С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 418
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Кажи ѝ, че я записваш. И ще пуснеш на цялата рода как обижда едногодишно.

Такива хора само с публика на отровата им.

# 76
Не съжалявай свекървата. Щом мъжът ти не иска отношения, стой настрана. Само нерви ще изхабиш, ако се опитваш да угодиш. Дошла, видяла, да си ходи. Не ти трябва да поддържаш отношенията, а мъжът ти.

# 77
Боряна, идва с подаръци за децата, но аз винаги съм я посрещала, не я държа цял ден на кафе и сок. От София е, педагожка, свекърът почина преди 4 г и сега е неудържима. Той поне й се караше и умееше да я озаптява. Няма да допусна да ми огорчава някое дете с приказки или действия.  Засега я спасява това, че децата са малки и още нищо не разбират.

# 78
То няма  без проблеми ,различни хора, различни поколения, аз забелязвам ,че когато има сина при мен, когато бяха край мен, наистина по-млада ,но с тях влизам в час за нещата от живота. С млади хора вървиш в крак. Ако си сам - изоставаш. И понеже  е трудно да имам контакти на живо, тук вися, помага ми да сверявам часовника.

Имам грешки, но смея да кажа ,че ги осъзнавам и не ги повтарям,  има толкова много други за пръв път.
  Каквото сподели показва червен флаг, няма да ти е лесно.

# 79
Не е вярно, че децата не разбират. Разбират и усещат много повече, от колкото си представяш. И им се отразява.
Не го допускай и си пази децата. Баба, която казва, че внучето и е тъпо, няма място до него.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 15:33 от alex_jp

# 80
То на една година като не се разбере ,че е тъпичко, няма кога после.

Няма оправдание,  освен ако е живяла в гората и няма представа    за нищо.

# 81
  • София
За сравнението на децата с детето на Еди-коя си въобще не бих се впечатлила. Даже бих отговорила - Ами то сигурно и някъде има дете, което чете и пише, но аз не смятам да се сравнявам с него!
И бих ползвала този отговор за всичко, с леки промени. Докато на нея ѝ писне.
Обаче, ако нарече дъщеря ми тъпичка, ще я преупредя, че 2ри път такова нещо няма да търпя и да внимава как се изразява, защото ще спре да стъпва у нас.
И, ако има кой да ми прислужва и аз ще си седна на теферич. Виж, за паяжината не бих казала нищо, обаче, ако бях на твоето място при съответния коментар бих отвърнала:
"Благодаря, че ми каза, ще го имам предвид" (ако все пак е била добронамерена и просто го е видяла и е решила да ти каже)
"А, що, аз си я държа там за кадем. Чувала съм, че паяци носят щастие, чакам да си народят малки паячета и така..." (ако го е казала с язвителност, както предполагам)

# 82
Мълчи с тези паяци ,че ме настъпи по мазола. И аз имам, на земята е всичко ,не на 7 етаж и влизат.
 И забележка имам за тях, преглътнах ,но не беше радостно.

# 83
На колко години е тази жена? На мен ми прилича на старческа деменция. Няма как нормален човек да говори такива небивалици.

# 84
Book, като те чета и се сещам как бебето ни беше на 6-7 месеца и баща й пиеше Ариана кенче (жълто) и то се радваше и посягаше към кенчето и свека изтърси как на нейна братовчедка внучето правило същото и се оказало с аутизъм. Трябваше още тогава да я изгоня аз, ама не. Простотии...

# 85
Абе каква деменция,прости хора не сте ли виждали? Чак ме изумяват как им идват на акъла.....

# 86
Book_79, предупредете свекървата, че или ще си мери приказките, или повече няма да ви види очите. И изобщо не се размеквай, децата ти не заслужават да общуват с човек, който ги дели и им слага етикети от невръстна възраст.

# 87
Абе каква деменция,прости хора не сте ли виждали? Чак ме изумяват как им идват на акъла.....

Може и да съм повлияна от случка с приятели. Там свекървата така започна да се кара със сина, снахата, да обижда децата им. След няколко месеца я диагностицираха. И те така казваха - а, тя си е по природа лоша. След една определена възраст не трябва да се подценяват такива неща.

# 88
  • някъде в орбита...
Има как нормален човек да ги говори. Гадно.
Ако не схваща от директен разговор, приключи отношенията. Децата не са тъпи, усещат отношението, и после го пренасят в собственото си поведение с братя/сестри.
Естествено е човек да има любимо внуче, или любима баба, или любимо приятелче. Някой, чиято компания предпочита. Ама активно да действаш или говориш кофти неща за непредпочитания човек е съвсем друго ниво на вътрешна жлъч...

# 89
На колко години е тази жена? На мен ми прилича на старческа деменция. Няма как нормален човек да говори такива небивалици.

Има. Познавам една бивша учителка, с подобни умозаключения. Дава частни уроци, та не е баш с деменция.

Общи условия

Активация на акаунт