В момента чета... 94

• 46 089
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Geia, разбира се! Flowers Tulip Говорим си. На мен ми беше много полезна дискусията. Просто аз сякаш очаквах и повече, защото отдавна исках да я прочета, пак да кажа, че може и моментно състояние да е било..

Иначе днес започнах също дълго отлагана - "Забравените в неделя", Валери Перен, май само аз още не съм я прочела. Simple Smile Слушам и разказите на Дина Рубина в "Утре, както обикновено".

# 331
  • София
И аз свърших "Останките" (Хелън Фийлдс). Вече имам отметнати 2 от 4-те нейни на български от поредицата за Люк Каланак. Хубава беше. Най-важното пък беше отбелязано по-назад в друг пост на друг(а) прочел(а) я. Знаеш кой е злодеят, но продължаваш: на фона на обърканото разследване се изследва психологията (по-точно психопатията) на този крими-вид обсебвания. Прилича ми на Колекционерът на Фаулз. Като онзи е по-зловещ, тук пък има повече хорър в покоряването на жертвите.

Една (надявам се полезна) вметка постфактум за Дикер. "Изчезването на Стефани" ме удовлетвори и четох с удоволствие - което и писах тук. А вие ме информирахте, че най-новите книги на вундер-младежа не са това, което би породило "инерционното очакване". Да не вземе да се окаже, че тази за Стефани Майер е изключението при автора. Имахме на хартия и "Балтиморови". Жена ми я изчете и не е очарована. Аз съм на 20-тина стр. от началото и вероятно ще я изоставя след още толкова. (Изобщо не е криминале; това са Буденброкови, Форсайтови..., от друг автор. Не, че е лошо. Но не съм искал такова четиво. Та, май приключих с Дикер с късмета, че съм попаднал на романа, който ми е допаднал. И стига толкова. Семейната сага на Алваро Арбина, "Симфонията..." - за която споделих, ми беше и приятна и полезна - нея си изчетох чинно и не съжалявам. А той и Арбина не е по-стар от онзи.)

Потретвам си питанката тук: някой чел ли е Кора Райли - поредицата за мафията ("хрониките")? Какво представлява; не ми се започва "на сляпо".

# 332
  • в сърцето на един мъж...
Потретвам си питанката тук: някой чел ли е Кора Райли - поредицата за мафията ("хрониките")? Какво представлява; не ми се започва "на сляпо".

Аз лично не съм, а и предполагам щом няма отговор от друг, не е четена от никой тук. Може би да потърсиш он лайн мнения, за да видиш какви са настроенията.
50 Shades of Purple понякога се случва така с книги, които отлагаш дълго време и си казваш - абе това не е моето или аз ли съм се пренавила и затова така ми звучи. Аз много често в такава връзка се сещам за книгите на Бакман - когато се срещнах за първи път с "Човек на име Уве" си казах абе каква е тая щуротия и тоя досаден старец. После обаче я четох втори път и намерих неща, които са ми в сърцето, така добре са разказани от Бакман. И си мисля, че за много от книгите, човек трябва да има настроение, защото често не открива това, което е хубавото в тях, ако не е настроен на същата честота. Е, има и скапани книги, но тях нищо не може да ги спаси Simple Smile

# 333

Най-сетне да започна нещо на любима авторка, този път на хартиен носител. Имам още няколко нейни за слушане в Сторител.

# 334
  • Чукарландия
Завърших "Богът на дребните неща", както и "Кървавата годеница". Харесаха ми и двете.
Започнах "Назови ме с твоето име" - Андре Асман. Още съм съвсем в началото и не мога да изкажа мнение.
А също подхванах и "Имало едно време два пъти" - Франк Тилие. Още съм до четвърта глава, нооо... започна много ударно, дано до края да е все така. 🤗

# 335
,, Забравените в неделя '' на Валери Перен я бях започнала и я зарязах .. Просто не можах да я прочета .. ,, Вода за цветята '' обаче много ми беше  харесала .

# 336
  • София
Вземам си думите назада за "Далече от Луизиана" - наистина няма четене това чудо. Започна обещаващо, но зацикли яко. До стр. 200 избутах и се отказах.
По примера на Mij започнах "Железният светилник" и я "изгълтах" за 2 дни. Хем исках да и се насладя, но така ме увлече, че не можех да я оставя за секунда. Чела съм я като ученичка и доста бях позабравила, но не и абортът на Катерина....Пак ревах като магаре. Сега обаче мисля да си почина, няма да започвам веднага "Преспанските камбани".

# 337
Налична ли е тетралогията на Талев в хартиен вариант? Нямам намерение да я слушам в аудио вариант.

# 338
Налична ли е тетралогията на Талев в хартиен вариант? Нямам намерение да я слушам в аудио вариант.
Предполагам във всяка една библиотека я има.

# 339
Не съм в България и няма как да взимам книги от библиотеката.

# 340
  • София
Има ги в Читанка, забранени са за сваляне, но може да се заобиколи забраната. Simple Smile

# 341
Започнах "Поканените" на Дженифър Макмеън и засега върви добре. Харесах "Удавниците" и Зимните хора", определено ми допада начинът, по който пресъздава призрачните, мрачни истории, изпълнени с мистерии, които неусетно те подтикват към следващата и следваща страница ...

# 342
Не съм в България и няма как да взимам книги от библиотеката.
А как тогава в хартиен вариант да стане:)

# 343
  • София
Има нови издания на тетралогията на Талев на изд. "Захари Стоянов". С твърди корици и на снимка изглеждат добре. Чакам Панаира, за да ги видя на живо и купя с намаление.

# 344
Ако са с качеството на "Идиот" от Достоевски, язък за твърдата корица - бели листа, все едно съм ги извадила току-щоот принтера, но толкова тънки, че се късат при прелистване. Явно със "Захарий Стоянов" имаме различна представа какво означава лускозно издание.
пп: в момента има постановка в театъра на армията, аз мисля със сина ми да я гледаме, на него му предстои да го изучава догодина.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 16:46 от Rayna13

Общи условия

Активация на акаунт