С какво ви дразнят свекървите? – 162

• 34 431
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
За 45 годишен човек, Book_79, реагираш доста незряло. Аз съм на горе-долу толкова и аз. При подобна забележка за пажина и неизчистено казах - това е паяка Пенчо, аз него си го харесвам, ако на теб ти пречи - можеш да го изчистиш. И за коментар към децата (моите са големи и разбират) - а, чудесно, мен не ме интересуват другите, моите са най-хубави и умни. И всякакви такива. И изобщо не ме интересува дали някой смята, че съм лоша домакиня, а то съм лоша домакиня Simple Smile то си е факт. Ако някой гори от желание да се състезава с мен на този фронт с удоволствие го пропускам напред и се забавлявам. И изобщо защо се пънеш да се доказваш и да посрещаш!?!?! Аз посрещам като предлагам кафе/чай, ако има може и бисквити, ама то обикновено няма бисквити. Както казах, моите деца са големи и у нас нищо никога няма за гости, както и да се опитвам да ги скрия. Може и една студена вода да предложа, няма чак пък толкова да се скръндзя.

# 91
  • София
За 45 годишен човек, Book_79, реагираш доста незряло. Аз съм на горе-долу толкова и аз. При подобна забележка за пажина и неизчистено казах - това е паяка Пенчо, аз него си го харесвам, ако на теб ти пречи - можеш да го изчистиш. И за коментар към децата (моите са големи и разбират) - а, чудесно, мен не ме интересуват другите, моите са най-хубави и умни. И всякакви такива. И изобщо не ме интересува дали някой смята, че съм лоша домакиня, а то съм лоша домакиня Simple Smile то си е факт. Ако някой гори от желание да се състезава с мен на този фронт с удоволствие го пропускам напред и се забавлявам. И изобщо защо се пънеш да се доказваш и да посрещаш!?!?! Аз посрещам като предлагам кафе/чай, ако има може и бисквити, ама то обикновено няма бисквити. Както казах, моите деца са големи и у нас нищо никога няма за гости, както и да се опитвам да ги скрия. Може и една студена вода да предложа, няма чак пък толкова да се скръндзя.

+100
Mного як коментар за поаяка Пенчо. Лелеееее, не се бях сетила да се използва като домашен любимец
Хи-хи-хи-хи-хи, Яне, развесели ме много!

# 92
  • Пловдив
Майка ми!!! по Коледа, когато заваля големия сняг, и затвориха този-онзи път се оказа закотвена у нас за 5 дни, а беше дошла за 1 нощ. И се опита да коментра дали било чисто у нас. Казах и, че ей тук държа препаратите, това е прахосмукачката и отидох на гости в друг град, близо до Пловдив. Когато се прибрах вечерта майка търкаше кухнята. Вече минала през банята и тоалетната. Аз никого не спирам да чисти, кой как му е кеф. И ако свекървата иска - и нея ще пусна, показвам кофата и парцала и офейквам на кафе. Ако може през целия апартамент да мине, прозорците да измие, зад дивана да изчисти, и тераси имам, абе има поле за изява у нас. Ще ми накриви шапката.

# 93
Янтра, това и със снахите ако използваш те признавам.
 Не всеки го може.

# 94
  • Пловдив
Янтра, това и със снахите ако използваш те признавам.
 Не всеки го може.
Ама ако на някоя не и харесва как е у нас и има желание - добре е дошла. Както казах, има поле за изява.

Ама някой готвел по-добре от мен - да заповяда да сготви, аз ще му правя компания, ще си сипя вино. И по повечко да сготви, да има и за утре.
Чистел по-добре от мен - да ми покаже как, аз ще го гледам и ще подавам гъбите и парцалите.

# 95
Чаках кога ще се извади оправданието с деменцията. Joy
Тази свекърва не е започнала сега да обижда, та да ходят да я диагностицират. Тя си е била такава и преди, щом се е налагало мъжът и да помага за добри отношения с другите. А и Book79 е писала и друг път, не е от вчера това поведение.
Жената е нетактична, невъзпитана и простичка, има и такива хора.
Защитавайте си децата от тях, независимо какви ви се падат, все пак децата нито са избирали да се родят при вас, нито могат да се защитят сами, значи вие сте длъжни да го правите.
Book79, като почне да сравнява децата, сравнявай я ти с други свекърви, които са по-можещи от нея. Да не си вири много носа.
Но ако можеш, най-добре е да ограничиш контактите си с нея. Не само заради децата, а и заради себе си. Не е нужно точно сега, когато трябва да си спокойна майка, някой да ти пили нервите. Болестите идват от нерви и ядове, а ти имаш деца да гледаш.

# 96
Как ми напомни моята свекърва ,знаела коя снаха мие  цимента ,коя какво прави. Идвало ми е наум да кажа   и аз какви свекърви знам, ама ...Мъжът ми викаше ,че гледам като препарирана в такива моменти.

# 97
  • Варна
И у дома има някоя и друга паяжина. Но аз гости не каня. На коментар на дъщеря ми казах само - какво ти пречи паяжината, нали и паяците трябва някъде да живеят. И толкоз. Повече коментари нямаше.

# 98
И моята свекърва имаше изцепка, умишлена, коментирайки новороденото ми дете, че не прилича на нея🤣🤣🤣, ама хич не ѝ хареса отговора ми, почервеня цялата. Това преди почти 16г.
Но, аз не мога да замълча.

# 99
И моята свекърва имаше изцепка, умишлена, коментирайки новороденото ми дете, че не прилича на нея🤣🤣🤣, ама хич не ѝ хареса отговора ми, почервеня цялата. Това преди почти 16г.
Но, аз не мога да замълча.

Е, трябва да знаем какъв е бил този отговор

# 100
Перифразирам: нямам против да пробвам да ксерокопирам, но не е оборудвана.

# 101
То пък голям зор да се репликира свекървата, че тъпото близначе се е метнало на нейния род, за разлика от умното, което е наследило рода на снахата.
Никой не ви е крив, че си мълчите и търпите.

# 102
Добре де, каква е целта? Кому е нужно, не разбирам. Да каже на детето, на сина си, че е тъпо.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 21:02 от alex_jp

# 103
Аз също не разбирам такива обиди към внучетата. Снахата или зетя може да всякакви, но нали внуците са продължение на твоето дете?!? И това е нещо, което даже не проумявам как го приемат собствените деца. На мястото на сина да съм я сложила отдавна на място.
Иначе за паяжини, готвене, пране, гладене и т.н не се бореше за кралици на черпака. В живота има по-ценни моменти. Тогава ще имате силата да сте над нещата и да поставите всеки на мястото му. Но докато търсите одобрението на някого няма как да стане.

# 104
Бор_яна, аз съм баш такава. Някой като ми рече нещо гледам като препарирана и се вцепенявам. Иначе като премисля нещата се сещам 1001 неща, които съм могла да кажа. Ама рядко ми се получава да откликна на момента. Сигурно трябва да ида на психолог, да ме научи как се прави. Или да ида с вино у Янтра 🤣
Моята като изключим тъпите й предположения и подмятания от сорта на "ще разбереш какво е любов като родиш мъжко", много си хвали детето, ама то не че си е наше, ама просто добре се развива. И аз не разбирам как може да коментираш по такъв грозен начин собствените си внуци, камо ли бебета на годинка, ама простотията не ходи по гората...

Общи условия

Активация на акаунт