123
  • София
После вижте " Били Съмърс ", ако вече не сте я прочела. 🙂

Били Съмърс е страхотен роман! В колекцията ми е. Simple Smile
Някъде по-напред мернах, че някой чете "Приказка". Също много ми хареса. Фен съм на Краля, както е видно.

# 124
  • София
Аз съм тази с "Приказка". Grinning Още я мъча, намерих и някакви ужасни клипчите в Ютуб с книгата, прочетена от изкуствен интелект, за да мога да я приключа по-бързо. Никак, ама никак не ми харесва, вероятно доста ниско ще я оценя. "Били Съмърс" е съвсем друга бира, там ми е 5/5 оценката.

# 125
В момента чета 'В края на линията' на Джон Марс и е супер интересна! Чудя се защо няма повече преведени негови книги? Двамата с Фрида Макфадън са супер популярни из групите за психологически трилъри. Нейните книги ударно ги превеждат на български и издават, а неговите не? Rolling Eyes

# 126
Прочетох "Завръщане в Аляска" на Кристин Хана. Не е лоша книгата, но това не е моят стил и няма да продължа с писателката.
Стефан Брайс подхващам. Него си го харесвам.

# 127
Прочетох "Завръщане в Аляска" на Кристин Хана. Не е лоша книгата, но това не е моят стил и няма да продължа с писателката.
Стефан Брайс подхващам. Него си го харесвам.

Кристин Хана пише хубаво , но не знам защо и аз не се разбирам с нейните книги на последък .

# 128
  • София
Саймън Бекет - "Кървави белези" (2014)
Извън поредицата за д-р Хънтър е и (нататък вс. е лично мнение) отстъпва значително от книгите с него. Камерен роман е, няма нито толкова природа, нито мистика, а и героите някак не ме вдъхновиха чак толкова.
Интригата се подържа от неразказаните тайни на неколцина от персонажите - всъщност, и на англичанина, избягал от последните събития в живота му в Лондон - чак на стоп във Франция. И на семейството, което го приютява в една откъсната селска ферма там. В момента, когато четиримата се събират на една място - в порутената каменна къща (не броя още няколко инцидентно появяващи се лица или в близкото градче, или от миналото обкръжение на Шон в Лондон), е ясно, че от... хамбара и близкото езеро ще излязат призраци. Не намирам даже самия сюжет за особено възбуждащ. За читателя е ясно какво се е случило с всеки и на двете места - само дето постепенно разказвачът намества пъзела. Но не изисква безсънна нощ за да затвориш кориците със знанието кой кой е и какви ги е надробил.
Бих го казал тъй - като обобщение: не е лоша или безинтересна книга, но не я препоръчвам, ако си имате друго под ръка за четене.
И понеже точно на първата третина на романа си направих някои записки - за "рапорта" ми тук, все пак, ще ги приложа като допълнение.
Скрит текст:
Саймън Бекет – „Кървави белези”, 2014 (Софтпрес – същ.год.; има я в Читанката).
При положение, че Мъртви води (№5, 2017) и Мирис на смърт (№6, 2019) са последните две от поредицата с д-р Хънтър – „Белезите” се явява „междинна” история, която в портфолиото му се „води” самостоятелен роман: общо 5 между 1994 и 2014-а. У нас са преведени и излизали първият Fine Lines (1994) – Опасни пътища, изд. „Албор“ (1995). Тъкмо от тях е и филмираната история Where There's Smoke (1997, с ТВ филм от 2000 г.).
(Но пък у нас се намира и единствената книга от поредицата за сержант Джона Коли с изчезналия му син - The Lost (2021), издадена през 2022 под името „Без следа”; и нея я има в Читанката).
Отбелязвам всичко това и понеже в анотацията някой е написал, че това е „първият самостоятелен роман на Бекет след Хрониките на Дейвид Хънтър” и „е класически трилър”, който е „написан брилянтно”.
Шон е симпатяга в първите глави от приключението му. Не е станал кинаджия, случило му се е нещо ужасно – или пък той е предизвикал сам ужаса. И – може би – хич не му е чиста работата. Сега е някъде из Франция. Крие в нивите някаква кола, на чиято предна дясна седалка има… само и много кръв. А в неговата раница – вероятно пакет наркотик. Ама наистина има и нещо сбъркано в него – сякаш доброволно е приел ролята на аутсайдер, лутащ се в няколко години от младостта си.
Докато не попада на вълчи капан в една френска гора и после – във фермата на Арно, Матилде и Гретхен, които го прибират, макар чуждите хора, всякакви чужди хора, да са забранени от баща им там. А той налага правилата си деспотично и с пушка в ръка.
Прилича на класически модел „4 човека в затворен чифлик – като не броим кучето – и все някой е убиеца”. Но всички злочестини са се случвали – даже на пришелеца Шон – някъде в миналото. Ясно е, че главен герой е миналото им.

# 129
Чета тази и много ми харесва, но аз си обичам такива. 😃

# 130
  • някъде другаде
Започвам "Ловецът на хвърчила" на Халед Хосе йни. Чела съм я преди доста време и много ми хареса

# 131
На Кристин Хана ще дам наистина последен шанс с книгата, която препоръча @Geia - "Съдбовен път".
Приключих втората книга от Трилогия за Бастан - по-добра беше от първата. Докато градинарствах вчера, напреднах значително и с третата, която пък ми се струва по-добра от втората, което говори добре за авторката. Видях, че има и предистория, която обаче е писана след трилогията, някой чел ли я е? Ако Редондо поддържа темпото, би трябвало да е по-добра от третата Simple Smile.
Захапала съм и "Загадката Оливър", едвам я оставям. Много ми харесва как пише Лиз Нюджънт!

# 132
Приключих втората книга от Трилогия за Бастан - по-добра беше от първата. Докато градинарствах вчера, напреднах значително и с третата, която пък ми се струва по-добра от втората, което говори добре за авторката. Видях, че има и предистория, която обаче е писана след трилогията, някой чел ли я е? Ако Редондо поддържа темпото, би трябвало да е по-добра от третата Simple Smile.

Писала съм за предисторията някога. Все едно е писана от друг автор и не си струва да се вълнува човек по нея. Дори не помня дали я завърших. Трилогията е много, много по-добра.

# 133
Започнах “Цялата небесна синева” на Мелиса да Коста. Към 50 стр. съм, интересна е, но съм много любопитна около 670 стр. с какво ще се запълнят.

# 134
Тези дни дочетох "Далече от Луизиана" на Лус Габас. Хареса ми. Писателката не изневерява на стила си - персонажите са пълнокръвни, а обстановката - детайлна и автентична. Действието се развива от 1763-та до 1803-та година и проследява съдбите на Ишкате - един индианец от племето каскасия и Сюзет от Ню Орлиънс, която е част от заможно френско колонистическо семейство. Една невъзможна любов, развиваща се на фона на реални исторически събития като войната за независимост в Америка. Като цяло книгата ми беше интересна, макар че на места политиката ми идваше в повече.
"Камък, ножица, хартия" на Алис Фини е другата книга, която прочетох. Мъж и жена, които решават да прекарат един уикенд в затънтено място в Шотландия, за да преодолеят проблемите в брака си. Започна доста добре, харесах стила на авторката и се чете много бързо. Някои от обратите ме изненадаха, но финалът ми се стори претупан.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:13 от verano90

Общи условия

Активация на акаунт