В момента чета... 94

• 46 131
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Днес излезе и я започвам 🙂

# 301
"Дъщерята на пазителя на огъня" на Анджелайн Були. Подариха ми я и от нямане какво друго да чета понеже съм болна и я започнах. Тя взе че излезе много интересна. За първи път се срещам с такива теми. Още малко ми остава, но нямам търпение да я изчета до края. Държи в напрежение.

# 302
  • София
Сутринта в мвтрото започнах "Далече от Луизиана", след мноооого дълго чакане на книгата от библиотеката. Simple Smile Ще дам отзиви като напредна. Simple Smile

# 303
И аз чета Далече от Луизиана и няма прочитане тази книга. Взех я с голямо желание, но толкова мудно ми върви, че не знам дали да не започна да прескачам страници. Интересна история, но много раздута.

# 304
  • София
То това си е типично за авторката. Simple Smile Поне пише увлекателно, ще видя дали ще я препборя. Накрая видях, че има 6 страници библиография с източници, явно добре се е подготвила.

# 305
  • Бургас
Вчера започнах "Кабулските лястовици" на Ясмина Кадра.
Горките хора.

# 306
На вълна “Носферату” съм.

# 307
  • Галифрей
Мъча се с Тери Пратчет. На всеки 10 години пробвам дали съм в подходящото състояние на духа да ми допадне, но пак не е моето.
За Пратчет е много важно да попаднете на хубавия превод. А най-добре в оригинал!

Така си е. Аз започнах да чета Пратчет като станах на 20 години от старите издания с прекрасен превод. Преди не бях  достатъчно голяма за да го разбера. И когато започнах да чета си казах “ Леле това е гениално!” Тери ми стана любим автор и книгата “ Малки Богове” ми е като Библия и Крадец на време и още много други. ❤

# 308
"Среднощната къща" на Аманда Гиърд. Книгата има три времеви линии, като проследява съдбата на заможното семейство Ратмор. През 1940г. младата бунтарка Шарлот Ратмор е обявена за мъртва, след мистериозното й изчезване. Докато семейството й си мисли, че тя преподава литература на местните девойки, тя основава Тайната театрална трупа на Балин, графство Кери, Ирландия. Тази своя тайна, а и много други Шарлот споделя единствено със снаха си и най-добра приятелка Нанси Ратмор. Войната и редица други събития променят живота на всички от семейството. Десетилетия по-късно, разочарованата от живота си в Дъблин журналистка, Ели Фицджералд се връща в Балин, където по случайност открива старо писмо от Шарлот и решава да разплете мистерията около нея.
Макар че имаше неща в сюжета, които не ми допаднаха, книгата като цяло ми хареса, особено линията, която представя историята от 1940г.
От друга страна, книгата на Фрида Макфадън - "The crash", която изслушах в Сторител, според мен беше много слаба. Колебая се за оценка между 1 и 2 звезди. Никакви обрати, предвидим сюжет от началото до края, а действията на героите варираха от глупави до нелогични. Единственият й плюс е, че се чете бързо.
Продължавам с "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел.

# 309
Диана, Малки богове ми е любима!

По повод екранни превъплъщения на герои - Хари Хуле в Снежния човек така да ме разочарова...

# 310
Така си е. Аз започнах да чета Пратчет като станах на 20 години от старите издания с прекрасен превод. Преди не бях  достатъчно голяма за да го разбера. И когато започнах да чета си казах “ Леле това е гениално!” Тери ми стана любим автор и книгата “ Малки Богове” ми е като Библия и Крадец на време и още много други. ❤
Самият автор твърди в едно свое интервю, че ако види тинейджър да чете неговите романи с увлечение, би се разтревожил за психичното му здраве Simple Smile Във всеки случай, запази си книгите и ги прочети отново след 30. Ще останеш изненадана колко нови неща ще откриеш. След 40 - отново. Пак ще останеш изненадана от същото Wink Въпреки че не е само до годините... Човек, който не е прочел просто така, за удоволствие, "Диалозите" на Платон и "История на западната философия" на Ръсел, винаги ще пропуска поне половината от съдържанието на всяко произведение на Тери Пратчет.

# 311
Аз стигнах до "Шовинист" (препрочитам поредицата за стражите). Следващата и предходната ("Петият слон" и "Глинени крака") ми харесват повече, но реших да ги карам по ред.

Скрит текст:
Сега обърнах внимание, че във "Въоръжени мъже" Ваймс знае, че Ангуа е върколак, защото Ветинари го е накарал да назначи нежив в стражата (като представител на малцинствата). Още при постъпването й той е казал на Фред Колън, а Колън най-вероятно е казал на най-добрия си приятел Ноби. Тоест, единственият неразбрал е Керът.
И въпреки това, Ангуа се прикрива от всички почти до края - или поне така изглежда. Когато (във връзка с разследване) разговаря с Гаспод, вместо направо да каже насаме на Ваймс, че разбира кучешки, тя твърди, че било женска интуиция...

# 312
Довърших "Скулптора" на Крис Картър - щедри 4* от мен. Отново не ме разочарова автора, въпреки че би беше една идея по-гнусна историята от миналите.
На посоки реших да започна "Очи от рая" - имам някакъв спомен, че е коментирана книгата тук преди време. Началото е тежко за мен ... Чудех се дали да не я оставя, но ще продължа.

# 313
Не ми допадна "Френският фотограф" на Наташа Лестър. Не защото е поредна книга за ВСВ и съм се пренаситила по темата и модата в последните години, а защото за мен е някак неуместно да се преплита с откровен чиклит и подробни еротични моменти и сцени. Не ми е по вкуса такова писане. Дадох 2 звезди все пак заради акцента върху жените кореспондентки от онези времена и въобще мястото на жената и ролята й. Книгата би била много по-стойностна, ако не беше опорочена така. Излишно ми беше и оплитането на героите точно по този начин, не ми хареса и краят. Мислех да чета и "Тайната на Диор", но май ще се въздържа, просто не ми се връзва на фона на войната.. може би се цели истинност, достоверност, но все си мисля, че има и други средства.

# 314
Мъча се с Тери Пратчет. На всеки 10 години пробвам дали съм в подходящото състояние на духа да ми допадне, но пак не е моето.
За Пратчет е много важно да попаднете на хубавия превод. А най-добре в оригинал!

БИБЛИЯТА е само една и е свещена! 🩷
А иначе започнах "В окото на бурята".

Общи условия

Активация на акаунт