В момента чета... 94

• 45 858
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • някъде другаде
Започвам "А планините ехтяха" на Халед Хосейни. Първите две книги на автора много ми харесаха , та започвам и тази с големи очаквания.

# 526
В момента съм на вълна Аушвиц, след Татуировчикът на Аушвиц на Хедър Морис, започвам да чета Менгеле - Ангелът на смъртта на Дейвид Маруел.
Има ли и други на моята вълна, да препоръчат книги?
"Къщата на куклите" от Ка- Цетник,  "Нима това е човек " от Примо Леви, "Спускане в ада" от Владимир Познер, "Кучката от Бухенвалд" , "Човекът в търсене на смисъл" от Виктор Франкъл, "Люляковите момичета", "Нощта" от Ели Визел. За тези се сещам в момента,  някои ги има електронни. Много ме впечатлиха и "Жертвено поколение"  от Благородна Божинова и "Българският ГУЛАГ", не са за Аушвиц,  но са много силни.

# 527
  • София
Относно натрапените полит-коректни персонажи - един пореден пример с книгите на Андерш де ла Моте е цветнокожият главен герой Мартин Хил. Без никаква връзка и без никакво значение за сюжета ето ви един чернокож герой в шведски трилър. Да, известно ми е, че има много мигранти навсякъде, но въпросът ми "защо??" си остава.
Никой не може да ме убеди, че няма някакви квотни изисквания . Нещо от рода на - "ок, нямаш герой-гей, но сложи там някой мюсюлманин или чернокож за цвят!"

# 528
  • в сърцето на един мъж...
Вчера довърших буквално на един дъх "Съвършена плячка". Много ми хареса, почти до края не можеш да разбереш кой е убиеца, действието беше доста напрегнато и много добре развито. Започвам следващата - "Съвършена смърт" и съм леко разочарована, защото четвъртата книга е с друга двойка полицаи. Интересно защо е променила героите Sad Всъщност сега проверих, не е променила героите, другите две книги явно не са решили дали да ги издават. Малко съм разочарована от Бениториал, нямат навика да си зарязват поредиците недовършени Sad

# 529
"Съвършена смърт" е издадена едва преди няколко месеца, сигурно визираш "Мъжът от сенките", която е друга поредица, а не същата с други разследващи. Трябва си търпение, не вярвам да ги зарежат, а и книгите за Люк Каланак и Ава Гарнър са общо 7.

# 530
  • София
Те май доста поредици или по-скоро автори са подхванали и наистина бавно се случват нещата.
"Мъжът от сенките" изобщо не ми хареса на мен.

# 531
  • София
Прочетох "Неизживени спомени" на Кинг. Хареса ми. Има обаче доста герои и на моменти губех нишката кой  кой беше. Финалът ми се стори малко претупан, но като цяло съм доволна.
Продължавам с тази красавица:

Корицата е много красива! Анотацията също ми допадна. Не съм чела много фентъзи, но имам желание.

# 532
  • София
Прочетох "Момчето, което чуваше всичко". Не ми хареса книгата, беше ми скучна. Поне накрая разбрах защо се казва така, че нито момчето беше момче, нито чуваше всичко. Grinning Хареса ми и че накрая написаха какво се случва с героите, но дотук. Не е книга, която бих препоръчала.
Продължавам с "Нишка".

# 533
Чета "Последното послание" на Бьогле. Ще я дочета, упорита съм, историята започва интересно, но стилът ме дразни. Може би преводът е неудачен, тромав един. Чували ли сте за преграда от мек бетон? Аз не. Тръпки пълзят от кръста към врата. Очите са лешникови - и това често се споменава. Бях решила преди време да не чета повече Бьогле, но...

# 534
Затвори очи на Джон Вердън. Главният му герой е онзи детектив с аспержите, за когото бях писала наскоро. Още от първата страница човекът е там при лехата и се чуди с какъв тор да ги тори Joy
Книгата е близо 600 страници и вече усещам как до края ще стана специалист по аспержите и между другото ще се появят някой труп и един-два злодея. Като оставим зеленчуците настрани, стилът на автора ми харесва и чета с лекота. Харесвам тлъсти книги и усещането, че има много време, докато стигна до края. И много аспержи Joy

# 535
  • София
Тези аспержи ме подсетиха за един полицай и бонбоните, които ядеше. Не помня вече коя книга беше, но толкова много се наблягаше на тях, че бях убедена, че ще имат някакво важно значение на финала, примерно опаковка на местопрестъплението или нещо такова-да, ама не. 😂

# 536
  • в сърцето на един мъж...
"Съвършена смърт" е издадена едва преди няколко месеца, сигурно визираш "Мъжът от сенките", която е друга поредица, а не същата с други разследващи. Трябва си търпение, не вярвам да ги зарежат, а и книгите за Люк Каланак и Ава Гарнър са общо 7.

Да да, точно "Мъжът от сенките" имах предвид. Можеше да си довършат поредицата за Люк и Ава, а не да почват новата.
Те и на Дъгони поредицата май са отсвирили или поне не я продължават.

# 537

Слушам тази и засега ми харесва, на хартия чета “Време да убиваш”.

# 538
Здравейте! Има ли вълшебна книга, която да те учи как да НЕ ти пука? Изживявам всичко прекалено емоционално, особено негативнивното чуждо мнение. А съчетанието със стрес в работата, ми докарва безсъние, безкрайни вътрешни монолози и душевно безпокойство . На ръба съм да "лудна".

# 539
Galena1206, не знам дали има такава “вълшебна” книга, всеки читател различно приема дори художествената литература, какво остава за по-специфичната. Може да опитате все пак с позитивното послание, което носят книгите на Едит Егер или Еди Джаку например, които са оцелели не само физически, но и психически след ужасите на концентрационните лагери. И една мисъл на Едит Егер, дано Ви помогне, оставям цитата в оригинал :
“ I can’t ever change the past. But there is a life I can save. It is mine. The one I am living right now, this precious moment." Успех 🤗!

Общи условия

Активация на акаунт